• Gaudeix del Black Friday sense remordiments | Caixa Popular

Trucs per a gaudir del black friday… sense remordiments!

2021-11-24T12:57:51+01:00 24 de novembre de 2021|A tu lado, Els teus diners|

Un any més, novembre ja està ací, i amb ell, el Black Friday, una oportunitat única d’aconseguir grans descomptes i preus imbatibles en milers d’articles que, durant la resta de l’any, estan fora del nostre abast pel seu preu elevat.

Però no et deixes portar pel consumisme sense control, també pot ser un dia per a gastar fora de les nostres possibilitats i portar-nos un bon esglai dins de la nostra economia domèstica. Per evitar-ho, t’hem preparat una llista de consells amb què podràs aconseguir-ho.

Evitar les compres compulsives

Encara que sovint utilitzem el terme compra compulsiva a la lleugera, en realitat, quan parlem de compradors compulsius, en el sentit estricte del terme, fem referència a persones que pateixen un trastorn psicològic.

És un terme utilitzat sovint, però, realment saps què significa? A més de fer al·lusió a un consumisme no controlat de manera col·loquial, el terme de ‘compra compulsiva’ també dona nom a un trastorn psiquiàtric del control d’impulsos, pel qual les persones afectades senten la irresistible necessitat de comprar de manera indiscriminada objectes superflus. Mentrestant, experimenten sentiments d’ansietat, irritabilitat o malestar, a més de penediment després d’haver fet la compra addictiva. És un trastorn realment seriós, que ocasiona greus conseqüències negatives tant al pacient com al seu entorn.

Black Friday, com podem controlar la impulsivitat?

Més enllà de les persones diagnosticades amb aquest trastorn, tots podem seguir una sèrie de consells que ens ajuden a controlar les nostres despeses en aquest dia de consum global.

El més important és evitar les compres per impuls. És a dir, si no necessitem res específic, i no volem fer despeses supèrflues, la millor decisió que podem prendre és mantindre’ns ferms en aquesta idea. No eixir a veure aparadors o consultar botigues en línia aquest Black Friday és la via més eficaç per no caure en la temptació.

Compres segures en el Black Friday aquest 2021

Més enllà dels que no volen participar en aquest Divendres Negre, hi ha una sèrie de bons hàbits molt recomanables si volem gaudir d’aquest dia i adquirir alguns articles aquest Black Friday.

  1. Estableix un límit de despesa disponible per a aquest Black Friday 2021.
  2. Escriu una llista amb els articles que t’interessen i no te n’isques.
  3. Prioritza els productes que pots necessitar més.
  4. Fes un estudi de mercat: busca l’article que t’interessa en diferents botigues i comprova quin comerç t’ofereix un preu més competitiu.
  5. Has de comprar en línia? No oblides afegir el cost de les despeses d’enviament.
  6. Informa’t de quin serà el període de canvi i/o devolució.

Si no vols caure en el parany de la compra per impuls, és important que seguisques aquests trucs amb vista al Black Friday. Aspectes com definir un límit de despesa t’obligaran a ser conscient de:

Si vols gaudir amb tranquil·litat d’aquest Black Friday, i fer compres útils i conscients, és important que seguisques tots aquests tips de consum. L’establiment d’un sostre de despesa aconseguirà que sigues conscient dels límits dels teus estalvis mensuals, sense sobrepassar-los amb compres supèrflues i prescindibles.

És a dir, si el teu sou net és d’uns 1.500 euros mensuals, no sembla la millor decisió fixar un límit de despesa en el Divendres Negre de mil euros, si dins de les teues despeses fixes al mes has d’incloure lloguer, alimentació, transport i factures diverses.

Solucions per als clients de Caixa Popular aquest Black Friday

Deixant de banda els perills de les compres compulsives en aquestes dates assenyalades plenes de descomptes, no podem negar que tant el Black Friday com el Cyber Monday –el dilluns següent al Divendres Negre–, són grans moments per a adquirir articles que fa temps que busquem a preus molt més competitius que la resta de l’any.

No obstant això, encara que els descomptes siguen molt atractius, hi ha vegades en què no és viable fer una despesa tan elevada. És a dir, en els casos en què la teua economia anual puga suportar una despesa substanciosa, però just el mes de novembre no, el finançament o el crèdit poden ser l’alternativa.

Què podem fer si hem trobat el producte que tant anhelem a un preu imbatible, però no ens el podem permetre entre tantes despeses afegides al novembre i al desembre? En aquests casos puntuals, els clients de Caixa Popular poden gaudir de diferents alternatives:

  • Pagaments ajornats i màxima flexibilitat amb el Servei de Compra Personalitzada de Caixa Popular. Aquest servei és una alternativa molt útil per a afrontar el pagament de les teues compres diluint l’esforç econòmic en uns quants mesos; això sí, l’import mínim de la compra que es vol ajornar és de 90 euros. En aquest sentit, els clients de Caixa Popular que tenen targeta de crèdit de l’entitat tenen sempre a la seua disposició aquesta opció de pagament.
  • Una altra opció molt recurrent per a compradors intel·ligents és la targeta virtual de Caixa Popular. Com a client que utilitza aquesta targeta, tindràs la possibilitat de limitar el teu pressupost disponible per a gastar en compres en línia. Just el que necessites? Podràs mantindre-la amb saldo, carregar-la amb la quantitat que vulgues o, si és el cas, descarregar el saldo en el teu compte, sempre que vulgues des de Ruralvía, el teu servei de Banca Digital amb Caixa Popular. Una eina molt útil per a assignar un pressupost a les teues compres en línia del Black Friday, carregar la teua targeta virtual amb aquest pressupost, i saber que no podràs passar-te’n ni amb la ganga d’última hora que t’arribe al correu. Compliràs els teus objectius econòmics!

Enguany, gaudeix del Black Friday sense remordiments. Segueix tots aquests consells de consum i aconsegueix els articles que vols sense emportar-te esglais a final de mes.

 

 

Deixeu un comentari

X