• Consejos para proteger el móvil contra robos o estafas

Protegeix el mòbil contra possibles robatoris o estafes

2020-05-27T13:03:25+02:00 28 de maig de 2020|Entorn digital|

Gràcies a la tecnologia, el telèfon mòbil s’ha convertit en el nostre company de vida, allà on anem ens l’emportem. A més, ja no ens limitem a utilitzar el dispositiu per a parlar o enviar missatges, ara podem fins i tot fer operacions en el nostre compte bancari. Per aquest motiu, des de Caixa Popular volem que tingues molt presents les mesures necessàries per a tindre el mòbil segur i protegit contra els delinqüents.

Mesures de seguretat imprescindibles per al mòbil

Actualment, més d’un 80 % de les aplicacions que utilitzem tenen dades privades i confidencials de les persones. La responsabilitat de mantindre aquestes dades segures és de les empreses, que les mantenen fora de perill i confidencials, i dels mateixos usuaris d’aquests dispositius mòbils, que han de protegir els seus aparells contra intents de delictes cibernètics.

1. Actualització del sistema operatiu i aplicacions instal·lades

Com en els ordinadors, mantindre el sistema operatiu del dispositiu mòbil actualitzat és senyal de mantindre’l protegit. A més, les aplicacions mòbils també requereixen actualitzacions per a estar protegides de possibles atacs cibernètics.

Des de Caixa Popular us recomanem utilitzar únicament App Store i Google Play per a buscar i baixar aplicacions.

A més, per a evitar problemes, és preferible no cedir permisos a les aplicacions perquè puguen accedir a les teues dades, com ara fotos, contactes o càmera.

2. Còpia de seguretat

Fer còpies de seguretat de tota la informació del dispositiu mòbil et pot estalviar més d’un maldecap.

3. Instal·la un antivirus

Efectivament, com en els ordinadors, és possible i recomanable instal·lar un antivirus en el telèfon mòbil. D’aquesta manera t’asseguraràs que els delinqüents hi troben una barrera molt més difícil de derrocar i no podran accedir a les teues dades personals. L’antivirus també cal actualitzar-lo.

4. Fuig de les connexions obertes i públiques

No connectes el mòbil a xarxes wifi obertes i públiques. Si ho has de fer, evita per tots els mitjans accedir al teu compte bancari mentre estàs connectat a una xarxa oberta, ni a través de la pàgina web ni a través de l’aplicació mòbil. A més, tampoc és recomanable accedir al correu electrònic mentre estàs connectat a una xarxa no segura.

Caixa Popular treballa per protegir els seus clients

En Caixa Popular, com en totes les entitats del Grup Caixa Rural, estem compromesos amb la seguretat dels nostres clients. Per això, hem implementat mesures de seguretat que garanteixen la confidencialitat en totes les comunicacions entre l’entitat i els nostres clients. Per exemple, des del final del 2019 disposem del sistema reforçat de doble autenticació per a efectuar diferents operacions des de Ruralvía, el nostre servei de banca digital. A més, els clients de Caixa Popular tenen claus d’accés personals i una clau de signatura única per a fer les operacions sense risc.

D’altra banda, Ruralvía treballa amb un sistema xifrat conegut com a SSL a 128 bits, que protegeix qualsevol informació dels clients. Aquest sistema és considerat el més potent de protecció de dades en una web i està homologat pel certificat de Verisign.

Deixeu un comentari

X