Al teu costat

Entrevista als nostres companys de l’oficina de Caixa Popular al carrer de Ciril Amorós de València.

27 set. 2021

En la sucursal de Caixa Popular del centre de València, situada al carrer de Ciril Amorós, treballen Beatriz, Sandra, Miguel i Arturo.

Ells mateixos ens expliquen com és la seua faena dia a dia en la seua oficina, com és el seu tracte amb els clients i el que més agraeixen de formar part d’una entitat com Caixa Popular.

Comencem amb una breu presentació:

Em dic Beatriz Segura, tinc 28 anys i visc a la Pobla de Vallbona. Les meues aficions principals són el cinema, l’esport i la lectura, però sobretot m’agrada gaudir de la companyia dels meus amics i familiars.

Vaig entrar en Caixa Popular el 2019 com a becària en l’oficina de Mas Camarena. A l’abril del 2020 vaig començar en l’oficina de Llíria com a aspirant a sòcia i al maig del 2021 he iniciat, juntament amb els meus companys, l’obertura de l’oficina de Ciril Amorós.

Per a mi, aquesta obertura suposa una gran oportunitat i un repte professional que gaudisc dia a dia.

--

Soc Miguel Guzmán, tinc 31 anys i soc de València. M’agrada dedicar temps a llegir i fer excursions amb la meua parella Laura. Soc un entusiasta de les noves tecnologies i des que va començar aquesta crisi del covid-19 el que més trobe a faltar són les paelles amb la família i als amics.

Quasi tota la meua trajectòria professional ha sigut en Caixa Popular, on vaig començar a treballar fa 8 anys, fins i tot abans d’acabar els estudis. Durant aquest temps vaig tindre la sort de treballar amb un equip extraordinari en la sucursal de Meliana, de la qual tinc molt bons records i molt d’afecte de la població.

Des de maig del 2021 vaig iniciar un nou repte professional obrint l’oficina de Ciril Amorós, repte que també està ple d’il·lusions i motivacions per a oferir un Servei 5 Estreles a clients i companys.

També col·labore en l’especialitat de famílies amb persones amb discapacitat, on busquem ser l’entitat de referència per a aquest col·lectiu i crear valor social.

--

Soc Sandra Gómez, responsable de Banca Empresa i comerços de l’oficina de Ciril Amorós. Durant els 12 anys que estic en Caixa Popular he tingut l’oportunitat de conéixer moltes oficines i sobretot molts companys. Això ha sigut molt enriquidor, ja que he pogut conéixer diferents maneres de gestionar oficines i sobretot conéixer molts i grans companys amb els quals he compartit moltes experiències, i amb els quals, més endavant, he continuat mantenint una relació d’amistat fora de l’entorn laboral.

També he tingut l’oportunitat d’obrir  dues oficines, Guillem de Castro i Ciril Amorós. Projectes reptadors, il·lusionants i enriquidors. Com a tot projecte que ha de nàixer i créixer, se li ha de prestar molta dedicació, esforç i sobretot molt d’afecte.

Podria dir que la família és la meua afició més gran. Dedicar temps de qualitat als meus i gaudir amb ells del viatge de la vida. Poder compartir amb ells les aficions comunes com llegir, fer esport, ballar i eixir amb bici és una gran sort que ens possibilita passar més temps junts i gaudir de moments inoblidables.

--

Soc Arturo Marco, el nou director de l’oficina de Ciril i el meu objectiu és donar suport i ajudar l’equip de Ciril i l’entitat a fer de l’oficina un projecte d’èxit, tant econòmic i social com de visibilitat estratègica de Caixa Popular.

Des d’un punt de vista d’aficions, m’agrada molt viatjar, passejar, m’agrada (caminar de pressa, com a esport) i estar amb la gent que estime, família i amics. Llig tot el que em cau a les mans, premsa diària, sempre tinc un llibre de capçalera, i també tinc curiositat per publicacions i articles professionals i altres temes que m’interessen.

 

Com definiríeu breument la vostra faena en l’oficina amb vista a un client que no coneix la vostra oficina?

 En l’oficina soc el responsable de clients particulars i banca privada. Em dedique a assessorar-los per millorar la seua situació financera amb professionalitat, ètica i transparència, diu Miguel.

