• ahorro energético

Sis motius per a estalviar energia i cuidar el medi ambient

2020-10-21T13:56:18+02:00 21 d'octubre de 2020|ambiental, Deixant empremta|

Semblava que seria una tardor càlida i seca, però la realitat és que ja han arribat uns quants dies de temperatures més baixes i de pluges. Això ha provocat que tots comencem a pensar a preparar l’armari per a una temporada de menys calor, menys llum solar i més dies de manta i, en alguns casos, calefacció.

Per això és el moment de recordar la importància d’utilitzar l’energia amb responsabilitat. Des del portal Statista ja han advertit que s’ha registrat un increment de 140 gigavats per hora en la demanda d’energia elèctrica respecte de l’abril.

Encara que a Espanya ha augmentat l’energia renovable, de fet segons Red Eléctrica més de la meitat de la potència instal·lada està relacionada amb instal·lacions d’energia renovable, també és real que continuem utilitzant energia que prové del petroli o del carbó.

 

1. Estalviar en consum i en despesa

Prepara un pla de consum energètic a casa i en l’oficina és una mesura recomanada per a tot els que volem reduir la despesa energètica. A més, no sols estaràs ajudant el medi ambient, sinó que també els teus comptes bancaris es veuran beneficiats i trobaràs nous ingressos per a les pròximes compres. Comença a establir objectius d’estalvi concrets i quantificables per acabar l’any reconeixent el benefici del teu esforç.

 

2. Controlar l’empremta de carboni

Les empreses poden trobar la fórmula per a reduir el mal ambiental i la contaminació gràcies a l’empremta de carboni, amb l’objectiu de reduir l’impacte negatiu, creant unes bases per a un consum responsable en l’empresa on l’últim beneficiat serà el medi ambient.

 

3. Reduir la dependència energètica

La dependència energètica és un factor rellevant per a determinar la competitivitat d’un país i els ingressos que rep de la seua exportació. Hui dia, a Espanya tenim un nivell de dependència energètica del 90%. L’objectiu és promoure una política de producció pròpia que acabaria revertint al país beneficis importants a llarg termini.

 

4. La sostenibilitat és un deure

Hem de tindre tots present que la natura no és una font inesgotable de recursos i, perquè aquest món siga sostenible, hem de cuidar tots del medi ambient. Una mesura bàsica que encara no s’assimila com una obligació en tots els països és l’ús racional dels recursos naturals. Encara hui es consumeixen un 20% més dels recursos que es poden generar i el planeta es deteriora a un ritme cada vegada més gran, segons informen des del Fons Mundial de la Natura (WWF).

 

5. Les ciutats intel·ligents i eficients energèticament

L’estalvi energètic és una necessitat per al futur i, per això, s’inverteix en la generació de ciutats intel·ligents (smart cities) i vehicles elèctrics. La idea és que els ciutadans puguen viure entre energies netes mentre es cuida i es respecta el medi ambient.

 

6. La Llei de canvi climàtic a Espanya

L’objectiu de la Llei de canvi climàtic a Espanya és rebaixar l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle a l’atmosfera en un 20% i aconseguir així una neutralitat climàtica necessària. D’aquesta manera s’intenta disminuir l’efecte negatiu que generem els ciutadans i les empreses al medi ambient.

 

Com hem vist, fomentar l’estalvi d’energia té beneficis innombrables per a la nostra salut i per al benestar del món. Des de Caixa Popular us animem a continuar buscant fórmules per a cuidar el medi ambient.

 

Deixeu un comentari

X