Entrevista a Pedro Server, voluntari de Caixa Popular

3 des. 2021

Pedro Server és director de l’oficina de Malilla des del començament del 2020. Va entrar en Caixa Popular el juny del 1995; enguany, doncs, fa 25 anys que treballa a l’entitat! A més, durant aquest període ha passat per 7 oficines diferents.

Una frase que et definisca o siga important per a tu.

Salvar la vida d’un animal no canviarà el món, però sí que canviarà el seu món.

Amb quina entitat o entitats col·labores com a voluntari?

Col·labore amb diferents associacions; totes estan relacionades amb el rescat i l’adopció de gossos. Tinc adoptada des de fa més de 7 anys una gossa conillera que es diu Bela i, des de fa 2 anys, una llebrereta preciosa que es diu Bimba. Per tant, directament he contribuït a canviar el món de 2 gossetes que ara tenen casa i família. Entre les associacions amb què col·labore, siga en rescats o de manera econòmica, anomenaria Galgos 112, Huellas Callejeras Chiva i Podenco Friends.

A què es dediquen aquestes entitats?

La tasca fonamental d’aquestes entitats és trobar una llar definitiva per als animals abandonats que ells rescaten. M’agradaria destacar totes les àrees en què actuen: identificació i localització d’animals abandonats i maltractats, rescat, atenció sanitària, alimentació i recuperació dels animals, i localització d’una nova llar definitiva.

Per això, necessiten la col·laboració de persones voluntàries que hi poden ajudar de diverses maneres, siga amb aportacions econòmiques, faenes voluntàries en les seues residències (passejar els gossos, netejar les instal·lacions, etc.) i, sobretot, adopcions. Si estàs interessat a compartir la vida amb un d’ells, t’assegure que rebràs molt més amor del que tu els pugues donar. “Adopta, no compres”, és el lema de l’entitat.

Quan vas començar a col·laborar amb aquestes associacions?

Fa aproximadament 8 anys, en què em vaig adonar de la realitat dels animals abandonats a Espanya. Els vaig conéixer i vaig decidir aportar el meu granet d’arena a la seua tasca adoptant Bela en Galgos 112 i, des de llavors, hi col·labore com a voluntari en les seues activitats.

En què consisteix aquesta col·laboració?

La col·laboració ha sigut diversa i variada, però la resumirem en el fet d’haver participat en el rescat al carrer o a la muntanya de gossos abandonats, el transport a una casa d’acolliment o a una família definitiva i la col·laboració econòmica per a les despeses veterinàries que tenen. Però, sens dubte, la col·laboració més gran és que dos d’aquests animals abandonats són part de la meua família des del moment en què els vam adoptar.

Què t’aporta a tu fer aquest voluntariat?

A mi m’aporta felicitat i satisfacció. He intentat inculcar-ho als meus fills i que valoren el respecte i l’afecte pels animals i pels gossos en particular. Per a mi són els animals més fidels i afectuosos que he conegut mai.

Moltes gràcies, Pedro, per la teua col·laboració i per la teua tasca en voluntariats com aquests. Sens dubte, la teua implicació –en aquest cas amb els animals– contribueix a fer una societat millor.

 

Escrito el dv., 03/12/2021 - 14:07

Compartir este post

Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau. 
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau. 
 

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries. 


La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança. 
 

Què significa i quina és la funció del SEPA?

Què significa i quina és la funció del SEPA?

El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres. 


La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.