Quantes coses saps sobre la normativa PSD2?

2019-12-12T13:37:25+01:00 15 de novembre de 2019|Entorn digital|

La normativa PSD2 (payment services directive) és una regulació europea sobre serveis de pagaments electrònics que va entrar en vigor el 14 de setembre passat. L’objectiu no és cap altre que enfortir la seguretat de les transaccions i protegir l’usuari.

 

 

Altres vegades ja t’hem explicat les novetats que ha introduït aquest marc normatiu nou. Una és l’obertura per part dels bancs dels seus serveis de pagaments a terceres empreses, fet que es coneix com a TPPS (third party payment service providers). Un altre canvi important, del qual de segur que ja t’has adonat, ha sigut la doble autenticació o autenticació de doble factor. Ara, es requereixen dos factors d’autenticació en operacions bancàries, tant en pagaments com en accés a comptes en línia o a per mitjà d’apps. Aquesta normativa, però, també es materialitza en:

  • Protecció d’operacions no autoritzades o fraudulentes: l’import sobre el qual l’usuari ha de ser responsable en cas d’una operació de pagament no autoritzada es redueix de 150 € a 50 €, excepte en casos de frau o negligència. A més, en operacions no autoritzades, el proveïdor de serveis ha de retornar immediatament l’import d’aquesta operació a l’ordenant.
  • Limitació de cobrament de recàrrecs per l’ús de targetes: es prohibeix fer càrrecs addicionals en els pagaments que es duguen a terme amb targetes de dèbit i crèdit tant als comerços tradicionals com a través d’Internet.

Ara que saps en què consisteix aquesta normativa i com t’afecta, fes una ullada als conceptes clau.

Quantes coses sabies sobre la regulació PSD2?

Deixeu un comentari

X