Empren

Habilitats necessàries per a emprendre un negoci

3 des. 2021

Habilitats personals com la força de voluntat, la capacitat d’escoltar, l’empatia i el respecte, per exemple, marquen la diferència per a ser un bon emprenedor. Les habilitats blanes són qualitats, hàbits, actituds i aptituds socials que distingeixen les persones capaces de treballar en equip, construir relacions professionals i saber desenvolupar-se en diferents entorns.

La persona que es decideix a emprendre ha d’anar cultivant dia a dia les seues habilitats i guanyar experiència.

Com es pot ser un bon líder

Una de les claus perquè una empresa funcione és tindre un bon líder al capdavant. Aquesta persona ha de ser la responsable d’aconseguir extraure el millor de tots els implicats per a assolir els objectius del negoci.

La gestió d’equips amb perfils diferents pot arribar a ser difícil, però el secret de l’èxit rau a involucrar i motivar a tots els implicats per a treballar en una mateixa direcció. La millor via per a aconseguir-ho és predicar amb l’exemple. Per això, un bon líder és el primer que assumeix responsabilitats i s’esforça en la faena per assolir els objectius.

Un emprenedor que vol esdevindre un bon líder per al seu negoci ha de conéixer bé les seues fortaleses i febleses, per a ser capaç de delegar en persones que estiguen més capacitades per a desenvolupar certes tasques. El fet de saber atorgar més responsabilitat als treballadors del negoci és una de les maneres més efectives de motivar les persones i de guanyar-se la seua lleialtat.

Principals habilitats blanes que diferencien un emprenedor amb èxit

L’emprenedor hauria de desenvolupar certes habilitats personals per aconseguir que la seua idea de negoci siga un èxit. Aquestes habilitats són útils per a resoldre conflictes fàcilment, organitzar tasques eficientment, prendre decisions intel·ligents, comunicar-se de manera amable amb clients i proveïdors, motivar, relacionar-se…

 

  • Adaptació camaleònica

Ser capaç d’adaptar-se positivament a situacions noves, fins i tot adverses, és una de les habilitats blanes més buscades i valorades hui dia. Davant de situacions d’aquest tipus, l’emprenedor té dues possibilitats, rendir-se i deixar-se caure, o trobar una motivació especial en el repte i tirar avant amb més fortalesa i amb la lliçó apresa.

Aquesta resiliència és una qualitat que es va guanyant amb els anys, sobre la base d’una faena diària per a afrontar els canvis d’aquesta manera. Però, clarament, per a ser capaç de convertir-te en un emprenedor camaleònic. cal que sigues una persona flexible, que busca persones positives en el seu entorn, que afronta les dificultats amb optimisme i realment objectiva. Així que ja saps per on pots començar a treballar les teues habilitats per a millorar la capacitat d’emprenedoria.  

  • Comunicació efectiva

Aquesta habilitat és imprescindible per a construir relacions fluides, reduir o evitar problemes i, per descomptat, organitzar les tasques entre les persones de l’equip. Una comunicació efectiva significa saber transmetre els missatges de manera clara i saber escoltar els altres.

Una bona capacitat de comunicació permet a l’emprenedor fer-se entendre entre tot el seu públic, siguen clients, proveïdors o empleats. Aquesta habilitat també es pot treballar dia a dia; d’aquesta manera, millorarà paral·lelament l’empatia i el respecte entre tots els implicats.

  • Treball en equip

No és el mateix limitar-se a dir a cada empleat allò que ha de fer que fer-ho, i fomentar el sentiment de pertinença, motivar i transmetre il·lusió i entusiasme.

Però l’èxit d’un equip rau, també, en la capacitat que tinguen les persones que formen l’equip de treballar en grup i no de manera unilateral.

Per aquest motiu, a més de saber delegar, l’emprenedor ha de saber elegir les persones que han de formar part del seu projecte empresarial. Aquestes persones han de ser capaces de treballar en equip, juntament amb el líder i amb la resta dels companys.

  • Capacitat organitzativa.

Tot emprenedor ha de desenvolupar l’habilitat organitzativa. Encara que en qualsevol projecte empresarial cal deixar un cert marge per a la improvisació, és vital tindre ben planificat el pla de negoci, amb tots els capítols, i principalment la previsió de resultats econòmics.

Busca assessorament especialitzat per al teu negoci en Caixa Popular

Les persones que es decideixen a posar en marxa la seua idea de negoci, i també les que han emprés fa temps i ja tenen l’empresa consolidada, sempre es poden beneficiar de rebre assessorament especialitzat per a gestionar les seues finances.

En Caixa Popular, a través de Projecta Empreses, acostem informació útil per als empresaris i els emprenedors. Però, a més, oferim assessorament especialitzat per a tots els nostres clients. Acosta’t a una oficina de Caixa Popular o sol·licita cita prèvia a través del nostre formulari digital ací. T’hi esperem!

 

Escrito el dv., 03/12/2021 - 14:05