Entorn digital

COM CONNECTAR-SE A UNA WIFI SENSE TINDRE LA CONTRASENYA

29 des. 2021

Sabies que l’accés a Internet es considera un dret fonamental en diversos països? No és d’estranyar que quasi tota la població espanyola tinga almenys un dispositiu amb connexió a Internet i són moltes les llars que tenen la seua pròpia xarxa wifi. L’accés a aquesta és senzill, tan sols necessita una contrasenya que, per norma general, ve impresa en l’encaminador. No obstant això, hi ha altres alternatives per a connectar-se a la wifi sense utilitzar aquesta contrasenya:

1. El botó WPS permet connectar qualsevol dispositiu compatible amb Internet a la xarxa wifi de la teua llar de manera segura. Oblida’t de les contrasenyes impossibles i dels maldecaps, tan sols necessites seleccionar la connexió amb WPS a través de la configuració xarxa i seguir els passos de la infografia.

2. Els codis QR són molt fàcils d’utilitzar i extremadament intuïtius, perquè només cal obrir la càmera del mòbil o una aplicació per a llegir QR en defecte d’això. Tingues en compte que aquesta opció només és vàlida si el teu encaminador inclou el codi de sèrie i mentre no canvies la contrasenya original.

3. Bones notícies per als usuaris d’Android 12, perquè ara els telèfons intel·ligents permeten compartir la clau wifi mitjançant nearby share. Comprova com en la infografia.

Si prefereixes continuar utilitzant una clau després de tot, pots idear una contrasenya segura amb la resta dels habitants de la casa. La nostra recomanació és que evites les contrasenyes freqüents i optes per una combinació de lletres i xifres que et resulte fàcil de recordar. 

Escrito el dc., 29/12/2021 - 00:00