Què tenen en comú Susanna Griso i el futbolista Joaquín? El seu perfil arriscat

2019-12-12T12:48:04+01:00 6 de desembre de 2019|Els teus diners|

Hui, en Caixa Popular, ens hem proposat explicar els diferents perfils d’inversors que hi ha utilitzant la similitud amb personalitats públiques famoses. D’aquesta manera, estem convençuts, serà més senzill per a tots els nostres lectors entendre’n les diferencies.

Tipus d’inversors, t’identifiques amb algun?

Abans de concretar quin tipus de perfil d’inversor seria el teu, és imprescindible que analitzes els aspectes següents:

  • Definir la teua situació financera personal
  • Concreta la capacitat i el desig que tens d’assumir riscos
  • Detalla les teues expectatives de rendibilitat associada a risc
  • Determina el temps que estimes que pots tindre els diners invertits

Ara, veurem quins tipus d’inversors coneixem i com els definim:

Inversor conservador

Aquest inversor té com a objectiu protegir el seu capital tot i que pot arribar una oportunitat d’inversió i decidisca assumir un risc controlat. Si ens parem a pensar en personatges coneguts a escala nacional, us proposem a la periodista de TVE Ana Blanco, una presentadora d’informatius que poques vegades s’altera durant el seu informatiu, encara que, sens dubte, en cas que arribara un imprevist, està preparada per a tirar avant. En el món futbolístic veiem en aquest perfil Sergio Busquets, jugador que no arrisca en el seu joc i evita les alarmes en el seu equip.

És habitual que l’inversor de perfil moderat es decante per oportunitats d’inversió en renda fixa a mitjà termini. Podria, també, triar la combinació entre una inversió majoritària en actius de renda fixa i la participació, en menys mesura, en els mercats borsaris.

Inversor moderat

Si ens centrem en el gremi dels presentadors de televisió, Carlos Sobera podria ser un perfil moderat en la seua faena. Encara que pot canviar de registre, ser actor o presentar programes de televisió, també s’atreveix a canviar de tipologia de programa i públic, per la qual cosa trenca la seua zona de confort. Això sí, les seues decisions creiem que són mesurades, ja que analitza les tendències de mercat sense cap dubte. El risc que assumeix, per tant, està una mica més controlat.

Dani Parejo, com a futbolista, també ens ajuda a explicar com és un perfil moderat. És habitual que aquest jugador de futbol, quan es decideix a fer un pas avant, el faça pel bé de l’equip assumint un risc controlat. No us sembla?

Un inversor amb perfil moderat està disposat a assumir un cert risc per buscar més rendibilitat, i habitualment es decanta per inversió tant en renda fixa com variable amb oscil·lacions a curt termini.

Inversor arriscat

En aquest punt arribem als nostres protagonistes del titular. Susanna Griso i Joaquín. Si analitzem la manera d’actuar de la periodista, és atrevida i tendeix a expressar obertament els seus pensaments, però sempre utilitzant els termes més adequats. A més, no sol intimidar-se pels entrevistats. Molt semblant és el perfil de Joaquín, jugador del Betis, que s’arrisca en el camp de futbol per buscar oportunitats de gol, i assumeix un risc per al seu equip que, a vegades, preferirien haver evitat.

Un inversor amb perfil arriscat té com a objectiu la cerca de rendibilitat en el llarg termini i assumeix un nivell de risc més alt. Per tant, les seues decisions d’inversió solen estar relacionades amb oscil·lacions importants.

Inversor molt arriscat

Només dos noms i ens entendreu: Jorge Javier Vázquez i Neymar. Tots dos personatges públics són reconeguts a Espanya per la seua manera de ser en la faena. Per exemple, el presentador de televisió no sembla controlar l’expressió de les seues opinions i, de fet, pot arribar a tindre enfrontaments en directe amb entrevistats o convidats al programa. Neymar, d’altra banda, podria ser sinònim de molt arriscat, ja que la seua manera d’afrontar un partit sol estar relacionada amb la cerca de desequilibrar el contrari assumint el risc que calga, per a ell i per al seu equip.

Un inversor molt arriscat és el que busca maximitzar la rendibilitat en les seues inversions, i està disposat a assumir un nivell de risc alt. Habitualment aposta per productes d’inversió en renda variable més que en renda fixa. Les oscil·lacions, a més, són part del seu dia a dia.

En Caixa Popular t’acostem opcions per a tota classe d’inversors

Gràcies a la nostra Societat Gestora d’Institucions d’Inversió Col·lectiva del Grup de Caixes Rurals, Gescooperativo, tenim l’oportunitat d’oferir als nostres clients una amplíssima varietat de fons d’inversió.

A més de poder oferir-te tota la informació que necessites en les oficines, volem recordar que en la inversió en fons, el capital invertit i la possible rendibilitat no estan garantits en cap cas. És un fet que el valor del patrimoni d’un fons d’inversió, sense importar quina siga la seua política d’inversió, estarà subjecte a les fluctuacions dels mercats sempre. Per això, es poden arribar a aconseguir rendiments positius o, també, pèrdues. Per tant, no és possible assegurar-se la recuperació del capital inicial invertit. Una informació que ha de tindre en compte qualsevol ciutadà que estiga considerant l’opció d’invertir els seus estalvis a la recerca de rendibilitats.

 

Deixeu un comentari

X