Entorn digital

Europa avança pel que fa a les tendències tecnològiques per al 2020

7 gen. 2020

S’acosten reptes nous i és important que la Unió Europea es pose les piles per a poder afrontar-los amb les garanties més altes. L’any que ve culminarà l’estratègia de creixement prevista per al període 2010-2020, que buscarà crear un model de creixement nou que salve les crisis de les economies continentals.

Per a aconseguir-ho, és imprescindible invertir en R+D. L’objectiu del 3 per cent d’inversió del PIB de la UE permetrà fixar, desenvolupar i explotar oportunitats imprescindibles que ens proposa el desenvolupament exponencial de les TIC. Els beneficiats, des de ciutadans fins a empreses o comunitats científiques, es veuran beneficiats l’any 2020 amb l’arrancada de grans tecnologies que s’han anat implementant aquests anys a la Unió Europea.

Línies estratègiques principals

Donem una ullada a les línies estratègiques que s’han proposat:

  • Una nova generació de components i sistemes. Parlem d’electrònica orgànica, integració de gran superfície, tecnologies subjacents en la «Internet dels objectes» (activitat transversal) i també posem el focus en els sistemes «micro-nano-biotecnològics», que inclouen les plataformes de suport a la prestació de serveis avançats, els sistemes integrats intel·ligents, els sistemes de sistemes i l’enginyeria de sistemes complexos.
  • Computació avançada i tecnologies cloud o en núvol, que permetran aprofitar al màxim les tecnologies de la interconnexió i la localització de dades, a través d’informàtica en núvol, informàtica paral·lela i programari de simulació amb tots els segments de mercat de la informàtica. Tot això gràcies als actius europeus d’arquitectures de processadors i sistemes.
  • Internet del futur. Parlem de tecnologies que tenen a veure amb el contingut multimèdia interactiu i d’immersió i l’empresa connectada del futur (a través de xarxes òptiques). Però també suporta I+I en xarxes, programari i serveis, seguretat cibernètica, privacitat, confiança i la comunicació sense fil.
  • Tecnologies dels continguts i gestió de la informació, de manera que el contingut digital es puga preservar per part de professionals i d’usuaris amb eines noves en el seu propi idioma.
  • Robòtica i sistemes autònoms. La robòtica industrial i els serveis, els sistemes cognitius, les interfícies avançades i els espais i les màquines intel·ligents han fet sort, perquè es vol reforçar el lideratge europeu científic i industrial en aquestes àrees.
  • Microelectrònica, nanoelectrònica i fotònica. Aquest R+D+I també anirà acompanyat d’un augment pel que fa a la investigació i la innovació en disseny, els processos avançats, les tecnologies de producció, les línies de fabricació… També es duran a terme accions de demostració per a validar els desenvolupaments tecnològics i els models empresarials.
  • Internet de les coses (IdT), que fomentarà la implantació d’aquestes tecnologies i el sorgiment d’ecosistemes d’innovació sobre tecnologies i plataformes obertes.
  • Ciberseguretat, imprescindible per a evitar que terceres parts i ciberhackers exploten la feblesa de les grans infraestructures i els serveis digitals.

En la infografia següent tens un resum concret de quines són les tendències tecnològiques del 2020.

 

Escrito el dt., 07/01/2020 - 14:53

Compartir este post

Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau. 
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau. 
 

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries. 


La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança. 
 

Què significa i quina és la funció del SEPA?

Què significa i quina és la funció del SEPA?

El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres. 


La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.