Quart cap de setmana! Planificació per a aprofitar el confinament

2020-04-03T13:14:37+02:00 4 d'abril de 2020|Al teu costat|

Ens embarquem en el quart cap de setmana sense eixir de casa i és bastant probable que ja estiguen acabant-se-nos les idees. És important, però, que distingim el dissabte i el diumenge de la resta dels dies de la setmana. Per això, hui et proposem una idea de planificació per a aprofitar el confinament i que notes que és cap de setmana. Et demostrarem que no cal moure’s de casa per a combatre l’avorriment.

Entre la faena, la casa, els xiquets i practicar esport, cada dia se’ns en va una gran part del dia. Encara que estiguem confinats, ja hem vist com és d’important mantindre les rutines, tant per als adults com per als xiquets, sobretot de dilluns a divendres. D’aquesta manera, evitarem que, quan tot passe, als xiquets els coste adaptar-se al ritme diari habitual. Els caps de setmana són diferents i toca gaudir-ne. Si no saps com, apunta; et proposem una planificació completa per a dissabte i diumenge.

Idees per a aprofitar el confinament al màxim

Si vols començar a gaudir del cap de setmana des de divendres, et proposem que feu pizza o hamburgueses per a sopar i trieu una pel·lícula. Una sessió de cinema divendres a la nit a l’estil americà més pur sempre és una bona opció. Si teniu xiquets menuts, podeu dedicar la vesprada a organitzar la sessió de cinema. Feu entrades, recipients per a les roses i convertiu el menjador en una sala de cinema; la diversió i l’entreteniment estan garantits!

Dissabte 4

Matí. Començar el dia sense despertador i alçar-se quan el cos ho demane és l’indicador principal que és cap de setmana. Remoleja tant com pugues, no tens pressa. Si tens xiquets, potser els abelleix ficar-se al llit amb tu.

El pas següent és fer un bon desdejuni. Podeu fer coques o creps, torrades amb pernil, alvocat, salmó… cereals, suc, un bol de fruites… Organitza-ho com si fora el bufet d’un hotel i jugueu a imaginar que esteu de vacances. Us ajudarà a passar una estona inoblidable. Despareu-ho tot en família, distribuïu faenes per a organitzar la casa i aprofiteu-ho per a fer una mica d’esport o joc lliure.

Vesprada. En acabant de dinar, podeu passar la vesprada jugant a diferents jocs de taula, a les cartes, al bingo o al karaoke. Si en sou molts a casa, feu equips i organitzeu un torneig. Així serà molt més divertit.

Aprofiteu el temps per a veure alguna obra de teatre o visitar algun museu. Museus de tot el món han obert les portes virtualment per al nostre delit. El Museu d’Art Modern de Nova York, el del Louvre a París, el Britànic de Londres o el del Prado els podem gaudir durant el confinament.

També podeu fer rebosteria en família. Un bescuit per a desdejunar diumenge, magdalenes, brownie, llesques de pa amb ou…

Els concerts en directe a través de les xarxes socials són una altra de les idees que et proposem per a aquest quart cap de setmana de tancament.

Nit. Què us sembla una videotelefonada amb la família o amb els amics que podeu convertir en una festa de dissabte a la nit? Una festa de disfresses, sopar tots junts, una partida en línia del vostre joc favorit… Si prefereixes una cosa més íntima, una sessió de spa és una gran idea. Pren un bany relaxant, posa ciris, aromatitza l’ambient i… desconnecta! També és molt important dedicar-se temps a un mateix.

Diumenge 5

Matí. El dia comença de la mateixa manera que dissabte, sense pressa. Alcem-nos quan ens ho demane el cos. Sense alarmes i sense sobresalts.

Després de desdejunar-nos, que també ha de ser un bon desdejuni, aprofiteu el temps per a fer alguna manualitat. Si no voleu omplir la casa d’andròmines, podeu pintar algun moble, donar una segona vida a la cadira que ja no utilitzeu, redecorar algun espai de la casa…

Arriba el moment de l’aperitiu. Poseu música i, si fa bon oratge i teniu balcó o terrassa, organitzeu-lo fora. En acabant de dinar, podeu veure una pel·lícula o la vostra sèrie preferida. També és un bon moment per a fer una videotelefonada amb la família, amb els amics…

Diumenge a la vesprada és el moment d’organitzar la setmana que ve. Per més que no puguem eixir de casa, tindre, per exemple, els menjars preparats és un plus. Et permetrà disposar de més temps per a tu i per als teus. Com veus, és possible gaudir d’un cap de setmana complet.

Deixeu un comentari

X