Set maneres d’invertir en la teua salut sense grans esforços

2020-09-21T11:36:48+02:00 15 de setembre de 2020|A tu lado, Al teu costat|

Cuidar-se un mateix hauria de ser una prioritat per a tots. Des de Caixa Popular ens hem proposat presentar-te set maneres d’impulsar la teua pròpia cura per a invertir en un futur saludable. Perquè, tot i que tindre una bona salut pot estar lligat a la genètica, també està relacionat directament amb la teua capacitat de fer una vida saludable.

Fer exercici, seguir una alimentació equilibrada, mantindre una actitud positiva i saber gestionar les emocions són elements clau per a gaudir d’un bon estat de salut.

 

L’equilibri físic i emocional, important per a la salut

 

  • Mou-te, el cos ho necessita.

Fer exercici periòdicament és important. Com a mitjana, es recomana practicar esport 3 vegades per setmana. Aquesta pràctica t’ajudarà a previndre malalties cardiovasculars i, també, a combatre la depressió.

Quan aconseguisques que l’esport siga part de la teua rutina, descobriràs que la teua energia augmenta i que pots controlar el pes.

 

  • Descansar, clau per a gaudir de bona salut.

Aconseguir dormir entre set i huit hores diàries hauria de ser una meta en la teua vida diària. Durant les hores de son, el cervell i els òrgans vitals també descansen. Els científics han assegurat que aquesta pràctica ens fa augmentar les capacitats, som més productius, tenim més bon estat d’ànim, ens protegeix el cor i ens estimula la memòria.

 

  • Segueix una alimentació variada i equilibrada.

Menjar entre cinc i sis vegades al dia fruita i verdura és ideal per a la nostra salut. A més, hem de prioritzar el menjar fresc davant dels ultraprocessats i introduir més aliments saludables, com els cereals integrals i el peix. D’altra banda, és cert que hem de tractar de minimitzar el consum de carn roja, no saltar-nos menjades i, si tenim la temptació de picar alguna cosa fora de les menjades, el més adequat i equilibrat és buscar una peça de fruita o fruita seca natural.

 

  • Arranca el dia amb un got d’aigua

Beure un got d’aigua tan bon punt ens alcem ajuda el cos a recuperar la hidratació que ha perdut durant les hores de son. Durant la resta del dia, els especialistes parlen de beure, com a mínim, dos litres d’aigua. Gràcies a aquest hàbit saludable, podem reduir els pica-pica de menjars innecessaris i, normalment, protagonistes dels nostres excessos de colesterol, calories, sucres… A més, l’aigua ens ajudarà a fer la digestió, a evitar el restrenyiment i a gaudir d’una pell més elàstica.

 

  • Riu i somriu tant com pugues

Segons la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), podem arribar a gaudir de 16 tipus diferents de somriures i riures. Tots tenen beneficis per a la nostra salut, encara que el riure més sincer serà el que més beneficis ens aportarà. Gràcies al riure i al somriure, s’activa el sistema cardiovascular, s’activen els músculs facials i es redueix l’estrés, a més de fer-nos sentir millor sempre.

 

  • Relaxar-se és una tècnica molt valuosa

Ser capaç de mantindre la calma és tan important com difícil, de vegades. Tracta de reservar, almenys, cinc minuts al dia per a dedicar-te a buscar la màxima relaxació del cervell i del cos. És el moment de pensar i reflexionar, i de deixar la ment en blanc, tancar els ulls i viatjar fins a un lloc o un moment que t’agrade i et genere pau interior. Si penses que això és el menys important de tot el que hem esmentat fins ara, et recordem que la relaxació et pot ajudar a reduir la tensió sanguínia, la depressió i l’ansietat, mals molt comuns hui dia i amb conseqüències molt negatives per a la nostra salut.

 

  • La millor arma contra els bacteris és la higiene 

Gràcies a uns bons hàbits higiènics, es poden reduir considerablement les possibilitats de contagi de malalties, com ara grips i altres tipus d’infeccions produïdes per bacteris i gèrmens. Per tant, acostuma a llavar-te les mans sovint, tracta de tapar-te sempre el nas quan esternudes i la boca quan tusses.

 

A més, tothom sap que, per més prevenció que tinguem, és inevitable caure malalts, fet que, a més, ens enfortirà el sistema immunitari. Per això, de vegades invertir en una assegurança privada de salut es converteix en un complement interessant per a moltes persones. Tots els clients de Caixa Popular poden accedir a alguna de les assegurances de salut que comercialitza l’asseguradora RGA, amb un quadre mèdic amb més de 19.000 especialistes.

Deixeu un comentari

X