social

Enguany, aprén a collir bolets amb paciència i seguretat

3 des. 2021

A l’hora de collir bolets, un dels apartats més importants és la seguretat. No sols perquè alguns són verinoses, sinó perquè la situació de la pandèmia ens exigeix prudència a l’hora de rastrejar els camps a la recerca d’aquests fongs tan nutritius.

A Espanya hi ha més de 1.500 espècies de bolets, entre les quals hi ha els rovellons, els ceps o surenys, o les trompetes. Enguany, més que mai, hem d’anar fora de la ciutat en nuclis menuts, assegurant-nos dels permisos que necessitem portar per a collir-ne i intentant que la nostra actuació no faça mal al medi ambient.

És tasca de tots cuidar la natura i l’entorn en què viuen els bolets. Prepara les canastres, assegura’t de portar prou eines per a tallar-los amb delicadesa i tingues en compte aquestes pautes per a poder collir els bolets amb tota tranquil·litat.

 

 

Si t’encanta la micologia, és possible que ja tingues dos o tres llocs al cap. No obstant això, si és la primera vegada o busques noves aventures, sempre tens la possibilitat de visitar nous entorns com la serra d’Albarrasí, la serra de Gúdar i el Maestrat. També altres llocs com Bronchales, Orihuela del Tremedal o Griegos, però recorda que pot ser que en algun d’aquests llocs calga una autorització prèvia per a poder anar a collir bolets.

A més, és interessant que coneguem les tècniques necessàries per a tallar els bolets sense fer-los malbé. És vital que les gires 360° en comptes de tallar-los d’arrel, perquè pugues conservar-ne els nutrients a l’hora de posar-los en l’olla o en la paella.

Si et preguntes on trobar-ne, tingues en compte que alguns d’aquests fongs creixen en la terra o el fem, i altres en fusta viva o morta, per la qual cosa hauràs de revisar els arbres molt bé per poder trobar-ne. Un altre consell molt important consisteix a assegurar-te de girar-lo 360°, o tallar-lo amb delicadesa, per no fer-li malbé el miceli i conservar moltes de les seues propietats quan vages a guisar-los.

Escrito el dv., 03/12/2021 - 14:32

Compartir este post

Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau. 
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau. 
 

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries. 


La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança. 
 

Què significa i quina és la funció del SEPA?

Què significa i quina és la funció del SEPA?

El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres. 


La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.