Reciclar bé és la nostra prioritat: aprén a fer-ho

2020-01-20T17:23:56+01:00 20 de gener de 2020|ambiental, Deixant empremta|

A Espanya reciclem un 40 % del fem orgànic. Només un 52 % d’aquests recursos es porten a un abocador. Són xifres de l’any 2018, segons l’Eurostat, que reflecteixen una realitat interessant pel que fa a les nostres tendències de reciclatge: no estalviem prou respecte dels estàndards europeus. Ens situem en el lloc número 18 d’Europa, per darrere d’altres països com Alemanya (67 %), Itàlia (48 %) i França (43 %).

Per si no fora prou, la Unió Europea vol que l’any 2025 passem del 44 per cent al 55 per cent de percentatge de residus municipals. Si abans no hi arribàvem, ara hem de fer un esforç més gran per a complir aquests estàndards. Però, vols saber en què podem reciclar?

Si fem una passejada pel carrer, podem comprovar que els contenidors més habituals són els que contenen envasos de plàstic, llandes o brics (de color groc); envasos de paper i cartó (blau), vidre (verd), piles i bateries (residus perillosos o punts nets) i molts altres. Aquests últims s’inclouen en la categoria d’electrodomèstics, aparells electrònics, peretes o olis usats, que han d’anar a parar a punts nets de recollida.

Comparteix-ho entre els teus familiars i amics perquè junts pugueu contribuir a reciclar de manera correcta.

Deixeu un comentari

X