• Revolución verde

La revolució verda, una gran oportunitat per a l’agricultura

2020-05-18T10:41:31+02:00 20 de maig de 2020|Al teu costat|

T’has preguntat mai com la tecnologització del medi ambient afecta el camp? La transformació digital és un fet en l’entorn rural, i l’agricultura i la ramaderia espanyoles es beneficien cada vegada més de les millores que introdueix: més eficiència en el tracte dels cultius, més productivitat, sostenibilitat incomparable i reducció de costos.

Però l’ús de la tecnologia en l’agricultura comporta també una sèrie de grans reptes per al que queda de segle. Hem d’aprendre, entre altres coses, la manera com proporcionar aliments a una població creixent de manera sostenible. L’agrotech, o el futur agrícola, ens ensenyarà com fer aquesta tasca de la millor manera possible, tenint en compte factors com la sostenibilitat.

 

Faustino Álvarez és un llaurador de Guía de Isora (Canàries) que ha decidit apostar per un cultiu artesanal per a pal·liar “la barbaritat de productes químics que utilitzàvem fa 20 anys”. Per al treballador del camp, ara seria “impensable” posar un producte nociu al medi ambient en els seus cultius. “Davant d’això”, afirma, “m’estime més tindre una producció més reduïda, amb una salubritat i una qualitat òptimes”.

En aquests últims anys han anat sorgint mecanismes tecnològics molt importants per a dotar el món de sistemes de mesurament en l’agricultura i en la ramaderia. Termes com ara intel·ligència artificial, Internet de les coses o dades massives (big data) no solament s’apliquen a la xarxa virtual, sinó que van més enllà per optimitzar els recursos i maximitzar produccions.

Deixeu un comentari

X