El pròxim curs escolar tu també podràs estalviar. Segueix aquest pla!

2020-08-25T13:45:20+02:00 1 de setembre de 2020|Els teus diners|

Arriba setembre, comença el curs nou i és bon moment per a definir un pla d’estalvi real i efectiu. De fet, aquestes setmanes, un dels reptes principals per a les economies familiars és fer front al desemborsament que comporta la tornada al col·le dels fills. La despesa de les llars a Espanya s’incrementa any rere any, i segons l’última Enquesta de Pressupostos Familiars elaborada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el 2019 la despesa mitjana per llar va ascendir a 30.243€, un 1,2% més que l’any 2018. A més, dins dels grups de despeses analitzades per l’INE, “Ensenyament” va ser la que més va incrementar la taxa anual, fins un 4,3% més que el 2018 a causa de la pujada de la despesa en educació superior. 

Després d’analitzar les despeses i veure l’increment anual, analitzar cada despesa i buscar la manera d’optimitzar l’economia familiar es converteix en una necessitat. Per això, des de Caixa Popular us facilitarem una guia breu per a saber com posar en pràctica un pla efectiu d’estalvi per als pròxims mesos.

Guia per a definir el teu pla d’estalvi per al pròxim curs escolar

Arriba setembre, un bon mes per a definir una estratègia d’estalvi. Davant els desemborsaments tan elevats a què hem de fer front en aquestes dates relacionades amb l’ensenyament, com ara matrícules o material escolar, pot esdevindre difícil dissenyar un pla d’estalvi. En Caixa Popular us volem mostrar els punts més rellevants que us ajudaran a diferenciar amb claredat quines despeses fixes és important revisar i com construir un pla d’estalvi eficaç. 

1. Despesa en habitatge: hipoteca o lloguer

Una de les partides principals de despeses en les famílies es destina a l’habitatge. Per això, abans de decidir si ens interessa comprar o llogar, és clau que s’analitzen els ingressos i les despeses mensuals, i saber si comptem amb una quantitat de diners estalviada.  Habitualment una hipoteca suposa una despesa fixa inferior a un lloguer, però un habitatge en propietat també suposa una sèrie de despeses afegides referents a impostos, per exemple, o possibles derrames a què el propietari haurà de fer front. El capital estalviat serà necessari per a pagar la part de la despesa de la compravenda que no estiga inclòs en el préstec hipotecari. En Caixa Popular, per exemple, el crèdit prestat cobrirà el 80% del valor de la casa si ha de ser la residència habitual del comprador, mentre que per a una segona residència el capital serà del 70%.

Una vegada has fet números, si t’has decidit per comprar un habitatge per a reduir la teua despesa fixa mensual d’habitatge, hauràs de tindre clar quin tipus de préstec hipotecari pots sol·licitar. En Caixa Popular podràs triar entre una hipoteca fixa, en què la quota mensual serà prefixada en l’origen i no variarà en els anys, hipoteca variable, en què la quota mensual podrà experimentar variacions sobre la base de la fluctuació de l’euríbor, o una hipoteca mixta, en què uns anys tindràs una quota fixa i altres anys serà variable sobre la base de l’índex borsari.

Si de moment la teua idea és viure de lloguer, l’important és revisar les ofertes disponibles en la ubicació on vulgues instal·lar-te, i contactar amb l’arrendador per conéixer les condicions exigides i les teues possibilitats de negociació.   

2. Consums energètics a casa 

Entre les grans despeses de consums en els habitatges podem destacar l’electricitat, el gas i l’aigua. En aquest punt, el primer pas serà revisar els contractes en vigor amb les companyies per tindre clar si podem canviar la tarifa per una de més adequada als nostres consums amb un ajust del preu interessant. 

