Bebé a bord… i la teua salut financera preparada. Segueix aquests consells!

2020-08-04T23:32:07+02:00 19 d'agost de 2020|Els teus diners|

Hi ha poques notícies tan alegres i motivadores com l’arribada d’un nou membre a la família. Però, al mateix temps, també pot generar estrés emocional i preocupació davant de la situació econòmica i la salut financera de la família.

Precisament, per evitar que aquesta preocupació arribe a eclipsar un moment tan feliç, des de Caixa Popular t’ajudarem a planificar els passos a seguir per a mantindre una bona salut financera.

Set recomanacions per a mantindre una bona salut financera

La idea principal d’aquest pla d’acció és optimitzar al màxim els diners de què es disposa en la família, abans del naixement, per tractar d’estalviar tant com es puga. A més, hi ha trucs que t’ajudaran a assumir les despeses bàsiques d’una manera més relaxada.

 

  • La llista de la compra… de coses per al xiquet

La idea és preparar una llista d’elements bàsics necessaris i diferenciar els imprescindibles dels prescindibles. Entre aquests accessoris i complements bàsics hi ha l’hamaca, el cotxet, la cadira de cotxe, la banyera, el canviador…

Els elements que hages identificat com a prescindibles seran els que podràs incloure entre les recomanacions de regals que us demanaran els vostres éssers estimats.

 

  • El pressupost de partida

Augmentar els estalvis abans de l’arribada de la criatura ha de ser un propòsit molt important que hem d’intentar assolir. Per això, el primer pas és definir un pressupost per a les despeses principals: mobles, cotxet, roba, joguets, farmaciola, cremes…

Tractar d’ajustar les despeses als teus ingressos per a poder reservar-ne una part als estalvis. Fins i tot pots arribar a utilitzar les oportunitats de mercat, com ara promocions i ofertes, i utilitzar la possibilitat d’ajornar el pagament de les compres i pagar-les en terminis, per no patir un mes amb despeses molt elevades que desarmen tots els teus plans d’estalvi.

 

  • Les primeres despeses fortes

Com ja et deuen haver dit moltes vegades, el cotxe del bebé i la cadira per al cotxe són les principals despeses elevades abans de l’arribada de la criatura. És important que faces un estudi de mercat per a triar les opcions més adequades a les vostres necessitats.

Hi ha oportunitats de mercat, com ara ofertes en diferents establiments, vendes d’aquesta mena de productes de segona mà o, fins i tot, t’ho pot deixar algun conegut.

 

  • Reciclar és clau

Si tens fills més majors, ho deus tindre al cap, reutilitza totes les coses que pugues de l’època en què ells van nàixer, però si no tens més fills, probablement hi haurà cosins i amics que estaran encantats de prestar-te complements que ja no utilitzen.

Encara que estrenar els complements puga fer-te molta il·lusió, no cal que tot siga nou. A més, els xiquets creixen a la mateixa velocitat que canvien les seues necessitats; per tant, tindràs nombroses oportunitats d’estrenar altres accessoris una vegada passe l’estrés pressupostari del principi.

 

  • L’habitació del bebé

Quan arribe el moment de triar els mobles de l’habitació del xiquet, tracta de triar una decoració i un mobiliari que siguen útils a llarg termini. Per exemple, quan aneu a comprar mobles, mireu que siguen útils durant uns quants anys i puguen adaptar-se al ritme de creixement del xiquet. Bressols que es converteixen en llits fins als 9 anys o calaixos que serveixen com a canviador durant el primer any seran decisions que agrairàs en el futur.

 

  • Sense pressa pel que fa als productes d’higiene i de cura personal

No t’avances massa comprant aquest tipus de coses i espera a veure què és el que prefereix el teu bebé i les recomanacions dels metges. Els productes de cura i higiene, i altres articles, com ara xuplons, bolquers, mossegadors… aniran canviant en funció de la reacció del xiquet. A més, de segur que molts familiars, amics i coneguts us faran aquests regals.

 

  • El teu nou regal preferit: bolquers

Serà així durant una temporada ben llarga. Si hi ha algun element relacionat amb el bebé que et suposarà un desemborsament permanent seran els bolquers. Per això, cada vegada que et regalen bolquers, agraeix-ho de tot cor. I, sempre que trobes una oferta de bolquers, aprofita-la i compra’n a l’engròs. Si mantens aquesta rutina uns quants mesos, l’estalvi serà important.

Inicia el teu bebé en l’hàbit de l’estalvi des del primer dia

Encara que et puga semblar exagerat, és una pràctica habitual i que recomanem des de Caixa Popular. Quan arriba la criatura a la família, després de posar en ordre tots els temes de salut, és el moment d’obrir el seu primer compte d’estalvi. Hi podràs anar guardant tot el capital que vaja rebent, siga per regals o perquè heu decidit afegir una quantitat d’estalvi periòdica per al seu futur.

En Caixa Popular, a més, els més menuts podran gaudir de jocs, concursos i sortejos per a anar aprenent conceptes bàsics sobre finances de la manera més efectiva: jugant.

 

 

Deixeu un comentari

X