Vols ser més ecològic en la faena? Decideix-te per la sostenibilitat empresarial

2021-03-29T10:42:36+02:00 29 de març de 2021|ambiental, Deixant empremta|

Un dels objectius més importants per a un negoci consisteix a millorar els seus mètodes de treball per aconseguir més beneficis. Això en si no és una novetat, però si pensem en què pot fer per aconseguir-ho, sempre pensem en un terme cada vegada més comú: la sostenibilitat empresarial.

Què és la sostenibilitat empresarial? Aquest concepte tracta de conjuminar el desenvolupament d’una empresa amb la seua responsabilitat mediambiental, per aconseguir reduir les seues despeses més importants mentre incorpora noves tècniques que respecten el creixement de la natura.

Hui coneixerem diverses tècniques per a introduir aquesta idea en l’activitat de la teua empresa, de manera que pugues ajudar els companys a entendre com poden canviar els seus hàbits per millorar la salut financera i el desenvolupament ecològic del negoci.

 

Aposta per la sostenibilitat empresarial amb aquestes tècniques

El primer pas en tota acció corporativa requereix un pla estratègic. Pots acompanyar-te d’informes que ja tingues sobre els comptes de l’empresa per entendre com es produeixen totes i cadascuna de les despeses que hi ha.

Amb això, pots començar a prendre decisions de gran importància. Pensa primer si t’interessa contractar una tarifa diferent per aconseguir més estalvi energètic en les instal·lacions, o programa una auditoria energètica, revisant que els aïllaments tèrmics en equips de fred o calor no et fan perdre els diners que val la calefacció.

A continuació pots identificar les possibilitats de l’aigua en la teua empresa. Per exemple, intenta reutilitzar els corrents d’aigua de la instal·lació per a tasques quotidianes com escurar els plats de la cuina o regar les plantes que ho necessiten. També pots incloure un doble botó en el vàter per assegurar-te que no es malgasta ni un sol cèntim.

Quan hages incorporat aquests trucs en el teu dia a dia, pots preparar una formació ambiental específica per a tots els empleats. Ensenya’ls com reciclar correctament col·locant bosses perquè puguen depositar-hi el plàstic, el cartó, el vidre o els residus orgànics quan acaben de menjar. Veuràs que prompte comencen a fer passos per millorar la sostenibilitat empresarial del teu negoci.

Un altre consell consisteix a mesurar l’empremta ambiental de l’empresa. Moltes vegades hi ha processos altament contaminants que podem corregir per treballar en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, cosa que permetrà aconseguir el benestar mediambiental i el desenvolupament econòmic de l’activitat alhora.

El pas següent en l’estratègia de sostenibilitat empresarial consisteix a trobar noves fórmules d’envasament, com el material biodegradable, que pot descompondre’s amb més facilitat per reduir el mal que fa a la natura. Això acabarà redundant en la imatge de la marca, però també permetrà aconseguir un estalvi important en termes de producció.

També pots pensar en nous dissenys per als teus productes, que tinguen en compte l’apartat ecològic. Això et permetrà comptar amb grans avantatges competitius davant de la competència, a més d’arribar a consumidors que estiguen conscienciats amb el respecte a la natura.

En el cas que l’activitat de la teua empresa es dedique al camp, sempre pots revaloritzar els teus propis residus. Els productes com el biogàs o la biomassa, juntament amb esmenes, fertilitzants o moltes substàncies de valor poden tindre una segona vida com un material ecològic que ix del sòl.

Si estàs a càrrec d’una empresa d’aigües residuals i penses que la teua activitat és massa contaminant, no has de preocupar-te’n, perquè també hi ha espai perquè pugues construir una gran via per a la sostenibilitat empresarial. Comença instal·lant un nou dispositiu de depuració i continua aplicant tècniques netes per reduir el volum i la càrrega dels residus abocats en aigua residual. Amb això aconseguiràs una gran neteja perquè les aigües del riu o de la mar no estiguen carregades de substàncies tòxiques.

Què t’han semblat tots aquests consells? Si els combines, tindràs una gran solució per a afavorir el medi ambient mentre cuides la salut financera de la teua activitat. A més, pots portar aquestes mesures a la teua pròpia llar, convertint-la en una casa sostenible i eficient o portant bosses reutilitzables a les botigues de barri per afavorir el comerç local.

 

Reuneix-te amb els companys de faena i penseu noves idees per a aconseguir la sostenibilitat empresarial des de zero. Tingueu una actitud oberta i veureu que és molt fàcil trobar solucions a tots els problemes que es posen per davant.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixeu un comentari

X