• Teletrabajo en verano

Vigila el teu portàtil dels perills de l’estiu

2020-06-25T13:16:54+02:00 25 de juny de 2020|Entorn digital|

Si a l’estiu continues teletreballant, pot ser molt temptador fer-ho amb els peus a la piscina, a la platja, a la terrassa, en algun quiosquet o en qualsevol trosset de gespa davall de l’ombra. Si vols mantindre fora de perill el portàtil, però, val més que no ho faces. La calor i l’aigua són els enemics principals dels equips informàtics.

Treballar amb l’ordinador damunt les cames, a més, pot causar una afecció cutània que es coneix com a eritema ab igne. És una erupció de la pell originada per la calor que desprén. Potser no ho sabies, però ara ja no tens excusa per a deixar el portàtil damunt les cames.

Les temperatures elevades habituals per aquestes dates poden sobrecalfar el maquinari. Els portàtils porten uns sensors de temperatura que, quan sobrepassen certs nivells, el bloquegen i l’apaguen amb l’objectiu d’evitar que el maquinari s’espatle. Si no funcionen correctament, fins i tot pot arribar a produir-se un curtcircuit i fer mal a l’equip seriosament.

Com en tot, val més previndre que curar. Per a previndre el calfament de l’ordinador, hem d’assegurar-nos que les entrades i les eixides d’aire no tenen pols ni brutícia. Un altre aspecte que cal tindre en compte és que la superfície on posem el portàtil pot obstruir les reixetes de ventilació i afectar el funcionament dels ventiladors. Això pot tindre lloc si hi treballem sobre una superfície blana, com un sofà, un coixí, un llit o damunt les cames. Per a evitar qualsevol problema de calfament, val més utilitzar el dispositiu sempre sobre una superfície dura i plana.

Aquests són els perills de l’estiu per al portàtil

  • L’aigua. Qualsevol esguit d’aigua pot entrar en l’equip i avariar-lo, i és el que pot passar si ens emportem el portàtil a la piscina o a la platja. La nostra recomanació és que el mantingues lluny de qualsevol líquid, fins i tot mentre et prens alguna cosa. La més mínima distracció pot acabar en un disgust.
  • Els robatoris. Tant a la platja com a la piscina, quan ens banyem, ens deixem les pertinences sense vigilar i això anima els lladres. Si t’has d’emportar el portàtil, no et queda altre remei que organitzar torns de vigilància de les coses. Cal fer com més millor per a mantindre les coses fora de perill.
  • Les distraccions. Potser no estàs acostumat a emportar-te sempre el portàtil i, si a això sumem el fet que estem més relaxats, podem oblidar-nos-el en qualsevol lloc.
  • Els virus informàtics. Els virus corren com la pólvora a l’estiu. Com saps, durant la pandèmia també han experimentat un creixement important, per això hem d’extremar les precaucions i mantindre la guàrdia. Correus electrònics aparentment ‘normals’ poden amagar programari maliciós amb la intenció de robar-nos les dades o de xifrar el disc dur. Para-hi especial atenció per evitar ser víctima d’un cas semblant!

Sabies com protegir adequadament el portàtil durant aquests mesos?

 

Deixeu un comentari

X