ambiental

El futur i la rendibilitat de les energies verdes

5 març 2022

La Unió Europea busca, en un termini màxim de 30 anys, descarbonitzar el sistema de producció de tot Europa. Per descomptat, és un gran repte gens fàcil d’aconseguir, per a la qual cosa es vol apostar enormement per les energies netes i renovables.

Espanya: un referent en energies netes


Durant els anys 2000 Espanya va ser un dels països que va apostar més per les energies netes. Amb aquesta premissa, el nostre país vol tornar a ser model quant a la producció d’energia renovable.

D’acord amb l’informe de l’Agència Internacional d’Energies Renovables, Espanya és el huité país amb més potencial quant a energies d’aquesta mena, fins i tot després de la pandèmia, perquè el 2020 teníem ni més ni menys que 59.108 megavats.

 

Les energies renovables i els Fons Next Generation EU


Encara que tot això és cert i summament positiu, els Fons Next Generation EU també tenen molt a veure amb la presència de les energies renovables a Espanya, ja que en donen prioritat a l’ús, el desenvolupament i la producció.

En un món en què les energies fòssils s’estan esgotant i empitjorant la crisi mediambiental, Europa pretén complir els seus propòsits de sostenibilitat com a màxim l’any 2050.

Per fer-ho caldrà acabar amb les emissions nocives d’efecte d’hivernacle en un 90%, i esperar que 10% el restant puga ser absorbit pels arbres, considerats embornals naturals de carboni.

Gràcies al fort compromís de tots els països de la Unió Europea, es busca que el continent acabe sent neutre energèticament d’ací a 30 anys, i no produïsca emissions nocives ni en producció ni en consum.

 

 

Les energies renovables

 

 

Els diferents tipus d’energies netes


Quan parlem dels tipus d’energia renovables que hi ha, podem dir que els principals són:

 

 


 • Solar: com indica el nom, és la que fa ús de la radiació del Sol. Podem diferenciar:

  • Fotovoltaica: l’energia es genera gràcies a la llum emesa pel Sol.

  • Tèrmica: en aquest cas, l’energia es produeix gràcies a la calor solar.


  •  

 • Eòlica: aquest tipus d’energia renovable usa la força del vent per a produir electricitat. És un dels models que cada vegada té més auge a Espanya.

 • Hidràulica: aprofita els corrents marins per a generar energia de tipus cinètica, gràcies a la qual es produeix electricitat.

 • Mareomotriu: en aquest cas, s’usa el moviment de les marees quan pugen i baixen per a generar l’energia.

 • Geotèrmica: aquest model energètic utilitza la calor que irradia la terra a través de l’escorça i el nucli.

 • Biomassa: fa ús de la matèria orgànica en procés de descomposició per a generar calor i poder calfar així llars, per exemple. Pot ser mitjançant la combustió, la piròlisi o la gasificació.


 •  

 

 

L’hidrogen: una gran aposta


No podem deixar d’esmentar una de les millors alternatives quant a energia renovable en el futur: l’hidrogen. Definit com un vector renovable, pot arribar a ser fins i tot el 20% del total de l’energia verda que s’use en anys esdevenidors. Això es deu al fet que és un gas de zero emissions nocives que pot generar-se gràcies a l’electròlisi de l’aigua, i que pot arribar a utilitzar-se com a combustible per a tipus de transport que no es poden electrificar, com és el cas dels avions i els vaixells.

 

 

La inversió en energies netes, rendible?


Quan ens plantegem invertir en energies verdes, és normal que ens sorgisquen uns certs dubtes i qüestions. És recomanable i segur? És millor invertir en accions d’empreses que aposten per energies netes? Per què s’han creat fons d’inversió verdes o sostenibles?

Abans de res, has de tindre clar que, com en qualsevol cas en què es parla d’inversions, és una operació que té un cert risc associat, ja que pots arribar a perdre els diners que hages invertit. Fins i tot si parlem d’energies renovables, amb un gran futur per davant, aquesta no deixa de ser una possibilitat.

 

 

Caixa Popular: al teu costat amb inversions verdes


Amb aquesta possibilitat present, els especialistes coincideixen a assenyalar que durant aquest 2022, i els pròxims anys, els fons verds que s’ofereixen des de les entitats financeres tindran molt èxit.

En Caixa Popular, en concret, tots els clients poden triar la gamma de Fons d’Inversió Sostenibles de Gescooperativo, amb renda fixa privada, pública i variable, amb repartiment geogràfic molt divers, temàtiques sostenibles i la possibilitat d’invertir en bons verds.

La primera cosa, com sempre vos recomanem des de la nostra entitat, serà conéixer bé el producte i el perfil d’inversor del client. Perquè, abans de prendre qualsevol decisió, és imprescindible tindre aquests dos punts ben clars per no comprometre la teua estabilitat econòmica.

En aquest aspecte, tots els clients de Caixa Popular disposen del suport i l’assessorament professional dels nostres especialistes. Si és el teu cas, pots sol·licitar assessorament i nosaltres t’ajudarem a conéixer tots els detalls sobre les diferents opcions dins de la gamma de fons sostenibles, o altres que et puguen interessar, així com a descobrir quin seria el teu perfil d’inversor.

Acosta’t a la teua oficina de Caixa Popular més pròxima i demana’ns informació sobre el que vols, o sol·licita assessorament a través de la nostra pàgina web. T’atendrem encantats!

 

 

Escrito el ds., 05/03/2022 - 00:00