Al teu costat

Entrevista als nostres companys del Departament d’Informàtica.

25 gen. 2021

Hui toca el torn als companys de l’Àrea de Mitjans. En aquest cas, i sense que servisca de precedent ;) han contestat a l’entrevista de manera grupal. Ells són José María, Josep, Ismael i Javier.

Comencem amb una introducció breu de cadascun:

José M. Cervigon: m’incorpore a Caixa Popular el 1997, feia un any que treballava en una multinacional com a tècnic d’informàtica i havia començat els estudis d’enginyeria informàtica en la UPV, però era quasi impossible compatibilitzar totes dues tasques, llavors Caixa Popular em va oferir l’oportunitat d’un lloc com a operador del sistema amb la flexibilitat necessària per a seguir els estudis, cosa que agraïsc enormement.

Molts anys, moltes batalles, moltes anècdotes i un camí apassionant amb reptes continus que m’han permés créixer com a persona i com a professional.

Il·lusió és la paraula amb què jo definiria la meua trajectòria en Caixa Popular i soc molt afortunat quan m’alce cada dia com si fora el meu primer dia en la faena.

Quan a les aficions, la meua afició més gran és “la meua família”, gaudir cada dia de la meua dona i els meus fills és el que més feliç em fa.

Josep Marco Vidal: m’incorpore a Caixa al gener d 2020, estava ja un temps treballant en el centre d’atenció telefònica de Movistar, donant suport telefònic sobre Internet i movistar +.

He passat per unes quantes empreses abans d’arribar ací, dedicant-me a la instal·lació i reparació de màquines de venda automàtica.

Caixa era un repte per a mi, i continua sent-ho, ja que dia a dia m’esforce per poder ajudar i donar el millor de mi.

Pel que fa a les aficions, m’agrada jugar al tenis, eixir amb els amics i tindre els meus familiars a prop.

Ismael Gourinda Prieto: si busquem l’origen de per què em vaig interessar per la informàtica, cal remuntar-se a la meua adolescència, quan no tenia res clar a què m’havia d’enfocar i dedicar, i en això va jugar un paper important el meu avi; ell em demanava que li arreglara l’ordinador, els mòbils, etc., la qual cosa a poc a poc va anar suscitant un interés en mi que abans no tenia en tot allò relacionat amb la informàtica. Això va provocar que em plantejara finalment començar a estudiar informàtica.

El 2016 vaig trobar en Caixa una oportunitat de faena i, després de conéixer una mica l’entitat, els valors, la repercussió, etcètera, em vaig decidir a presentar-me al procés de selecció.

A més em van oferir des del principi flexibilitat quant a horari, la qual cosa no era molt comuna en la resta de les empreses del sector en què vaig estar mirant. També ha sigut de molta ajuda que sempre m’he sentit abrigallat pels meus companys i sempre remem en la mateixa direcció.

Aproximadament després de 4 anys en l’entitat, mantinc la mateixa il·lusió i entusiasme que el primer dia, intente progressar i aprendre coses noves dia a dia de tots els companys (SC i oficines). Enguany ha sigut difícil, però crec que entre tots l’hem fet més amé i hem pogut superar tots els obstacles que se’ns han posat pel camí.

Quant a les aficions, m’agrada passar temps amb la família i la gent que estime i fer esport, sobretot running, futbol i pàdel.

Javier Pascual King: vaig començar en Caixa l’any 2015 unint-m’hi a partir de les pràctiques que s’oferien en la UPV; al principi no tenia realment esperança de continuar treballant-hi, ja que pensava que, com moltes altres empreses, només em contractarien per a llevar-los càrrega de faena de manera temporal, però, per a sorpresa meua, no va ser així i sí que s’esperava que tinguera més recorregut en Caixa, ja que vaig arribar a efectuar el meu projecte de final de carrera sobre el trasllat del CPD (servidors) a Madrid, on m’acolliren des d’Informàtica i em guiaren fins a ensenyar-me la majoria de les coses que sé hui.

