AL TEU COSTAT

Entrevista als nostres companys del Departament de Desenvolupament de Negoci

7 febr. 2022

Hui vos presentem els companys del Dept. de Desenvolupament de Negoci.

Hi treballen Andrea, Bea, Raquel i Vicent, com a director del departament.

1. Primer de tot, una presentació breu per part de l’equip:


El meu nom és Andrea. El meu primer contacte amb Caixa Popular va ser amb les pràctiques extracurriculars de la universitat (2016), en què vaig formar part de l’oficina del Barri del Crist, oficina a què vull agrair el tracte i la formació rebuda.
Al llarg de la meua trajectòria professional he estat en diferents oficines, cosa que m’ha permés conéixer diferents maneres de treballar i ampliar els meus coneixements.
Des de fa una mica més de 2 anys forme part del Dept. de Desenvolupament de Negoci. Entre les meues aficions està principalment passar temps amb la família i fer esport.

--

Hola soc Beatriz, vaig iniciar la meua relació professional en Caixa Popular en ple inici de la crisi financera del 2008, mentre cursava les pràctiques curriculars que estaven integrades en la Llicenciatura d’Economia.

Em considere una persona molt afortunada, ja que, malgrat la situació actual del moment, gràcies al desenvolupament de les pràctiques en Caixa Popular, no sols vaig poder optar a una faena relacionada amb els meus estudis cursats, a través de l’acompliment com a gestora de clients en diferents oficines, sinó que he pogut desenvolupar-me professionalment en una empresa en què el valor més gran són les persones que la formen.

Des de fa aproximadament dos anys vaig passar a formar part de l’equip del Departament de Desenvolupament de Negoci com a tècnica de serveis centrals.

Entre les meues aficions estan la gastronomia, el cinema, descobrir llocs nous i, sobretot, gaudir de la companyia de la família i els amics.

--

Jo soc Raquel, graduada en administració i direcció d’empreses per la Universitat de València. Sempre he estat interessada en tota la part de màrqueting estratègic en el món empresarial. Ja estic en Caixa Popular 7 anys, i en el Departament de Desenvolupament de Negoci des del seu inici el 2019.

Em considere una persona plena d’energia, amb ganes de traure sempre un somriure a tothom

--

Soc Vicent Llàcer, soc i visc a Algemesí.

Entre les meues aficions destaquen els passejos llargs per la platja, les eixides amb moto, viatjar, però, sobretot, gaudir de la família.

Estic en Caixa Popular des de finals del 95, des del primer moment em vaig incorporar al Departament de Màrqueting, la que hui és l’Àrea de Negoci, i dins d’aquest, he desenvolupat diferents responsabilitats i funcions.

Des de fa dos anys dirigisc el Dept. de Desenvolupament de Negoci.

 

2. Com definiríeu breument la vostra faena en el departament?


Comença Vicent dient: “Aconseguir que Caixa Popular compte amb una xarxa d’oficines que puga donar resposta al nombre més gran de persones, comerços i empreses de la Comunitat Valenciana, trobant els millors locals per fer-ho.

Aconseguir que les oficines tinguen els productes i els serveis necessaris per a poder cobrir les necessitats dels seus clients particulars, comerços i autònoms. A més d’un programa de vinculació potent que ens ajude a vincular i rendibilitzar més els nostres clients amb un Servei 5 Estreles.

A més de proporcionar les eines i els processos comercials per aconseguir-ho, com són les ofertes comercials, els convenis de col·laboració, els protocols comercials o els programes de vinculació, com ara Preus per segment, que els ajuden a això.

Amb un objectiu clar, facilitar la faena als nostres companys de les oficines, als especialistes i a la resta dels departaments perquè entre tots aconseguim que Caixa Popular siga un referent en l’àmbit econòmic i social a la Comunitat Valenciana.”

Disposar dels millors productes d’actiu, passiu i serveis dirigits a particulars, autònoms i comerços, així com comptar amb la xarxa necessària d’oficines, per poder cobrir la zona d’actuació definida en el pla estratègic de l’entitat, afig Andrea.