Considere que la meua faena fonamental és donar solucions a clients. Independentment de la responsabilitat assignada a cada moment. Resumiria la meua tasca com la de “facilitadora”. És fonamental detectar les necessitats dels nostres clients, escoltar activament per entendre la seua situació, i donar facilitats o solucions financeres per simplificar i gestionar les seues necessitats. En resum, facilitar la gestió financera dels nostres clients i crear resultats còmodes tant per a Caixa com per als nostres clients, solucions personalitzades i atenció 5 estreles, comenta Sandra.

Soc la responsable de caixa, per la qual cosa gestione qualsevol tipus d’operativa relacionada amb aquesta. A més atenc personalment el client i resolc qualsevol dubte que puga tindre i assessore nous clients siguen particulars, comerços o empresa.

Gestione les noves altes de clients i faig visites als comerços locals de la zona per presentar l’entitat. M’encarregue de cobrir les necessitats que tinguen els comerços i els assessore perquè disposen de tots els mitjans financers per a desenvolupar la seua activitat.

En definitiva la meua tasca fonamental és la gestió de clients, diu Beatriz.

Com deia abans, les funcions de director d’una oficina de Caixa Popular, com jo ho veig, consisteix a ser el suport a l’equip i treballar braç a braç per aconseguir els objectius i els pressupostos de l’oficina, sent conseqüent i coherent amb els valors de Caixa Popular i hui especialment amb els criteris del Servei 5 Estreles, afig Arturo.

Què creieu que valoren més els clients de la vostra faena?

Cada vegada tenim clients més exigents i més formats (en general passa en tots els sectors i camps professionals), per tant, jo crec que el que valoren i busquen es “que no els prengues el pèl”, i això està per damunt de tot: transparència i honestedat. Et pots equivocar i demanar perdó, però no “vulgues enganyar-me”. Evidentment el factor “preu” dels serveis i productes també és important, hem de ser competitius. Jo crec que ací està el còctel d’èxit de Caixa Popular, diu Arturo.

De la seua banda, Beatriz considera que “el que valoren més els nostres clients de la nostra faena és l’atenció personalitzada i l’escolta activa dels seus problemes i les seues necessitats”.

Valoren que som una entitat flexible i que entenem les circumstàncies personals que té a cada moment. Però fonamentalment els nostres clients veuen el nostre esforç, dedicació i tracte pròxim. No som una entitat freda o distant, ens preocupen les persones i això es pot palpar en la nostra faena.

De la seua banda, Sandra opina que és, sens dubte, l’atenció personalitzada. En un món en què cada vegada ens dirigim a una era més impersonal, més digital, mes “en línia“, cal tindre una persona de confiança a qui poder plantejar situacions personals per a obtindre un assessorament individualitzat. Les màquines continuaran avançant i continuaran millorant el nostre dia a dia, però sempre caldrà que darrere seu estiguem les persones per donar resposta a necessitats concretes o a necessitats individuals.

Els clients ens tramiten la seua necessitat de poder contactar amb nosaltres, de no ser tractats com a números, de tindre una relació més “de tu a tu”. Els nous clients se sorprenen davant la nostra predisposició a ajudar-los, interessar-nos per ells i donar-los els nostres senyals directes de contacte.

De la seua banda, Miguel afig: “El que més valoren els clients de nosaltres és el tracte i el servei. La banca està en un procés de transformació molt gran i gràcies a la nostra proximitat a les persones, els comerços i les empreses valencianes, som capaços d’adaptar les nostres prioritats a les dels clients, i això és una cosa que es nota.”

 

Quin tipus de servei i assessorament pot esperar un client en Caixa Popular?

Comença Miguel dient: “Els clients de Caixa Popular esperen un assessorament financer que destaca per ser un servei personalitzat, en què posem cara i nom a tothom i ens esforcem a conéixer les persones. No pensem únicament en números, productes i serveis”.

Crec que, amb caràcter general, estem donant en aquests moments un nivell de servei excel·lent, que hui contrasta molt més que el que donen en altres entitats (per raons que tothom sap). Per tant, jo crec que, hui més que mai, el servei és un element diferenciador d’avantatge competitiu de Caixa Popular. Pel que fa als coneixements, m’he trobat gent molt formada i gran coneixedora dels productes i els serveis que oferim als nostres clients. Amb la política de suport i d’aprenentatge que hi ha entre els socis de treball de Caixa Popular, crec que un client que s’acoste a una oficina de Caixa Popular té un alt percentatge d’anar-se’n molt satisfet i amb les expectatives superades, diu Arturo.

