Entorn digital

He enviat un Bizum per error, puc cancel·lar-lo?

18 oct. 2022

A vegades les presses poden jugar en la nostra contra i fer-nos passar una mala estona, provocant que ens equivoquem fins i tot en les coses més fàcils i senzilles. Per exemple, pot passar-nos que a l’hora d’enviar un Bizum seleccionem el contacte erroni. T’ha passat? No perdes la calma, hi ha algunes solucions sobre aquest tema.

Abans de res, es pot cancel·lar un Bizum?

Bizum és una aplicació que destaca per la seguretat i la facilitat d’ús, buscant sempre fer les coses fàcils als usuaris. Llavors, té la possibilitat de poder cancel·lar un Bizum que ja hem efectuat? Per desgràcia, això no és així, com la mateixa aplicació ens explica: no tenim l’opció de cancel·lar un Bizum que ja hàgem efectuat. De totes maneres, hi ha algunes alternatives que pots seguir amb la finalitat de recuperar els diners. Para atenció!

Llavors, com recupere els diners?

Si has completat un enviament de diners mitjançant Bizum a la persona a qui no anava destinat, has de saber que no està tot perdut.

Telefona a la teua entitat financera

La primera cosa que has de fer sempre davant qualsevol inconvenient o problema, és telefonar a la teua caixa. D’aquesta manera, els seus agents et poden donar una mà i explicar-te les opcions que tens per a resoldre la situació. En aquest cas, pots sol·licitar que et reembossen els diners enviats per error. Per fer-ho, ho han de sol·licitar a l’entitat a què es van destinar, si bé per a això cal tindre primerament l’autorització de l’usuari a qui ha arribat el teu Bizum.

Dis-ho a la persona a qui li has enviat el Bizum

Si tens el seu número en l’agenda, no et serà complicat contactar amb ell o ella. Recorda tindre sempre l’educació necessària i explicar les coses amb calma i assertivitat. Per descomptat, com més confiança tingues amb aquesta persona, més fàcil serà de resoldre tot i menys complicacions poden sorgir. Si és una persona a qui no coneixes molt, el que pots fer és enviar una sol·licitud de devolució de diners mitjançant Bizum. En el moment en què l’altra persona l’accepte, els diners se’t tornaran al moment.

Hi ha estafes mitjançant Bizum?

Què puc fer si en patisc una? Com ja hem esmentat, Bizum és un servei segur i fiable. No obstant això, hi ha qui poden usar-lo buscant estafar a altres usuaris per traure’ls una quantitat de diners concreta. Per això mateix vigila de prop i para atenció als teus moviments de Bizum i a les sol·licituds que et puguen arribar de pagaments. Sempre hi ha una possibilitat, per menuda que siga, que intenten enganyar-te. Per això mateix, el millor és que conegues les estafes més comunes que s’efectuen mitjançant Bizum, amb la finalitat de poder evitar-les:

Alerta quan faces vendes de segona mà

Quan poses alguna cosa a la venda, alerta amb els falsos compradors. Aquests poden sol·licitar-te fer el pagament per Bizum de manera avançada, cosa que al principi no suposaria cap problema. No obstant això, els que busquen estafar et faran arribar una sol·licitud d’enviament de diners, no de pagament. Per això mateix llig molt bé qualsevol petició que facen per l’aplicació abans d’acceptar-la.

Fer pagaments anticipats

La mateixa cosa pot passar al revés: que abans de comprar un producte de segona mà et demanen un pagament per endavant mitjançant Bizum, i una vegada que el fas l’usuari desapareix sense deixar rastre. Això és una cosa que, per seguretat, mai has d’acceptar.

L’estafa mitjançant WhatsApp

En la mateixa línia que totes les estafes anteriors, trobem els pretesos pagaments erronis per WhatsApp. L’estafador et farà arribar un missatge en què se’t diga que equivocadament t’ha enviat un Bizum d’una certa quantitat econòmica, i et demanarà la devolució. És millor que no faces res fins a assegurar-te que de veritat és així. Recorda que Bizum registra tots els moviments d’entrada i eixida de diners.

M’han estafat, què faig?

Si has patit una estafa mitjançant Bizum o la pateixes en qualsevol moment, tingues present el següent:

• La primera cosa, denuncia: l’estafa és un delicte tipificat, és a dir, que està penat legalment. Per això mateix, si eres víctima d’una, la primera cosa que has de fer és denunciar-ho davant la policia, només d’aquesta manera podran prendre cartes en l’assumpte ràpidament.

• No ho oblides, tot queda registrat: les autoritats competents sempre poden seguir el rastre que ha deixat l’estafador. Recorda que per a usar Bizum es necessita un número de telèfon i un compte bancari operatiu. En suma, si bé és cert que Bizum és una plataforma i un servei 100% segur des del qual enviar i rebre diners al moment, mai està de més prendre certes precaucions per si de cas.

No oblides revisar totes les dades abans de completar una operació, per saber així que estàs enviant els diners a la persona correcta o assegurar-te que no estan estafant-te. Recorda que des de Caixa Popular comptem amb DIMO, un servei pràctic amb el qual podràs traure diners de qualsevol caixer o enviar-lo a qui vulgues sense haver de portar damunt les targetes de crèdit. Ja el coneixies?

Escrito el dt., 18/10/2022 - 10:28