3. Què creieu que valoren més els clients de la vostra faena?

Obri Beatriz la ronda responent: “Pense que els clients valoren la nostra proximitat. Que et poses en la seua pell, satisfaces les seues necessitats amb productes i serveis, en funció de les seues necessitats, i sigues capaç d’adaptar-te a noves circumstàncies com ara crear, en el nostre cas, paquets senzills amb productes i serveis bàsics que possibiliten la bonificació de comissions i de tipus d’interés de manera automàtica, i es mantinga en el temps.”

La proximitat, qualitat de servei, empatia i l’ampli horari d’atenció al client amb la diferenciació de ser una entitat 100% valenciana.

Ens caracteritzem per tractar les inquietuds i les dificultats dels nostres clients com si foren pròpies, afig Andrea.

Som conscients que la relació directa amb el client la tenen els nostres companys d’oficines, els nostres gestors i els nostres especialistes, i el que valoren més és que els donem resposta a totes les necessitats que els van sorgint en aquesta relació amb els clients. El que mes valoren és que els facilitem la faena d’una manera àgil i professional, comenta Vicent.

 

 

 

4. Quin tipus de servei i assessorament pot esperar un client en Caixa Popular?


Raquel, de la seua banda, comenta: “L’assessorament que pot esperar d’aquesta entitat jo el definiria com a únic i professional. Únic, perquè no conec cap altra entitat que es preocupe tant per la situació dels seus clients com Caixa Popular. Ens encanta conéixer els nostres clients, però conéixer-los de veritat, no des del punt de vista numèric: saber del seu benestar personal, laboral, escoltar-los. I aquesta inquietud constant pel benestar personal dels nostres clients també ens ajuda a assessorar-los. A més, és professional, perquè comptem amb un equip humà molt format, amb uns valors ètics molt interioritzats i que sempre vetlaran pel teu benestar financer”.

Un servei i un assessorament adaptat a les seues necessitats; el client, quan acudeix a Caixa Popular, espera que se l’escolte, que se li propose una solució a les seues necessitats i siga atés per professionals sincers que transmeten confiança. En el departament treballem per la millora contínua, tant en la creació de nous processos com en la millora dels existents, per oferir el millor servei als nostres clients a través de la xarxa d’oficines, diu Beatriz.

El servei i/o l’assessorament que qualsevol client pot esperar de la nostra entitat és la professionalitat ajustada a les seues necessitats, en l’àmbit financer, professional o familiar, que li poguera sorgir en el dia a dia, com si foren pròpies. Els assessorem en qualsevol servei i/o producte financer. Sempre tenim presents les ganes d’ajudar-los, i juntament amb la formació contínua, els mitjans i els nostres valors, fa que siga un element diferenciador de la resta de les entitats, afig Andrea.

La proximitat i la professionalitat, però, sobretot en aquests últims anys, destacaria el fet de poder tindre una persona pròxima, que puga assessorar-lo en una oficina o que el visite en el seu comerç o negoci. I tot això sense renunciar a poder tindre també un assessor virtual i eines en línia on poder fer les seues operacions. El client el que espera de Caixa Popular és poder triar el canal i la persona que l’assessore, davant de la resta de les entitats, en què ve imposat, conclou Vicent.

 

 

 

5. Què valores més de ser soci i treballador d’una empresa com Caixa Popular?


Ser soci de Caixa Popular per a mi suposa dos focus principals: estabilitat laboral i compromís. Com que ser propietaris de l’empresa en què treballem, fa que dia a dia donem el millor de nosaltres, ens posem objectius, reptes, etc., que aporten valor a l’entitat i busquem la millor manera d’aconseguir-los amb èxit i satisfacció, diu Andrea.

De la seua banda, Vicent comenta: “D’una banda, soc propietari d’una empresa en què tinc poder de decisió i d’aportar i opinar com qualsevol altre soci, tinc possibilitat de formar part dels òrgans de màxima decisió de l’entitat, com és el Consell Rector.

