• robo-advisor

Així funcionen els robo-advisor que atrauen els joves inversors

2020-10-29T09:37:15+01:00 29 d'octubre de 2020|Entorn digital|

Els ‘robo-advisor’ són gestors web automatitzats que duen a terme activitats d’assessorament i gestió d’inversions. Tot això a través d’algorismes, amb la mínima intervenció humana; els ‘robo-advisor’ operen, compren i venen actius, o els traslladen a altres valors de manera automàtica.

Gràcies als avanços tecnològics, hui dia els inversors més joves habituats a treballar i a operar amb les finances per Internet, troben en els ‘robo-advisor’ una opció atractiva per a invertir el capital. El funcionament d’aquests assessors, a més de ser 100% en línia, és senzill:

  • L’inversor defineix el seu perfil en funció del risc que vol assumir.
  • L’inversor transfereix els diners que vol invertir.
  • L’inversor escull l’assignació d’actius principalment entre fons indexats o fons d’índex.
  • El programari s’encarrega d’operar i buscar una rendibilitat, no segura, dels diners.
  • El programari equilibra els actius periòdicament per a mantindre’ls dins dels límits de risc previstos per l’inversor.

En definitiva, l’inversor no fa cap activitat més, és una actor passiu que confia en les decisions preses pel programari, en què la intervenció humana és mínima, malgrat que, per a la seguretat dels inversors, els ‘robo-advisor’ són empreses que han d’estar registrades i supervisades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Característiques principals dels ‘robo-advisor’

Programari automatitzat

Els ‘robo-advisor’ són plataformes automatitzades perquè, a través d’Internet, l’usuari tinga la possibilitat de completar un test perquè el seu perfil de risc siga definit.

Sobre la base de les seues respostes, i els seus límits de risc, s’oferirà de manera automàtica una sèrie de carteres adequades a les seues preferències.

El pas següent serà fer-ne l’ingrés i, en alguns casos, escollir la fórmula més convenient per a efectuar retirades de capital i reajustaments, des d’un punt de vista fiscal.

Costos més ajustats

El cost del funcionament dels ‘robo-advisor’ és reduït, principalment perquè la intervenció de professionals especialistes en el món de la inversió és limitada i mínima. A més, les comissions per a invertir en fons indexats o fons d’índex són més baixes que si s’inverteix en fons de gestió activa.

Accessible per a totes les butxaques

En els ‘robo-advisor’ es poden fer inversions a partir de quantitats baixes de capital.

Caixa Popular recomana la fórmula d’inversió automàtica de Gescooperatiu

 En Caixa Popular, de manera més precisa, pensem que és imprescindible la intervenció humana de professionals experimentats, sense descartar els beneficis dels processos automatitzats. Per exemple, la fórmula d’inversió automàtica de Gescooperatiu és una alternativa interessant. Gràcies a aquesta fórmula, podràs fer aportacions periòdiques en fons, segons el teu perfil de risc, i amb la periodicitat que vulgues, des de 30 euros mensuals, només.

Per a comprovar les teues possibilitats i la possible rendibilitat esperada de la teua inversió, tens disponible aquest simulador digital de Gescooperatiu. Sigues client de Caixa Popular o no, tindràs la possibilitat d’escollir el perfil de risc que s’ajuste més a les teues preferències, la quantitat que hi voldries invertir en un principi, les quantitats que hi aportaries en la periodicitat que més et convinga i el termini d’inversió. Després d’introduir-hi aquestes variables, el simulador et proporcionarà, al cap d’uns segons, quina podria ser la rendibilitat del capital invertit.

És important tindre en compte sempre que, a cada moment, ni el capital invertit ni la rendibilitat estan garantits, ja que els fons poden generar pèrdues.

 

Deixeu un comentari

X