Pautes per a triar l’assegurança de llar per a ta casa

2020-10-08T09:30:44+02:00 8 d'octubre de 2020|Els teus diners|

El propietari d’un habitatge vol protegir l’immoble, ja estiga llogat o vivint-hi, i una eina efectiva per a aconseguir-ho és tindre una assegurança de llar contractada. En Caixa Popular us explicarem quines són les cobertures que busquen els propietaris abans de contractar l’assegurança de sa casa.

 

Per què cal contractar una assegurança de llar?

Una persona que ha decidit submergir-se en l’experiència de comprar un habitatge tindrà, com a mínim, dos motius per a contractar una assegurança de llar:

 

 1. Llaços sentimentals

Després d’haver buscat entre diferents opcions de cases fins a trobar la que seria seua, d’haver revisat totes les alternatives per a aconseguir el finançament que necessitava, d’haver moblat l’habitatge i d’haver-hi viscut, ja es deu haver convertit en una llar.

Altres, en canvi, adquireixen l’immoble per llogar-lo i buscar alguna rendibilitat a la seua inversió. En aquest cas el llaç sentimental pot ser mínim o nul.

 

 1. Esforç econòmic

El moment de comprar un habitatge és un dels més estressants econòmicament parlant per a la major part de la població. El motiu és que caldrà fer una anàlisi concreta de la capacitat financera de qui vol comprar la casa, a més de buscar alternatives de finançament que s’adapten a la seua realitat econòmica i de mercat. Per tant, una vegada que se signa l’operació de compravenda, és un dels més valorats pels nous propietaris.

Després de tot, com a mínim per aquests dos motius, protegir l’immoble i assegurar-te una resposta davant possibles incidents en la llar és inevitable. A més, tots els habitatges que són finançats, és a dir que els nous propietaris han contractat un préstec hipotecari per comprar l’immoble, estan obligats per llei a tindre una assegurança de llar.

 

Quines cobertures cal buscar en una assegurança de llar?

A l’hora de decidir quina assegurança de llar contractar per a un habitatge, el més important és comprovar que les seues cobertures cobriran tots els riscos que puguen afectar la llar del nucli familiar.

Qualsevol assegurança de llar serà considerada una assegurança de categoria de multirisc pel fet que donarà cobertura als diferents àmbits i riscos que afecten els habitatges (robatori, trencament de vidres, responsabilitat civil, i molts més).

Veurem els apartats principals que necessitarem confirmar que inclou la nostra assegurança de llar abans de contractar-la:

 

 • Danys comuns: és important revisar que la cobertura abasta incendis, robatoris, furts, trencament de vidres, danys elèctrics i per aigua, entre altres.

 

 • Assegurança de responsabilitat civil: a més de tindre coberts els contratemps en l’habitatge propi, l’assegurança de llar ha d’incloure una protecció sobre els desperfectes originats des del nostre habitatge a la casa d’un tercer.

 

 • Cobertures digitals: hi ha assegurances que ofereixen protecció i recuperació de dades informàtiques, així com el contacte amb experts informàtics per a orientar el propietari per a resoldre incidències amb el seu equip.

 

 • Accés a professionals: hi ha assegurances de llar que ofereixen l’opció de contactar, en moment de necessitat i sense cost afegit, amb un professional sobre diferents àmbits de la llar. Per exemple, en Seguros RGA s’inclou el Servei de Bricolatge per a fer faenes lleus de reparació i manteniment en l’habitatge, com ara instal·lació de llums i cortines, substituir endolls i aixetes, muntatge de mobles “kit” i col·locació de prestatgeries… En el cas de l’Assegurança Multirisc Llar de Seguros RGA, aquest servei es podrà utilitzar sense cost afegit, fins a tres vegades a l’any amb una duració màxima de dues hores de mà d’obra en cada visita.

 

 • Incidents atmosfèrics, aigua i foc: és rellevant comprovar que l’assegurança de llar ofereix cobertura davant danys provocats per tempestes, incendis o inundacions.

 

D’altra banda, és important tindre en compte que els accidents personals domèstics no s’inclouen en l’assegurança de llar. Per tindre una cobertura en aquests casos, caldrà comptar amb una assegurança d’accidents o una assegurança de salut.

 

Quina assegurança de llar pots triar en Caixa Popular?

Tal com ens expliquen des de Seguros RGA, entre els sinistres més comuns en les llars d’Espanya hi ha danys per aigua, vidres trencats o fenòmens atmosfèrics. De fet, una de cada quatre llars assegurades registra algun contratemps al llarg de l’any. En Caixa Popular oferim als nostres clients les assegurances multirisc de la llar amb diferents opcions per a mantindre protegit l’habitatge i els seus béns. A més de comptar amb un servei d’assistència 24 hores 365 dies, es podrà triar entre diferents models:

 

 • A més de les garanties bàsiques, si es vol incloure la cobertura davant atracaments fora de la llar, ús fraudulent de targetes, robatori de joies dins de l’habitatge o mal a aliments refrigerats, es pot triar el Seguro RuralCompacto Total.

 

 • Per als clients que busquen ampliar el Compacte Total amb una cobertura més gran de capitals per robatori de joies, i incloure danys directes produïts en els béns assegurats per qualsevol causa accidental, es pot triar el Seguro RuralCompacto Premium.

 

 • Per als propietaris que només vulguen cobrir l’immoble, perquè són habitatges en lloguer o secundaris, es pot triar el Seguro RuralCompacto Estándar.

 

 • I, per als que volen crear una assegurança a la seua mesura, podran triar el Seguro RuralFlexible i personalitzar totes les garanties de la pòlissa.

 

Deixeu un comentari

X