Gescooperativo triplica el patrimoni en Fons Sostenibles

2021-02-04T14:42:29+01:00 3 de febrer de 2021|Deixant empremta, econòmica|

Article elaborat per Gescooperativo, Societat Gestora d’Institucions d’Inversió Col·lectiva del Grup de Caixes Rurals.

 

Gescooperativo considera que durant el 2021 veurem un fort impuls a aquesta temàtica d’inversió.

Gescooperativo, la gestora de fons d’inversió del Grup Caixa Rural, ha triplicat el seu patrimoni en fons sostenibles i tanca l’any 2020 amb més de 843 milions d’euros, davant de 254,5 milions d’euros aconseguits al final del 2019.

Aquest fort creixement ha situat Gescooperativo entre les tres principals gestores nacionals per quota de mercat en fons d’inversió socialment responsables o fons sostenibles, segons les dades d’Inverco, la patronal del sector.

En Gescooperativo aquesta gamma de fons es caracteritza per seguir criteris d’inversió socialment responsable, criteris ASG (ambientals, socials i de bon govern). Aquests fons combinen els actius de renda fixa pública i privada com són els bons verds, i la renda variable a través de companyies vinculades a activitats sostenibles.

Gescooperativo considera que durant el 2021 veurem un fort impuls a aquesta temàtica d’inversió gràcies a la major conscienciació social i al suport tan important que està donant-se des dels diferents organismes internacionals als aspectes relacionats amb el medi ambient. Com a exemple d’aquest suport de l’Administració, destaca el fons europeu per al pla de recuperació d’Europa, que és el paquet d’estímul més gran que s’haja mai creat dins de la Unió Europea, amb un pressupost total de 1,8 bilions d’euros, i que fa atenció especial a la lluita contra el canvi climàtic, cosa que, sens dubte, redundarà en un impuls a les empreses vinculades amb aquestes activitats.

El Grup Caixa Rural ha secundat a través de les seues fundacions l’educació, la formació i la promoció cultural i assistencial de l’entorn local. Gràcies al seu ADN sostenible i el seu vincle amb la societat, els clients han confiat en els fons sostenibles de l’entitat, que acumula actualment un patrimoni en aquesta tipologia d’inversió de quasi 1.000 milions d’euros.

De la seua banda, Gescooperativo, gestora de fons d’inversió del Grup Caixa Rural, dins del seu compromís social, dona a ONG part dels seus ingressos vinculats al Fons Rural Sostenible Moderat.

Deixeu un comentari

X