Entorn digital

Compte amb els atacs cibernètics! Consells per a identificar fraus en línia

29 ag. 2023

Alerta de fraus en reserves en línia: coneix els casos més habituals

A mesura que les rebaixes s’acosten, les compres en línia es tornen una opció cada vegada més popular amb la finalitat d’aprofitar ofertes i descomptes en diverses botigues virtuals. No obstant això, en aquests períodes també augmenten els casos de frau en les reserves en línia, per la qual cosa és essencial mantindre precaució sobre aquest tema. En aquest sentit, un dels principals riscos és el phishing, que consisteix en la suplantació d’identitat a través d’enllaços que semblen ser llocs web legítims. Els criminals informàtics sovint utilitzen tècniques d’enginyeria social per a adquirir dades personals (contrasenyes i números de targetes de crèdit) mitjançant l’ús de telefonades o correus electrònics falsificats. Així mateix, cal anar amb compte a l’hora de fer compres i reserves en línia, ja que hi ha llocs web fraudulents que poden semblar legítims, però en realitat busquen robar informació personal i financera. Es recomana verificar la seguretat dels llocs i desconfiar d’enllaços sospitosos, ja que poden enganyar els usuaris i causar danys econòmics.

Perfils falsos en xarxes socials: una amenaça per a la privacitat i la seguretat de les teues dades personals.

En l’actualitat, les xarxes socials s’han convertit en un terreny propici per als ciberdelinqüents, que aprofiten perfils falsos per a robar dades sensibles dels usuaris. Aquests perfils poden aparentar ser genuïns i s’utilitzen per a enganyar les persones. Per exemple, a través de la venda de productes fraudulents o per a obtindre dades d’accés a plataformes digitals.

Protegeix el teu dispositiu: el risc de caure en aplicacions mòbils no verificades

Quan descarregues aplicacions no verificades, exposes informació privada i descarregues programari maliciós en el teu dispositiu. És important verificar l’autenticitat de les aplicacions i revisar tant les ressenyes com les classificacions d’altres usuaris abans d’instal·lar-les. Per a protegir les teues dades personals i financeres, tria sempre aplicacions segures i verificades.

Evita caure en el phising: identifica els missatges i els correus electrònics falsos

S’entén per phishing al mètode d’engany que solen utilitzar els ciberdelinqüents per a robar les dades personals i financeres dels usuaris. Consisteix a enviar correus electrònics i missatges que semblen autèntics, però que són falsos, amb la finalitat d’obtindre informació confidencial. Habitualment, els correus tenen un assumpte atractiu i un missatge persuasiu que convida l’usuari a fer clic en un enllaç fals o també a descarregar un fitxer maliciós. Després d’introduir les dades personals, aquestes mateixes són robades i utilitzades per a cometre fraus o vendre-les en el mercat negre.

Compte amb els llocs web fraudulents: el risc de proporcionar informació en pàgines no segures

Per a evitar fraus en compres en línia, és essencial confirmar l’autenticitat i la seguretat dels llocs web. Els atacants cibernètics poden utilitzar diversos mètodes de robatori d’informació. Per aquesta raó, és important comptar amb mesures de seguretat, com ara no ingressar dades sensibles en llocs web sospitosos o no verificats, i usar eines com ara antivirus i tallafocs. També cal ser previnguts amb els detalls i no oferir informació personal o financera sense estar segurs del tot.

Consells per a detectar fraus i salvaguardar les teues compres en línia

Si vols protegir les teues compres en línia, has d’estar alerta a qualsevol senyal de frau, com ara correus electrònics i llocs web sospitosos. Evita fer clic en enllaços desconeguts i proporciona informació personal només en llocs web de confiança. El millor és que utilitzes contrasenyes segures i actualitzes el teu antivirus de manera regular. D’aquesta manera, podràs gaudir de les compres en línia de manera segura i protegir així les teues dades més sensibles.

Reforça la seguretat de les teues contrasenyes i activa l’autenticació de dos factors

És fonamental protegir la nostra informació en línia mitjançant l’ús de contrasenyes segures i úniques per a cada compte, ja que això complica el treball dels hackers que busquen accedir-hi. Així mateix, activar l’autenticació de dos factors afig una barrera extra de seguretat, ja que es necessita un codi temporal i una contrasenya correcta per a ingressar en el compte. Aquestes mesures poden previndre possibles ciberatacs i garantir la seguretat i la privacitat de les nostres dades personals.

Consulta els comentaris i les opinions d’altres usuaris

A l’hora de fer compres en línia, és recomanable revisar els comentaris i les opinions d’altres usuaris per a prendre una decisió informada i evitar enganys. És important tindre en compte que les opinions que més confiança donen són les que proporcionen detalls específics sobre el producte o la compra, i no les que semblen ser generades automàticament o que tenen errades ortogràfiques.

