11 jul. 2019
Formació per a docents en solidaritat internacional, impuls d'horts escolars agroecològics, reforç de la convivència en centres escolars, organització de tallers de reflexió sobre la realitat de les persones migrants i formació per a joves en solucions creatives per a les desigualtats, són algunes de les accions que es duran a terme pels projectes impulsats per quatre ONGD i seleccionats en la primera convocatòria de subvencions d'educació i sensibilització en la Comunitat Valenciana.
La iniciativa ha sigut impulsada per CaixaPopular en col·laboració amb la Coordinadora Valenciana de ONGD
Les ONGD que impulsaran els projectes són Escoles Solidàries, CERAI, Jóvenes y Desarrollo i Jovesolides. Els objectius comuns són sensibilitzar a les comunitats educatives i, especialment, als més joves sobre les desigualtats en l'àmbit global, i aprofundir en el coneixement dels drets humans i en la comprensió del paper que té la ciutadania en l'erradicació de la pobresa.
En concret, el projecte d'Escoles Solidàries pretén formar a docents de tota la Comunitat Valenciana en cooperació internacional, i facilitar que participen en intercanvis educatius amb Guatemala perquè coneguen en primera persona la realitat dels projectes de cooperació valencians, i facilitar així que incorporen a les escoles l'educació en valors solidaris.
Des de CERAI s'impulsarà el projecte pilot "Sembra verdura, arreplega cultura", que aprofundirà el treball entorn dels horts escolars agroecològics de dos centres educatius de Paterna – el CEIP Villar Palasí i el CEIP El Parc de la Canyada -, generant espais per a sensibilitzar sobre problemes globals com la pobresa i l'exclusió, l'accés als recursos, el canvi climàtic i la desigualtat entre dones i homes, nenes i nens.
Jóvenes y Desarrollo continuarà impulsant accions en l'IES Isabel de Villena de València, en el qual porta temps treballant per a la millora de la convivència amb la formació d'alumnes "observadors" que treballen en la resolució de conflictes. També donarà continuïtat, per petició del mateix alumnat, al treball de reflexió sobre la realitat de les persones migrants en el Col·legi San Antonio Abad, també de València.
Per part seua, des de Jovesolides desenvoluparan una nova fase del projecte "La caja", en el qual treballaran amb 200 alumnes i alumnes de centres educatius de la província de València per a trencar prejudicis socials en relació amb l'arribada de refugiats, l'educació, la igualtat de gènere i el medi ambient, conéixer de primera mà "històries amb ànima" amb experiències concretes que ajuden a trencar aquests estereotips, i enfortir la capacitat creativa dels més joves per a pensar noves solucions a problemes globals.
Els projectes han estat seleccionats per un jurat format per representants de la Universitat Politècnica de València, el Consell Municipal de Cooperació de València i Caixa Popular. Cadascun dels projectes comptarà amb un finançament de 3.000 euros en el marc d'aquest programa de subvencions.
Escrito el dj., 11/07/2019 - 11:02
Compartir este post
Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer
La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau.
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.
El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries.
La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança.

Què significa i quina és la funció del SEPA?
El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres.
La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.