• Consejos para comprar durante la cuarentena

Recomanacions per a anar a comprar amb seguretat durant el confinament. #Quedatacasa

2020-03-23T12:18:50+01:00 23 de març de 2020|Al teu costat|

Quedar-se a casa és la recomanació que fem des de Caixa Popular als nostres lectors, però som conscients que hi ha activitats que haurem de mantindre, a un ritme més baix, malgrat el confinament. Entre aquestes activitats hi ha la necessitat d’anar a comprar per a tindre queviures i altres recursos necessaris per al nostre dia a dia.

De fet, anar a comprar al supermercat està permés dins de les restriccions imposades a escala nacional. Davant d’aquesta situació, quan anem a comprar i eixim de casa, haurem de ser responsables per a evitar contagis i protegir la salut de tots.

Mesures aplicades pels supermercats

Els establiments que mantenen l’activitat comercial s’esforcen perquè els ciutadans hi puguen anar a comprar productes de primera necessitat. I, també, per evitar convertir-se en un focus d’expansió del COVID-19; per això, han posat en marxa les mesuressegüents:

 • Control de l’aforament: es limita el nombre de persones que hi poden estar a l’interior i es regula l’accés de nous compradors perquè no es repetisquen situacions del passat recent.
 • Es vigila que es respecte la distància de seguretat entre les persones, tant dels consumidors com dels treballadors.
 • Els empleats disposen de guants i màscares perquè les utilitzen durant el temps que hi treballen.
 • Limitació del nombre d’unitats que es poden comprar d’un mateix producte per persona.

Consells per a anar a comprar als supermercats

Per tant, les persones que hagen d’anar a comprar hauran de tindre en compte les recomanacions següents per evitar riscos i contagis. Per descomptat, si tens qualsevol símptoma i penses que pots estar malalt, no hi vages a comprar tu.

 • Redueix el temps dins de l’establiment. El que és més útil és que sàpies per endavant què necessites i que ho hages apuntat en una llista. A banda que tardaràs molt menys temps a comprar, també evitaràs adquirir coses innecessàries i estalviaràs.
 • Compra el que siga necessari sense perdre el cap. Està garantit el proveïment d’aliments i de productes de primera necessitat, tal com han assegurat les autoritats. Tracta de no comprar massivament i tria allò que necessitaràs per a uns quants dies, sempre tenint al cap que, si pots reduir l’exposició als supermercats a una vegada per setmana en comptede dues vegades, serà millor per a tots. Per això,tria aliments que duren més, com ara els congelats, i evita els menys saludables, com els ultraprocessats.
 • Ves al supermercat en un horari menys concorregut. Encara que en Caixa Popular ens agradaria poder donar-te aquest horari, la veritat és que dependrà de la teua zona. Val més que hi vages provant fins que descobrisques quin és l’horari amb menys afluència de persones.
 • Utilitza mesures d’higiene. En accedir al supermercat podràs trobar guants d’un sol ús per a tu. La idea és que els utilitzes per a anar agafant els productes que vols comprar. Evita grapejar productes i tornar a col·locar-los a l’estant, i no oblides respectar la distància de seguretat amb la resta de les persones.
 • Fes servir les teues pròpies bosses i cistelles per a anar comprant al supermercat. Als establiments on hi ha la possibilitat, ofereixen als clients gel hidroalcohòlic per a netejar les cistelles i els carros del supermercat abans d’utilitzar-los.
 • Dins, tant als corredors com a l’hora de pagar, assegura’t de mantindre una distància de seguretat. A més, si pots evitar pagar en efectiu, t’estalviaràs haver de tocar amb les mans bitllets i monedes que han estat en circulació i, potser, en contacte amb el virus. Recorda, si ets client de Caixa Popular, podràs pagar amb targeta i, fins i tot, utilitzar el telèfon mòbil per a pagar a través de RuralvíaPay, ApplePay o GooglePay.
 • Una vegada arribes a casa,la primera cosa que has de fer és llavar-te les mans i la cara. Després, renta els productes frescos i neteja tots els productes envasats que hages comprat. En acabar de col·locar la compra, torna a llavar-te les mans amb sabó.

Des de Caixa Popular estem convençuts que aquest virus el pararem entre tots. #Quedatacasa #Joemquedeacasa

Deixeu un comentari

X