Protegeix-te contra els ciberdelictes amb aquesta normativa

2020-01-23T12:54:02+01:00 23 de gener de 2020|Entorn digital|

Protegeix-te contra els ciberdelictes amb aquesta normativa

En l’últim any ens hem trobat amb una xifra preocupant pel que fa als ciberdelictes o a la seguretat en Internet. Des de l’any 2011, hi ha hagut un increment del 46,8 per cent quant a aquesta mena de delictes, que l’han convertit en el seté més comú sobre el tràfic de drogues, els maltractaments familiars o el robatori amb violència.

D’aquesta manera, de 21.075 s’ha passat a 88.856, fet que ens adverteix de la necessitat d’aturar i posar fre a la cibercriminalitat, que és camuflada en ciberdelictes tan comuns com el phishing o pesca de credencials, el frau informàtic, les amenaces, les coaccions o la falsificació informàtica.

Normativa PSD2, perquè els clients bancaris estiguen segurs

Des del 2018 disposem de la normativa PSD2 per a cobrir-nos l’esquena. D’aquesta manera, et deus haver adonat que, per a poder fer qualsevol tipus de transacció bancària, has hagut de dur a terme una sèrie de proves i has hagut d’haver-ne completat, almenys, dues: indicar alguna cosa que tingues (la targeta de crèdit), alguna cosa que conegues (com el PIN) o alguna cosa intransferible, com l’empremta dactilar o l’iris.

Si ets client de Caixa Popular i vols operar amb Ruralvía, la nostra banca digital, el primer pas que cal fer és tindre el número de telèfon mòbil actualitzat. D’aquesta manera, quan hages d’accedir al compte, podrem confirmar periòdicament la teua identitat a través d’un codi de seguretat que rebràs per mitjà d’un SMS. Aquesta doble autenticació l’aplicarem, a més, en altres operatives, com ara transferències de certes quantitats. Mesures de seguretat que busquen la tranquil·litat dels clients de Caixa Popular.

 

Deixeu un comentari

X