Això no passa en cap altra empresa que jo conega. I a això cal afegir el factor humà, que estem en una empresa en què les persones es posen per davant, però des d’una visió col·lectiva en què no caben els individualismes. Tots formem part d’un engranatge que funciona de manera coordinada en el qual cada “persona” acompleix la seua funció, i subratlle la persona, perquè l’objectiu és millorar totes les persones que formem part de Caixa Popular i de la societat que ens envolta, fent un projecte sostenible en el temps”.

Des del primer moment es veu que Caixa Popular és una gran família. Estigues en l’oficina, departament o àrea que estigues, trobaràs persones bolcades a fer fàcil el dia a dia. Per descomptat, no podem deixar de banda que en som propietaris, cosa que ens fa valorar-la encara més, afig Beatriz.

Jo destacaria un fenomen que es produeix en Caixa Popular que em sembla molt interessant i crec que és el que més valore... En l’entitat hi ha un sentit cooperativista molt fort, mitjançant el qual tots funcionem com un gran equip. Això ens porta a sentir els èxits com a èxits de tots, les idees que sorgeixen es comparteixen i busquen la millora de l’entitat en conjunt, etc. Però, alhora, mai deixes de sentir-te realment valorat com a professional. Els teus èxits s’agraeixen tant pel teu entorn laboral més pròxim, que sempre tens ganes de continuar aportant i tens la sensació que el que estàs fent per l’Entitat mereix molt la pena. Aquesta dualitat és la que més valore, perquè, per a mi, és tan important l’una cosa com l’altra: que actuem tots com un gran equip i sents que el que aportes és de valor per als companys, diu Raquel.

 

 

6. Què destacaries de l’entorn de treball en què et mous (població, funcions, clients, companys)?


En la zona en què ens situem en Serveis Centrals, treballem junts els sis departaments que formen l’Àrea de Negoci. Tots treballem en harmonia, alineats amb els interessos i els objectius de l’entitat i formem un equip de professionals implicats, amb vocació de servei i sempre disposats a ajudar, no sols la xarxa d’oficines, si no la resta dels companys de les diferents àrees, ja que tots lluitem perquè el projecte de Caixa Popular perdure en el temps, diu Beatriz.

En la nostra faena, com en moltes altres, hi ha problemes, alegries, reptes, pressió, però amb un bon ambient de treball tot se supera i et fa alçar-te tots els matins amb ganes d’afrontar-los. Aquest ambient s’aconsegueix, perquè estic envoltat de persones en qui confie, en qui hi ha companyonia, en les quals ens ajudem entre tots. Quan parle de l’entorn de treball amb amics i coneguts, m’adone de com d’important que és tindre aquest ambient de treball, i de com de difícil que resulta trobar-lo en moltes empreses. Em sent agraït per tindre aquest ambient en la meua faena, comenta Vicent.

Raquel destaca “el meravellós equip que tinc treballant amb mi. La relació entre els companys del departament va més enllà d’una relació estrictament laboral. Com és sabut, un bon ambient de treball és un element clau per a uns resultats òptims i entre nosaltres sempre es respira bon rotllo. Fer bromes, explicar-nos les nostres coses, posar en comú contratemps que sorgeixen en el terreny professional per ajudar-nos a resoldre’ls tots junts, explicar-nos idees a posar en marxa per veure diferents opinions, etc. Tot! A més, entre nosaltres sempre hi ha prou confiança per a dir-nos les coses, cosa que també és molt important: confiança i sinceritat. Gràcies, equip, per cada dia!”

Considere que som un equip compromés, dinàmic i responsable que no dubtem a ajudar-nos quan algun de nosaltres té un problema o no sap com enfocar alguna gestió. Entre nosaltres hi ha un bon ambient de treball, diàriament compartim anècdotes, i experiències tant personals com professionals… clau fonamental per a la base de l’èxit tant del departament, com en definitiva de l’entitat, conclou Andrea.

Si t’ha agradat aquesta entrevista, pots llegir més entrevistes als nostres companys en la secció “Al teu costat” del blog.

 

 

Escrito el dl., 07/02/2022 - 00:00