Marina, voluntària d'Amics de la Gent Major: "De tot el que portes damunt, la teua actitud és el més important"

7 des. 2021

Marina té 29 anys, viu a Carlet i treballa a Caixa Popular des de fa 5 anys. Va començar en la cooperativa en 2015, de pràctiques, quan encara estava en la universitat. En 2018 es va fer sòcia de Caixa Popular. És una apassionada de la lectura i li agrada col·laborar en projectes solidaris, per això, és voluntària de Amics de la gent major, una de les associacions amb les quals col·laborem en Caixa Popular.

 

1. Una frase que et definisca o siga important per a tu.

“De tot el que portes damunt, la teua actitud és el més important”, no sé on ni de qui l’he llegida, però en algun moment la vaig fer meua i la recorde diàriament.

 

2. Amb quina entitat o entitats col·labores com a voluntària?

Amb “Amics de la gent major”.

 

3. A què es dedica aquesta entitat?

A través del voluntariat, aquesta ONG es dedica a l’acompanyament de persones majors que se senten soles, bé per telèfon, a través de visites o organitzant activitats de socialització.

La missió d’aquesta ONG és combatre la soledat no volguda, garantir la inclusió social i millorar la salut emocional de la gent major.

La soledat és un fenomen social molt complex i divers, que afecta cada persona de manera diferent, però que incideix directament en la qualitat de vida, la salut i el benestar de les persones, especialment dels majors. A través de l’“Observatori de la soledat”, també fan projectes d’investigació social, per a comprendre millor aquest fenomen i facilitar la intervenció d’agents públics i privats.

Tenen un paper crucial pel que fa a la sensibilització de la societat en aquest problema, que a més s’ha agreujat amb la situació actual d’emergència sanitària.

 

4. Quan vas iniciar la teua col·laboració amb l’ONG?

Fa un any i mig aproximadament, quan des del Grup de Cooperació de *Caixa Popular ens van proposar assistir a una sessió informativa d’“Amics de la gent major”. Vaig eixir d’allí ja inscrita com a voluntària i al cap de pocs dies ja tenia assignada una persona major a qui acompanyar, amb la qual continue des de llavors.

Però va ser a partir del confinament que vaig decidir ser més activa acompanyant més persones. Unes més i altres menys, però crec que tots sentim en la nostra pell l’impacte emocional que suposa l’aïllament físic i la importància de les relacions socials per al nostre benestar, i si el problema de la soledat ja era greu, amb l’arribada de la pandèmia va ser molt pitjor… El paper de l’acompanyament emocional és més important que mai, ja que a la soledat se li ha sumat la por, la incertesa i el sentiment de vulnerabilitat davant una malaltia que també castiga els més majors.

 

5. En què consisteix aquesta col·laboració?

Principalment a través de les telefonades, ja que ara les visites i les activitats de socialització estan restringides per la pandèmia.

 

6. Què t’aporta fer aquest voluntariat?

A mi personalment m’aporta moltíssims aprenentatges. Principalment escoltar. Sembla senzill, però ens sorprendríem de saber les vegades que sentim paraules, però no escoltem de debò a qui ens parla… amb “escoltar” em referisc a la manera de bolcar-se en el que l’altre et vol dir, a deixar que s’expresse per arribar a comprendre i empatitzar amb l’altra persona, prestant-li tota l’atenció que mereix.

A més, també em permet xopar-me de la seua saviesa, de les seues experiències en la vida, dels seus consells… i a més, casualment sempre he acompanyat persones molt aficionades a la lectura, com jo, així que compartim històries, ens recomanem llibres… ens divertim parlant i compartint les nostres inquietuds.

Si haguera de resumir-ho, diria que m’aporta amistat, com el nom mateix de l’organització indica, realment es creen vincles importants amb les persones a qui acompanyes.

Marina, moltes gràcies per respondre a les nostres preguntes i per donar suport a les nostres causes i valors. Ens alegrem molt que associacions com AGM aconseguisquen generar vincles tan enriquidors amb els seus voluntaris. La solidaritat és un dels pilars fonamentals de la nostra filosofia com a empresa cooperativa, per això estem molt orgullosos de comptar amb persones solidàries en el nostre equip.

Escrito el dt., 07/12/2021 - 11:20

Compartir este post

Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau. 
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau. 
 

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries. 


La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança. 
 

Què significa i quina és la funció del SEPA?

Què significa i quina és la funció del SEPA?

El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres. 


La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.