Un client pot esperar de Caixa Popular un Servei 5 Estreles, que posa en primer lloc atendre i resoldre els seus problemes i dubtes. El nostre servei es defineix per un tracte totalment personalitzat i que realment s’adapta a ell.

Som flexibles en tots els aspectes i volem que el client ho perceba i senta que estem i estarem quan ens necessite, comenta Beatriz.

El client rebrà un tracte personalitzat, se sentirà escoltat, percebrà una banca diferent i més tradicional centrada a donar solucions a les seues necessitats. Tot això sense deixar de banda la tecnologia i els mitjans digitals de què disposa Caixa Popular, afig Sandra.

 

Què valores més de ser soci i treballador d’una empresa com Caixa Popular?

El sentiment de pertinença. Caixa Popular no és una empresa que tinga un objectiu lucratiu, si no millorar la societat valenciana a través de les seues actuacions pròpies i dels seus socis/treballadors. Pertànyer laboralment i societàriament a una empresa que comparteix els teus mateixos valors és fonamental per al desenvolupament personal, comenta Sandra.

Pertànyer a una empresa amb l’evolució i la trajectòria de Caixa Popular, com a treballador i com a soci, és una experiència professional molt satisfactòria i que fa que et sentes orgullós d’aquesta pertinença, diu Arturo.

Beatriz, per la seua part, diu que el que valora més de treballar en una empresa com Caixa Popular és la implicació i la generositat que posem totes les persones que formen part de Caixa Popular. En definitiva Caixa Popular és com una gran família que s’ajuda i que col·labora unida per créixer, millorar i crear valor en l’entorn que l’envolta.

El que més destacaria és que sents l’empresa com a teua. És un orgull poder compartir els valors de Caixa Popular i sentir que estàs fent una cosa bona per la societat valenciana, conclou Miguel.

 

Què destacaries del nou model d’oficina, tant des del punt de vista dels clients com de l’equip de treball?

El nou model d’oficina vol potenciar i transmetre aquest servei personalitzat.

La nova oficina és un espai tranquil i confortable que convida que el client se senta com a casa; a més ens permet triar on atendre.

L’atenció es pot fer en qualsevol espai, siga en la zona polivalent oberta o en un despatx si es necessita més privadesa.

En definitiva Caixa Popular desitja el millor per als seus clients i la nova oficina de Ciril Amorós n’és una mostra, diu Beatriz.

Sandra ens explica que “l’oficina de Ciril, amb el nou model d’oficina, és la representació d’un servei personalitzat. A l’hora d’atendre un client ens dirigim a una zona neutral per a tots dos, fora de papers, d’interrupcions, que et permet centrar-te en el teu client i ells ho perceben així. Treballar més prop dels companys en els nous espais de treball permet que fluïsca amb més facilitat la informació i que el treball en equip s’incremente exponencialment. El nou model reuneix allò necessari per a poder donar un Servei 5 Estreles tant als clients com als companys”.

El nou model d’oficina reinventa l’atenció cap a les persones, permet oferir a cada client un grau de privadesa diferent en funció de les seues necessitats. Per a nosaltres és l’evolució natural a la nostra faena, en què, gràcies a la tecnologia, podem treballar amb llibertat en qualsevol part de l’oficina sense estar “lligats” a una taula o un ordinador i oferir un Servei 5 Estreles des de qualsevol lloc, diu Miguel.

Arturo comenta que per al client és un entorn “espectacular”. Hem aconseguit un ambient clar, lluminós, fresc, modern, mediterrani i amb espais d’atenció diversos i còmodes per a cada tipus de servei que un client ens pot demanar. Els companys i companyes que hi treballem, també gaudim d’aquest entorn “espectacular” i a més la distribució de les zones d’atenció diferenciades de la zona de treball, em sembla un factor fonamental amb vista a tindre el focus en el client, i en les seues demandes i necessitats, quant l’atens. La zona comuna de treball permet compartir coneixements i experiències que donaran un plus de formació i aprenentatge a tot l’equip. Sempre es podran anar millorant cosetes, però aquest tipus d’oficina, per la seua concepció tant decorativa com operativa, ens ha de fer sentir molt contents.

Ho hem encertat!

 

Companys, ha sigut un plaer entrevistar-vos, moltes gràcies per la vostra generositat i el temps que ens heu dedicat.

I als nostres lectors, vos recordem que si vos ha agradat aquesta entrevista, podeu llegir més entrevistes als nostres companys en la secció “Al teu costat” del blog.

Escrito el dl., 27/09/2021 - 10:29