Plans de pensions, coneix les opcions segons el teu moment vital

2020-01-10T11:52:09+01:00 12 de novembre de 2019|Al teu costat|

L’edat de la població a Espanya és més sènior del que es voldria i, més encara, si tenim en compte els desequilibris que hi ha en els sistemes de pensions. Per aquest motiu, des de Caixa Popular pensem que és rellevant saber bé què són els plans de pensions, quin tipus de plans hi ha i quines són les possibilitats que té un ciutadà, tant se val l’edat. Al cap i a la fi, un pla de pensions és una eina individual que podem utilitzar per a complementar la nostra pensió pública de jubilació.

Diferents sistemes que constitueixen els plans de pensions

El primer punt que s’ha de destacar per conéixer els diferents plans de pensions disponibles a Espanya és la modalitat de constitució.

El sistema individual és un pla de pensions que contractem de manera personal amb una entitat financera o asseguradora.

El sistema d’ocupació és, en canvi, el pla de pensions que una empresa pot fer per a tu com a treballador seu.

Finalment, hi ha el sistema associat, que són els plans de pensions promoguts per associacions i sindicats per als afiliats o socis, principalment.

Llibertat d’aportacions al pla de pensions

És important saber clarament, a més, les possibilitats que tens per a fer aportacions al pla de pensions. Si és un pla constituït amb el sistema individual o associat, depén de tu efectuar aportacions al pla o no. En canvi, quan es tracta d’un pla de pensions amb sistema d’ocupació, l’empresa és qui fa les aportacions al teu pla.

Obligacions estipulades en el pla de pensions

Les obligacions estipulades per contracte també defineixen el tipus de pla de pensions. Sobre la base d’aquestes obligacions, podem diferenciar:

  • Plans d’aportació definida: la quantitat de les aportacions està predeterminada. En aquesta modalitat podem trobar els plans individuals, d’ocupació i associat, encara que sempre pot haver-hi excepcions.
  • Plans de prestació definida: la quantitat de les aportacions a percebre pels beneficiaris està predeterminada. En aquesta modalitat podem trobar els plans d’ocupació i associat.
  • Plans mixtos: la quantitat de la prestació i la quantitat de la contribució és objecte simultàniament o separadament. En aquesta modalitat podem trobar els plans d’ocupació i associat.

Com deus haver vist, els plans de pensions del sistema individual només poden ser plans d’aportació definida i, a més, és important tindre present que no es pot garantir un interés mínim en la capitalització.

Un complement interessant per a la jubilació

Al cap i a la fi, els plans de pensions són instruments d’estalvi a llarg termini que t’ofereixen uns beneficis fiscals interessants. Les prestacions que rebràs, de manera complementària a la pensió pública que et corresponga, dependrà de les aportacions que hages pogut fer al llarg dels anys i, també, dels possibles rendiments que haja obtingut el pla.

Sobre la base del teu moment vital actual, en Caixa Popular t’oferim un pla de pensions per a tu, ja que les necessitats i les previsions de futur d’una persona de 25 anys no són les mateixes que les d’una persona de 55 anys. Per això en Caixa Popular tens l’opció de triar plans d’acord amb el teu cicle de vida, triar plans per a renda fixa, variable, mixta o una gamma valor en què pots diversificar el teu capital entre la renda variable nacional i l’europea.

Els clients de Caixa Popular, a més, poden contractar els plans de pensions i fer-hi aportacions sense haver de passar per l’oficina, a través de Ruralvía mòbil.

 

Deixeu un comentari

X