7 des. 2021
En les últimes setmanes hem sigut testimonis d’una onada de solidaritat per part de les empreses privades que, en veure parada la seua activitat, han oferit el seu suport per a pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària. Empreses grans, mitjanes i menudes, tant és la dimensió, totes són solidàries. Donacions de diners, fabricació de material sanitari, suport logístic... són algunes de les iniciatives solidàries que t’expliquem a continuació.
En els moments de crisi és quan es veu el costat més humà de les persones i, en aquest cas, del sector empresarial. Companyies que, malgrat tindre grans pèrdues en els comptes de resultats, s’han enganxat a la cadena de solidaritat corporativa per lluitar contra el virus i ajudar a reduir-ne les conseqüències en la mesura que ha sigut possible.
El suport de les empreses solidàries
Cecotec, companyia valenciana especialitzada en el petit electrodomèstic i altres articles de la llar, ha fet una donació de 500 productes, com ara cafeteres, microones de gran capacitat i olles programables de gran capacitat, a centres de salut de la Comunitat Valenciana. El lot donat està valorat en més de 55.000 euros i, segons César Orts, executiu en cap de l’empresa, és la seua manera d’agrair l’esforç diari i permanent del personal sanitari en la lluita contra aquesta pandèmia.
En el món de l’hostaleria ens agradaria assenyalar els 40 restaurants valencians que s’han unit a la iniciativa nacional “Food 4 Heroes” i que, cada dia, reparteixen menjar preparat als professionals que treballen diàriament als hospitals de la Comunitat Valenciana.
El tèxtil és un altredels molts sectors que s’han bolcat amb la situació d’emergència. Per exemple, la dissenyadora valenciana Lucía Be ha creat uns quants productes il·lustrats amb el símbol de la lluita contra la COVID-19, l’arc de Sant Martí. La dissenyadora ha comunicat que una part de la recaptació per aquests productes es destinarà a l’estudi Copèrnic, que investiga la cura del COVID-19.
Altres companyies, com Inditex, a més d’estar fent bates protectores per al personal sanitari a les seues fàbriques, ha invertit una gran quantitat de diners, 63 milions d’euros, per a comprar material sanitari –màscares i vestits de protecció. També ha posat a disposició del Govern els seus recursos logístics per a dur a terme la gestió comercial i transportar material des de la Xina.
Un dels sectors més castigats a escala mundial per la pandèmia del coronavirus ha sigut el del sector turístic i, malgrat això, moltes cadenes hoteleres, també a la Comunitat Valenciana, han posat a disposició del Govern els seus hotels per a allotjar persones contagiades pel virus i descongestionar, així, els hospitals que estan desbordats.
Una altra de les grans companyies que ha volgut demostrar la seua solidaritat és IKEA, amb la donació de roba de llit per a diferents residències de la tercera edat, col·lectiu molt castigat pel virus.
Caixa Popular se suma a aquesta lluita
El sector financer també ha tret el costat més solidari fent tots els possibles per a reduir els efectes de la COVID-19. En Caixa Popular, per exemple, hem llançat una iniciativa molt especial, “On toca estar”, amb un total de 440 milions d’euros en préstecs als nostres clients, particulars o empreses per a fer front a la crisi dela COVID-19.
A més, Caixa Popular, com totes les entitats del Grup Caixa Rural, ha posat a disposició dels seus clients particulars l’opció de sol·licitar la moratòria d’hipoteca i a totes les empreses i els autònoms la possibilitat de sol·licitar les línies ICO COVID-19 per dotar de finançament de circulant el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana i tractar de pal·liar els efectes d’aquesta pandèmia.
A més, tots els clients de Caixa Popular disposen de diferents mitjans digitals per a contactar amb el seu gestor i poden operar amb els seus comptes a través de Ruralvía, el nostre servei de banca en línia.
Escrito el dt., 07/12/2021 - 11:23
Compartir este post
Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer
La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau.
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.
El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries.
La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança.

Què significa i quina és la funció del SEPA?
El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres.
La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.