Entorn digital

Digitalitza el teu negoci amb l’ajuda d’aquestes 9 eines

28 jul. 2022

És clar que la pandèmia produïda per la Covid-19 i els confinaments consegüents han fet que cada vegada més empreses es digitalitzen. Les vendes en línia han augmentat de manera exponencial, i han fet que cada vegada més pimes disposen d’un nivell més elevat de digitalització. No obstant això, n’hi ha moltes que encara es queden arrere en aquest aspecte, cosa que, sens dubte, és negativa per al seu desenvolupament òptim. El que fa no tant de temps era un extra comercial, com disposar d’una plataforma de venda en línia, ara és indispensable per al bon funcionament de les empreses. Aquests són els avantatges de digitalitzar el teu negoci La digitalització no para de créixer, tant dins del consum com de la producció de diferents empreses. És més, els Fons Next Generation EU també s’impliquen en aquest aspecte, ja que es comprometen amb una transformació digital més alta. Una bona digitalització empresarial ajuda que es millore la posició dels negocis en Internet, a més de tindre més creixement econòmic. De fet, quan una empresa està ben posicionada en línia, es multipliquen les seues opcions de diversificació de públic, així com d’internacionalització i vendes fora de les nostres fronteres.

La digitalització de l’economia

El Consell Econòmic i Social d’Espanya va fer l’informe ‘La digitalització de l’economia‘. Això posa de manifest que internet és un mitjà a què les empreses han de prestar l’atenció deguda si volen créixer i ser més competitives. És a dir, hui dia la bona digitalització dels negocis es fa imprescindible per al seu desenvolupament.

El Kit Empresarial i altres eines per a millorar la digitalització del teu negoci

Per a posar-te mans a l’obra a digitalitzar i modernitzar el teu model de negoci, és important que tingues clar que hi ha coses que podràs fer tu mateix, però que per a unes altres necessitaràs els serveis d’experts i professionals.

El Kit Empresarial

El govern ha desenvolupat l’anomenat Kit Empresarial, una sèrie de subvencions de tipus econòmic per a finançar la bona digitalització de les empreses. D’aquesta manera, es poden costejar, per exemple, el disseny d’una pàgina web, o el servei d’un especialista en SEO, entre moltes altres coses.

Eines i aplicacions, gratuïtes!

Compatible amb aquestes ajudes que proporciona el Kit Empresarial, Caixa Popular vol donar-te a conéixer un conjunt d’aplicacions mòbils i eines que t’ajudaran a començar amb la transformació digital de la teua empresa. Atent!

1. Google Analytics: desenvolupada per Google i totalment gratuïta. Amb aquesta eina pots saber el trànsit del teu comerç electrònic, cosa que et donarà avantatge a l’hora de crear campanyes de publicitat enfocades al teu tipus de clientela.

2. Google Drive: pots emmagatzemar de manera segura tant fitxers com documents. Té una versió de pagament si vols tindre més espai disponible en el núvol.

3. Xarxes socials: no pots oblidar-te’n! Són essencials per a donar a conéixer la teua empresa. Intenta publicar periòdicament en Instagram, Facebook o TikTok. A més, et permeten tindre un contacte més directe amb el teu públic.

4. Hootsuite: amb aquesta eina pots organitzar i programar les publicacions de les teues xarxes socials. És a dir, pots deixar-les preparades perquè es publiquen quan tu vulgues automàticament.

5. Metricool: amb aquesta eina podràs gestionar la publicitat en línia i les teues XS, així com anar veient com evolucionen les teues diferents publicacions.

6. Wordpress o Wix: pàgines de disseny de webs. Si vols una cosa no massa complicada, pots fer-ho pel teu compte, si vols una plataforma més completa i amb bon posicionament SEO, hauràs de recórrer als serveis d’un professional.

7. MailChimp: un servei de màrqueting mitjançant correu electrònic. Amb aquest servei podràs enviar newsletters per informar els teus compradors i seguidors de les novetats, així com dur a terme campanyes publicitàries per a millorar el teu abast.

8. Canva: pàgina web de disseny gràfic amb què pots crear publicacions cridaneres per a les teues diferents xarxes socials. L’ús n’és molt senzill, per la qual cosa no tindràs problemes a dissenyar contingut o usar les plantilles que t’agraden més.

9. Simple Scan: una aplicació amb què pots escanejar ràpidament documents. Ara gràcies al Kit Empresarial, és més fàcil accedir a tot això. En vols més? Caixa Popular t’ajuda amb això! Si aquestes eines encara no són prou per a impulsar digitalment la teua empresa, en Caixa Popular, com a part de Grup Caixa Rural, pots accedir a Projecta Empreses, un servei amb què pots contactar amb els nostres professionals perquè t’acompanyen en la digitalització de la teua empresa. Posem a la teua disposició serveis de tramitació d’impostos, gestió de pagament de factures i fins i tot de lloguer de cotxes i furgonetes.

A més, Caixa Popular també et dona una mà oferint TPV virtuals i Bizum com a mètode de pagament. Si vols saber altres subvencions públiques adequades per a la teua empresa, no oblides que comptem amb la plataforma El teu Finançament, mitjançant la qual pots buscar les ajudes que s’adeqüen millor a les teues necessitats.

Si vols més informació sobre tot això, no dubtes a visitar la nostra pàgina web o bé ves a la teua oficina de Caixa Popular més pròxima. T’esperem!

Escrito el dj., 28/07/2022 - 11:13