Que no t’estafen, protegeix-te davant del frau de l’executiu en cap

2020-11-04T09:28:00+01:00 4 de novembre de 2020|Els teus diners, Entorn digital|

Els empresaris tenen un altre motiu de preocupació: el frau de l’executiu en cap. En què consisteix? Es tracta d’un engany amb què els ciberdelinqüents envien correus als responsables de la comptabilitat d’una empresa en què fingeixen ser un director general o el vicepresident. L’objectiu és que l’empleat faça una transferència urgent a un proveïdor o que tanque un acord, de manera confidencial i sense estar present.

Aquest modus operandi és molt recognoscible, perquè el responsable envia la comunicació per correu electrònic o fa una telefonada com a executiu en cap de l’empresa per a sol·licitar un pagament amb xifres astronòmiques a un compte de l’estranger. D’aquesta manera, afirma l’FBI, es roben milers de milions de dòlars d’empreses de tot el món. A continuació t’oferim algunes recomanacions perquè pugues identificar l’engany i actuar en conseqüència.

 

 

L’empresa té una part de la responsabilitat per a aturar aquests enganys. Sigues conscient dels riscos i intenta que els empleats estiguen conscienciats, i implanta un protocol intern perquè els teus pagaments i transferències es facen amb totes les garanties de confidencialitat. Si eres un empleat, respecta tots els procediments de seguretat per a les compres i avisa la policia en el cas que penses que estàs sent víctima d’un frau.

Deixeu un comentari

X