Com es pot aconseguir un fons d’estalvi en un període de 5 anys?

2022-02-21T15:59:22+01:00 21 de febrer de 2022|Els teus diners|

De segur que més d’una vegada has intentat començar a estalviar, i fins i tot has decidit obrir un compte d’estalvi, però… sense èxit. No et preocupes, no eres l’únic! Si desitges poder complir el teu pla d’estalvi personal enguany, atent a aquest apunt! Et portem uns consells que de segur que t’ajudaran amb el teu objectiu.

La tecnologia i l’estalvi, bons amics!

A pesar que en un primer moment semblen no tindre cap relació, la tecnologia i l’estalvi poden arribar a complementar-se molt bé, sobretot ara que la tenim a l’abast de les nostres mans.

Les meues Finances de Ruralvía, descobreix-ho!

Cada vegada més entitats bancàries tenen disponible entre els seus serveis en línia un apartat en què pots observar ràpidament el tipus de despeses que has fet en un mes concret. En el cas de Caixa Rural, això ho trobaràs en Les meues Finances de Ruralvía, a través de l’app disponible per a tots els nostres clients.

Si aquest és el cas i eres client de Caixa Popular, no pots passar per alt aquest servei, ja que pots arribar a traure-li molt de profit, sobretot amb vista a l’estalvi personal.

Les meues Finances et dona la possibilitat d’ordenar les teues despeses i els teus ingressos en diferents apartats, a més de poder fer ús d’un calendari financer per no oblidar-te de res important, com el pagament de la hipoteca o del lloguer.

Des d’aquest mateix servei pots marcar-te metes d’estalvi, amb què pots anar guardant cada cert temps una quantitat de diners que anirà augmentant el teu suport econòmic.

Tant si eres un particular com si tens una empresa o un negoci, Les meues Finances et serà summament útil. No dubtes a demanar més informació si vols a través de la nostra pàgina web o en la teua oficina de Caixa Popular més pròxima.

La importància de l’estalvi econòmic

Normalment, quan estem a punt de gastar una gran quantitat de diners, ens comencem a plantejar qüestions relacionades amb el saber fer (know-how). Voler estalviar una quantitat de diners tots els mesos és molt normal, però no sempre és una cosa fàcil, sobretot per a persones a qui els costa organitzar-se degudament o amb pocs ingressos.

En aquest sentit, el diccionari defineix estalviar com “reservar una part dels ingressos ordinaris” i, en segon lloc, com “guardar diners com a previsió per a necessitats futures”.

D’acord amb això, normalment estalviem per dos motius diferents:

  • Tindre un suport financer per si cal fer front a un imprevist econòmic.
  • Disposar de diners estalviats per poder invertir-los a mitjà o llarg termini.

No et perdes aquestes maneres senzilles d’estalviar!

Reservar una mica de diners cada mes per poder estalviar de manera efectiva no sols ens exigeix tindre constància, sinó també creativitat. Amb la tecnologia cada vegada més present en les nostres vides, gràcies a plataformes com YouTube o Instagram els mètodes d’estalvi han anat augmentant.

Repte de l’estalvi en 52 setmanes

El repte de l’estalvi en 52 setmanes és un mètode d’allò més creatiu i original. Es tracta de guardar cada setmana els diners corresponents al número de la setmana en què estiguem. És millor, per això mateix, començar el dia 1 de gener de cada any.

El procediment és senzill: la primera setmana fiquem un euro en la vidriola; la segona, dos; la tercera, tres, i així consecutivament. D’aquesta manera, l’estalvi va augmentant a mesura que ho fan les setmanes, fins a tal punt que quan passe la meitat de l’any ja haurem estalviat quasi 200 euros.

Així doncs, a l’octubre, en la setmana 40, ficaríem en la vidriola o el pot 40 euros; la 45, 45 euros; la 50, 50 euros, i així fins que acabe l’any. Si seguim això rigorosament, quan arribe el 31 de desembre haurem estalviat fins a 1.378 euros en total.

Mètode 50-30-20

Amb el mètode 50-30-20, partim els ingressos en tres parts:

  • El 50% els destinem a les despeses vitals i fixes que fem cada mes, com el menjar i el lloguer.
  • El 30% a l’oci.
  • I el 20% restant a l’estalvi.

Fent això, no restem diners que van destinat a cobrir les nostres necessitats, sinó que els llevem a l’oci.

Per exemple, amb un salari de 1.400 euros nets cada mes, el repartiment de diners seria el següent:

  • 700 euros per a cobrir les nostres necessitats bàsiques (lloguer o hipoteca, menjar, transport…)
  • 420 euros per al nostre oci (eixir a sopar fora de casa, viatges, cinema, concerts, festivals, etc.).
  • 280 euros directes a la nostra vidriola o compte d’estalvi.

Si fem això sense fallar, en acabar el 2022 pots estalviar fins a 3.360 euros.

Dejuni financer de 21 dies

El dejuni financer de 21 dies consisteix a estalviar de manera intensiva durant almenys un mes a l’any, encara que pots fer-ho tantes vegades com vulgues. Està pensat per a tots els que hagen de fer una gran despesa de manera puntual i ràpida.

Extret del llibre The 21-Day Financial Fast: Your Path to Financial Peace and Freedom, consisteix a no fer cap despesa fora dels mínims i necessari durant 21 dies, com pot ser el menjar, les factures o la roba que necessitem en un moment donat. L’autora d’aquest llibre i, per tant, la creadora del mètode, intenta demostrar amb això que moltes vegades fem despeses innecessàries.

Deixeu un comentari

X