Prepara’t per a complir l’ODS1: acabar amb la pobresa a escala global

2021-03-29T13:37:09+02:00 2 d'abril de 2021|ambiental, Deixant empremta|

Un dels grans problemes que té la humanitat és la pobresa, en totes les seues formes. Des d’aquells països en què no hi ha prou recursos, fins aquells en què estan mal repartits, sempre hi ha persones que lluiten per subsistir davant de les adversitats.

Acabar amb la pobresa és l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 1, una iniciativa de les Nacions Unides per a ajudar a construir un món millor per a l’any 2030. A Espanya, la pandèmia podria portar un augment de la pobresa en 1,1 milions de persones, que abastaria el 23,07% de la població i 10,9 milions d’euros; mentre que un 9,6% de la població de la Comunitat Valenciana (475.716 persones) viuen en el llindar de pobresa.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible pretenen aconseguir que, d’ací a 9 anys, la col·laboració entre governs, empreses i ciutadans haja fet fruit i visquem en un entorn totalment sostenible. Algunes de les metes que busca consisteixen a cuidar el medi rural per permetre la igualtat salarial, fomentar les energies renovables o aconseguir la pau dins dels països en guerra.

 

Com a ciutadans, estudiants o treballadors, podem contribuir de moltes maneres a reduir la pobresa al nostre voltant. Tenim la responsabilitat d’anar en la mateixa direcció, posant les bases d’una societat millor seguint consells com els que t’ensenyem a continuació.

 

Com veus, és realment fàcil contribuir a l’ODS número 1. També pots implementar una sèrie de consells en la teua rutina diària per convertir el teu habitatge en una casa sostenible, eficient des del punt de vista de l’estalvi, o fer un consum responsable reservant aliments per a menjadors socials. Pensa en noves iniciatives per a dur a terme amb la teua família o amb els teus companys de faena i veuràs com de fàcil que és motivar-te per canviar el món a poc a poc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixeu un comentari

X