17 febr. 2020
La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha proposat uns quants canvis importants que afecten la nostra factura elèctrica. A partir d’ara, el dia es divideix en sis trams horaris amb consums energètics a diferent preu.
Això ens permet avançar-nos i preparar les hores de llum que hem de consumir. Les hores centrals del dia, és a dir, entre les 10.00 i les 14.00 hores i entre les 18.00 i les 22.00 hores, tenen una tarifa de preus més elevada. D’altra banda, el tram en què aquesta xifra descendeix al 50 % és el nocturn, de 00.00 a 8.00 hores.
Hi ha dos trams més de cost intermedi: entre les 8.00 i les 10.00 hores; les 14.00 i les 18.00 hores, i entre les 22.00 i les 00.00. Hem de vigilar de prop les possibilitats que ens donen totes aquestes franges, perquè són un 20 % més cares respecte de la franja nocturna, que és la més barata.
Els dies festius durant les 24 hores i els caps de setmana són els períodes més barats; per això, si vols estalviar, és recomanable posar els dispositius elèctrics, com ara llavadores i llavaplats, durant aquests dies.
Mira el gràfic següent per poder entendre-ho perfectament d’una simple ullada:
Hi ha dues possibilitats. Si la teua tarifa de llum és la regulada o PVPC (preu voluntari al petit consumidor), ja deus estar notant aquests canvis. Si, per contra, tens la discriminació horària contractada, has de saber que les hores més barates se situen entre les 22.00 i les 12.00 hores a l’hivern i entre les 23.00 i les 13.00 hores a l’estiu.
Escrito el dl., 17/02/2020 - 23:20
Compartir este post
Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer
La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau.
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.
El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries.
La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança.

Què significa i quina és la funció del SEPA?
El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres.
La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.