En el sector de l’electricitat, per exemple, també serà rellevant per a reduir les teues despeses que conegues les franges de menys cost energètic són de les 00.00 a les 8.00. Comença a utilitzar els electrodomèstics en aquest tram horari per reduir la despesa del teu consum energètic. Per a aconseguir estalviar en gas i aigua, hi ha nombroses tècniques, però principalment pots començar a detectar hàbits erronis, com llavar-se les dents amb l’aixeta oberta, utilitzar el vàter com a paperera o, quan arriba el fred, mantindre el termòstat de la calefacció per gas en temperatures superiors a 21°, una decisió que pot augmentar la teua factura de gas fins un 7%. 

3. Telèfon i Internet

Has revisat quin tipus de contracte tens per al teu ús particular i familiar? És possible que pugues localitzar una oferta en el mercat que cobrisca les teues necessitats i, a més, reduïsca la teua despesa mensual en telefonia i Internet. Si no saps per on començar, hi ha comparadors com Rastreator, Kelisto o Roams per a localitzar l’oferta que s’adapte millor a les teues necessitats sobre la base del teu comportament.

4. Aposta per un transport alternatiu

Començar el curs escolar també suposa incloure el trasllat dels teus fills al seu centre educatiu, per exemple, i més consum de combustible diàriament. T’has plantejat anar caminant, en transport públic o, fins i tot, renovar el teu vehicle per un de més eficient energèticament?

Si la idea que t’atrau més és canviar de cotxe i t’agradaria comprovar opcions abans d’acabar l’any, en Caixa Popular et podem informar sobre el nostre préstec cotxe.   

5. Opcions per a afrontar la despesa d’ensenyament

Entre les partides d’ensenyament que més capital destinen les famílies trobem els llibres de text, matrícules, dispositius informàtics per a facilitar el desenvolupament dels estudis… A més de buscar oportunitats en vendes de segona mà, ofertes en llibreries locals o, fins i tot, a sol·licitar préstecs personals a la teua entitat financera, com Caixa Popular, per a afrontar la despesa de manera gradual pagant mes a mes una quota fixa, en compte de fer un desemborsament elevat en un moment puntual.

6. Tria una assegurança adaptada a les necessitats de la teua família

Abans de començar el nou curs escolar, i després de l’any que estem vivint, Seguros RGA ens facilita un ventall ampli d’assegurances per a donar cobertura a riscos que tingues detectats, tant per a la teua vida personal com professional o per al teu negoci.   

7. Aquest curs nou actua com un comprador intel·ligent

Sempre que vulgues dur a terme les compres quotidianes de la teua família amb ordre i gastant exclusivament allò necessari, cal interioritzar una sèrie d’accions com, per exemple, anar a comprar aliments i material de neteja o d’endreça amb una llista. Separa els aliments bàsics de la teua dieta d’altres de destinats, més en concret, als teus moments d’oci, com ara aperitius o begudes ensucrades.   

Fes un repàs als comerços locals del teu barri o zona de treball i localitza les ofertes que t’interessen. I ves alerta de comprar sempre les ofertes de quantitats grans per preus ajustats, perquè a vegades no necessites tres productes pel preu de dos i acabes gastant més del que tenies previst.

Un truc molt recomanable és fer les compres, en persona o a través d’Internet, al matí o a la vesprada, però no si estàs unes hores sense haver menjat i no a la nit. Sembla una ximpleria, però són moments en què la teua força de voluntat pot fallar amb més facilitat i acabaràs adquirint productes que no tenies al cap comprar.   

És el teu torn, comença a construir el teu pla d’estalvi!

Ara que ja has comprovat quines són les despeses principals que pots analitzar per a definir un pla d’estalvi eficaç, és moment que t’assegues a fer aquesta tasca d’anàlisi i decisió.

A més, per si t’interessa, en Caixa Popular també hi ha altres mètodes d’estalvi molt interessants com, per exemple, el japonés Kakeibo, l’eliminació de despeses formiga o el famosíssim mètode 50/20/30.

Deixeu un comentari

X