Mantingues la seguretat al dia: la importància d’actualitzar els teus dispositius i el programari

Per a protegir els teus dispositius i les dades de les amenaces en línia, és important instal·lar les actualitzacions de programari immediatament i activar les actualitzacions automàtiques. Mantingues els teus dispositius segurs amb un programari de seguretat actualitzat i fes còpies de seguretat regulars de les teues dades importants per a evitar pèrdues.

Assegura’t de l’autenticitat dels llocs web i les aplicacions

Un gran consell que has de tindre en compte és verificar l’autenticitat de les pàgines web o les aplicacions abans d’ingressar qualsevol mena d’informació personal o financera. Utilitza connexions segures i assegura’t que l’adreça comença per “https” i si hi ha segells de confiança. Mantingues actualitzat el teu programari de seguretat i evita obrir enllaços sospitosos o fitxers adjunts de remitents desconeguts. En definitiva, tingues precaució amb les compres en línia per a protegir les teues dades de possibles ciberatacs

Alerta amb els enllaços sospitosos i els correus electrònics no volguts!

Pren-te seriosament les mesures preventives per no caure en paranys cibernètics. Per a aconseguir-ho, se suggereix revisar l’autenticitat dels llocs web i les adreces de correu electrònic. A més, s’ha d’evitar proporcionar informació confidencial mitjançant aquestes vies. Pots usar eines de seguretat que identifiquen i bloquegen possibles amenaces.

Altres trucs per a protegir els teus dispositius i les dades

Garantir la seguretat de les transaccions bancàries en línia requereix seguir algunes bones pràctiques essencials que t’ajudaran a mantindre’t a recer de possibles ciberdelinqüents.

● El primer, és important prendre precaucions quan s’accedeix a la banca electrònica. En aquest sentit, es recomana connectar-se sempre des dels dispositius propis, en un lloc privat i evitar l’ús de xarxes wifi públiques o obertes.

● Un altre pas fonamental és mantindre en privat les dades financeres més sensibles, com ara el número d’identificació d’usuari i la contrasenya, codis d’autorització d’operacions (OTP) i altres dades de targetes, com el PIN i el número complet.

● També és recomanable revisar sovint els moviments el compte bancari per a identificar qualsevol transacció sospitosa al més prompte possible.

● Finalment, recorda no facilitar mai les dades personals a través de correus electrònics, telefonades o missatges de text. Si es té dubtes amb qualsevol informació rebuda, el més adequat és posar-te en contacte amb l’oficina de l’entitat financera que et corresponga.

Caixa Popular: garanteix la teua seguretat amb els nostres recursos financers

En Caixa Popular, ens preocupem per garantir als nostres clients la màxima seguretat en les seues operacions financeres. Per aquesta raó, oferim una gran varietat de recursos per a assegurar que els nostres clients tinguen una experiència segura i lliure de preocupacions. Si tens dubtes sobre si estàs sent víctima d’algun ciberatac o frau, posa’t en contacte amb la nostra entitat a través dels nostres telèfons gratuïts d’atenció al client. T’indicarem immediatament els passos que has de fer i resoldrem el problema a l’instant.

Escrito el dt., 29/08/2023 - 12:13

Compartir este post

Artículos relacionados

Si el teu banc et demana una clau o un codi, no te’n fies!

Si el teu banc et demana una clau o un codi, no te’n fies!

Estigues atent a possibles atacs cibernètics amb la finalitat de previndre paranys, com el robatori d’identitat i les telefonades fraudulentes. 
En un entorn digital cada vegada més interconnectat, els delinqüents cibernètics estan constantment a la cerca d’oportunitats per a aprofitar la ingenuïtat o la falta d’atenció d’usuaris desprevinguts. En aquesta era en què la tecnologia té un paper essencial en la nostra rutina, és de summa importància mantindre’ns alerta i ben informats per a evitar caure en els paranys ordits per aquests criminals digitals. Aprén a protegir-te en aquest entorn i no et deixes enganyar!
 

Consells per a sortejar els reptes financers de setembre

Consells per a sortejar els reptes financers de setembre

El mes de setembre posa a prova l’estabilitat econòmica. No obstant això, a través de la planificació de pressupostos minuciosos, la reutilització de recursos i l’adopció de pràctiques d’estalvi, és possible enfrontar amb èxit els reptes financers d’aquest període. 
Dins del cicle anual de despeses, setembre es destaca com un mes que planteja reptes a la planificació financera de nombroses famílies. Amb la tornada a l’escola i la recuperació de les rutines després de les vacances d’estiu, els costos poden augmentar de manera significativa. Per tant, per a afrontar aquest escenari, resulta fonamental comptar amb estratègies i recomanacions que possibiliten superar reeixidament les dificultats financeres de setembre. T’agradaria descobrir les estratègies per a gestionar les teues despeses sense comprometre la teua solidesa econòmica? Si és així, continua llegint aquest apunt.