Si has de canviar de cotxe, descobreix quina opció t’interessa més

2020-12-15T12:46:25+01:00 23 de desembre de 2020|ambiental|

En els últims anys s’han anat imposant mesures restrictives cap als vehicles de combustible poc eficient. De fet, segons el projecte de Llei de canvi climàtic i transició energètica, l’any 2040 no serà possible matricular ni comercialitzar vehicles amb emissions directes de diòxid de carboni i el 2050 no podrà circular cap vehicle que emeta CO₂, excepte els vehicles catalogats com a “clàssics”.

Després de mesos amb activitat més reduïda del parc mòbil, els vehicles que han estat setmanes sense moure’s han començat a patir-ne les conseqüències. Si el teu cotxe n’és un, també és possible que estigues plantejant-te la possibilitat de canviar de cotxe pròximament. Per aquest motiu, des de Caixa Popular ens hem proposat fer un repàs a les principals característiques i avantatges dels vehicles eficients, híbrids i elèctrics, perquè pugues prendre una decisió tenint en compte tots aquests factors.

 

L’essència de la sostenibilitat en els cotxes elèctrics

Els cotxes elèctrics funcionen a través d’uns motors elèctrics que emmagatzemen energia en bateries recarregables, i no requereixen combustible, com ara gasolina o gasoil per a moure’s. Gràcies a aquest motor, les seues emissions no són contaminants.

Els dos inconvenients principals, en aquests moments, de triar un cotxe elèctric són:

 

  1. L’autonomia

Encara que els fabricants ja estan buscant solucions per a crear bateries de més duració per càrrega, en aquests moments es poden trobar models que asseguren una autonomia d’uns 400 quilòmetres amb una sola càrrega, com a màxim.

 

  1. El preu

Un altre hàndicap per al comprador pot ser el preu, ja que en l’actualitat continuen suposant una inversió més gran que adquirir un cotxe de gasolina o dièsel. Això sí, en aquest punt és important tindre en compte altres despeses que es redueixen per als propietaris de cotxes elèctrics o híbrids, ja que poden arribar a estalviar-se alguns impostos anualment, per exemple.

 

Els cotxes híbrids, una altra alternativa sostenible per a la teua mobilitat

Els vehicles híbrids, a diferència dels elèctrics, utilitzen un motor de combustió combinat amb un motor elèctric. Això provoca que un vehicle híbrid puga recarregar la bateria elèctrica durant el seu moviment mentre està consumint combustible.

Aquesta fórmula suposa un avantatge destacable per a l’autonomia del vehicle mateix, ja que no depenen de carregar bateries per als desplaçaments. A més, la seua eficiència també es millora durant l’ús de combustible contaminant, ja que el seu motor empra electricitat o gasolina segons el moment i la velocitat. Els vehicles híbrids, per tant, també suposen una aposta per la mobilitat sostenible, ja que redueixen tant el consum de combustible com les emissions de gasos contaminants.

 

Quina etiqueta ambiental correspon a un cotxe elèctric o híbrid?

Des del Pla nacional de qualitat de l’aire i protecció de l’atmosfera 2013-2016 (Pla Aire), tot el parc mòbil espanyol està categoritzat per uns distintius creats per a diferenciar els vehicles segons els seus nivells de contaminació i impacte en el medi ambient.

Els cotxes elèctrics i híbrids, per tant, reben les dues etiquetes més eficients segons la categorització definida: l’Etiqueta 0 emissions, Blava o l’Etiqueta Eco. Per al propietari del vehicle significa que, a més d’impulsar una mobilitat sostenible, es beneficiarà econòmicament a través de beneficis fiscals o relatius a la mobilitat i el medi ambient.

 

Aprofitar el Pla Renove 2020 per a triar un vehicle sostenible

Fa unes setmanes es va publicar en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el Pla Renove 2020 que inclou subvencions i ajudes econòmiques a l’hora de canviar de cotxe. El Pla Renove 2020 forma part del Pla d’Impuls de la Cadena de Valor de la Indústria de l’Automoció.

Entre els principals requisits per a poder acollir-se al Pla Renove, s’ha de tindre en compte:

  • El vehicle a comprar no ha de superar 120 g/km d’emissions
  • El preu de fàbrica haurà de ser inferior a 35.000 euros o, en cas de ser un cotxe elèctric, no ha de superar els 45.000 euros.
  • El vehicle haurà de tindre distintiu ambiental de la Direcció General de Trànsit
  • El vehicle haurà de tindre una classificació energètica de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia de tipus A o B.

Per tant, si és el teu moment per a canviar de cotxe i vols decidir-te per un vehicle més eficient, és possible que t’interesse conéixer els detalls del nostre préstec cotxe. Des de Caixa Popular et facilitarem tota la informació necessària en persona o a través de la nostra pàgina web, on et facilitem un formulari perquè sol·licites informació i ens posem en contacte amb tu nosaltres.

Deixeu un comentari

X