5 de Juny, Dia Mundial del Medi Ambient

5 jun 2020

Hui, dia 5 de Juny, se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient i des de Caixa Popular no volem deixar passar l'oportunitat per a parlar-vos d'una iniciativa molt especial que hem llançat hui juntament amb la “Tiktoker” @BlondieMuser.

Correcte, ens hem endinsat en aquesta nova xarxa social per a connectar amb els més joves i traslladar la nostra implicació amb el medi ambient, utilitzant el seu llenguatge, la seua xarxa social favorita i un recurs molt seu, els challenges o reptes.

Onades de calor

Volem transmetre el missatge que les onades de calor constitueixen des de 2015 el perill meteorològic més mortífer. L’any 2019 va tancar un decenni de temperatures caloroses excepcionals i, concretament, al juny es va registrar 2°C per damunt de la mitjana.

Per denunciar l’efecte en cadena que té el canvi climàtic en la nostra vida, llancem un repte en format challenge amb @BlondieMuser i a través de la plataforma TikTok.

Per als qui no la coneixeu, Blondie Muser és una influenciadora que té més d’1 milió de seguidors en el seu perfil de TikTok. De professió biòloga, és una persona compromesa amb el medi ambient i que utilitza la seua influència per a conscienciar els altres d’un estil de vida ecològic, respectuós amb els animals i amb el planeta.

Una Nit de Sant Joan diferent

El challenge consisteix a saltar el mateix nombre de vegades que se salten les onades la Nit de Sant Joan, però per a conscienciar de l’increment de les onades de calor.

 "Enguany per Sant Joan no hi ha platja, però sí onades… Enguany #SaltemLesOnadesDeCalor pel canvi climàtic".

La idea és omplir TikTok de gent saltant “onades de calor” amb un estil lliure (saltar coixins, saltar algú que fa de corró que redola per terra, saltar un aspersor, saltar a la corda…) aprofitant el fet que enguany la Nit de Sant Joan no es podrà celebrar a les platges com sempre.

A més, per cada persona que s’unisca al repte fent servir l’etiqueta #SaltemLesOnadesDeCalor, des de Caixa Popular farem un donatiu d’1 € a l’ONG Bioagradables, l’organització sense ànim de lucre que lluita contra les causes del canvi climàtic actuant directament a les platges.

S’hi podrà participar fins al 23 de juny, dia que farem el recompte de participants. (Consulta’n ací les bases legals).

En última instància, el que us demanem és que fem tots junts un homenatge a la màgica Nit de Sant Joan, alhora que denunciem els efectes del canvi climàtic, conscienciant els altres mitjançant un challenge per una bona causa.

 Com ho veus? T’hi uneixes? Esperem veure’t en l’etiqueta #SaltamLesOnadesDeCalor

 

Escrito el dv., 05/06/2020 - 20:30