No són realment molts anys amb comparació a altres companys que han dedicat la majoria de la seua vida a Caixa, però sí que han sigut moltes experiències i coneixements adquirits al llarg d’aquest període de temps curt.

Quant a les meues aficions, són la lectura, sobretot de ciència-ficció o literatura fantàstica, aprendre sobre temes o camps dels quals ignorava o no en tenia prou coneixement i perdre’m, literalment anar a algun lloc apartat sense rumb i haver de buscar-me la vida i tornar gaudint del camí.

 

 

Com definiríeu breument la vostra faena en oficina /departament amb vista a un client que no coneix la vostra oficina/departament?

“Apassionant”, cada matí al comandament de la nau Caixa Popular, ens col·loquem en els llocs de comandament revisem que tots els sistemes estan engegats i funcionant, ens mirem a primera hora i preguntem “tot bé?” , “Si, tot bé, tots els sistemes correctes, 300 usuaris en línia i pujant”.

Ens encarreguem de vetlar pel funcionament correcte de tota la infraestructura necessària perquè els nostres companys puguen fer les seues funcions, gestionem les comunicacions, els dispositius, els caixers, els portàtils etc. Tenim la sort de ser un departament multidisciplinari i dediquem gran part del nostre temps al desenvolupament d’aplicacions, a la gestió de la informació, al desenvolupament d’informes i a l’atenció a l’usuari.

 

Què creieu que valoren més els clients de la vostra faena?

Creiem que valoren la nostra implicació i empatia, encara que caldria preguntar-ho als clients. És la nostra intenció i per això ens esforcem cada dia perquè la tecnologia siga un mitjà i no siga una barrera, els sistemes han d’ajudar les persones, han de fer-los la vida més fàcil i han de tindre una finalitat, que és que siguen més productius.

La nostra filosofia és que darrere de cada equip informàtic hi ha una persona i aquesta persona té una vida personal, que tots tenim dies bons i roïns, que arriba al seu lloc de treball i està al servei del client assessorant-lo, escoltant-lo, ajudant-lo i compartint els seus problemes; llavors quan comunica un problema a Informàtica des del departament hem de tindre tot això en compte, intentar resoldre-li el problema de la manera més eficient i intentar millorar el seu dia; si solucionem el problema i hem aconseguit traure un somriure, llavors hem fet bé la nostra faena.

 

Què valores més de ser soci i treballador d'una empresa com Caixa Popular?

Caixa Popular és una gran família en què tots som importants, en què tots tenim l’oportunitat de desenvolupar-nos personalment i professionalment, on se’ns valora i se’ns reconeix l’esforç, on tots som propietaris i on cooperem dia a dia per millorar la societat valenciana amb el nostre esforç i els nostres valors.

 

Què destacaries de l'entorn de treball en què et mous (població/barri, funcions, clients, companys)?

Pel que fa a l’entorn de treball, destacaria el gran ambient de treball en què gaudim el punt fort que és el treball en equip, on se’ns brinda l’oportunitat de col·laborar en projectes que no estan relacionats amb el nostre dia a dia, on el que preval és la companyonia, l’actitud positiva, on estem en evolució constant, on aportem idees constantment i innovem qüestionant-nos tot el que fem diàriament, on l’important no és l’èxit personal, sinó el col·lectiu.

Sempre he pensat que quan un està en una faena i mira constantment el rellotge per veure quan acaba la seua jornada, llavors és quan ha de plantejar-se la faena que fa; nosaltres som afortunats de no saber en quina hora vivim.

Companys, moltes gràcies per les vostres respostes i per donar-vos a conéixer d’una manera tan pròxima als nostres clients i lectors.

Si t’ha agradat l’entrevista, pots llegir-ne més en la secció del blog “Al teu costat”.

Escrito el dl., 25/01/2021 - 11:10

Compartir este post

Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau. 
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau. 
 

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries. 


La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança. 
 

Què significa i quina és la funció del SEPA?

Què significa i quina és la funció del SEPA?

El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres. 


La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.