• Protegerse contra ciberataques

Tres consells per a evitar ciberatacs, protegeix-te!

2021-06-18T16:55:21+02:00 18 de juny de 2021|Entorn digital|

Navegar per Internet hauria de ser una experiència segura i còmoda per als usuaris, però hi ha vegades en què la situació és diferent i ens enfrontem a l’atac d’alguna mena de ciberdelicte. Aquest atac cibernètic posa en risc la tranquil·litat dels ciutadans que poden arribar a patir el robatori d’informació i de diners, o fins i tot el “segrest” de les seues dades personals per demanar-hi un rescat monetari, com és el cas del programari de segrest o ransomware.

 

La pandèmia ha afavorit l’ús del mòbil, de la tauleta o de l’ordinador més sovint per a comunicar-nos amb els nostres éssers estimats, i per a operar amb empreses i bancs. Això ha provocat que cada vegada hi haja més boles i intents de robatoris cibernètics, com els que han afectat el SEPE (Servei Públic d’Ocupació Estatal) o la Direcció General de Trànsit (DGT), entre altres, que han hagut d’advertir els espanyols de la il·legalitat de molts missatges que rebien en nom seu.

La suplantació d’identitat és comuna en molts ciberatacs, com la coneguda pesca (phishing), la pesca per veu (vishing) o la pesca per SMS (smishing). Amb aquest vídeo descobriràs la manera d’estar preparat per a detectar, abans de caure en el parany, qualsevol d’aquests intents de robatori d’informació. Aquests consells t’ajudaran a evitar aquests ciberatacs, i t’oferim solucions per a abordar les diferents situacions incòmodes en què pugues trobar-te.

 

La seguretat és un requisit imprescindible per a qualsevol ciutadà que vulga operar tranquil·lament amb el seu banc des del mòbil o a través d’Internet. En Caixa Popular ens assegurem que els nostres serveis, com Ruralvía, la banca digital que utilitzen els nostres clients, complisquen els màxims estàndards de protecció.

 

Això significa que si tu eres client de Caixa Popular, ja farà temps, per exemple, que inclous un codi aleatori i d’un sol ús cada vegada que vols accedir a Ruralvía i després que hagen passat 90 dies des de l’última vegada que vas haver d’incloure un codi similar. Aquest és un dels mecanismes de seguretat que hem implementat per als nostres clients. Es tracta de verificar la identitat de l’usuari que tracta d’accedir a la nostra banca digital, per estar segurs que és el client i no un delinqüent. Aquest procés d’autenticació reforçada es repeteix en altres moments delicats, com quan s’envien unes certes quantitats de diners des de Ruralvía, o quan es volen consultar moviments antics, per exemple.

 

Una altra mesura de màxima seguretat que gaudeixen els clients de Caixa Popular és la confirmació de les seues compres a través de la seua empremta dactilar o face ID. Aquests sistemes biomètrics són un altre mecanisme per a augmentar la protecció dels clients de Caixa Popular, eines que fan més difícil als ciberdelinqüents poder complir els seus propòsits delictius.

 

 

 

 

 

 

 

Deixeu un comentari

X