Els teus diners

Invertir o estalviar? Decideix què t’interessa més

12 març 2020

La teua salut financera dependrà de les decisions que prengues, siga per a augmentar el teu fons d’emergència amb estalvis mensuals o, també, per a buscar un rendiment dels diners per mitjà d’inversions en productes financers fets a mida.

En primer lloc, ens sembla rellevant deixar clara la diferència entre estalviar i invertir. Estalviar significa guardar o reservar un capital per a tindre’l disponible, en qualsevol moment. Invertir, en canvi, és utilitzar els diners per a un projecte o negoci amb l’objectiu de poder guanyar una rendibilitat associada al risc assumit. Per tant, és molt important tindre al cap que tota inversió té associat un risc que pot provocar una pèrdua dels diners invertits.

Augmentar els estalvis, primer pas

Si ens parem a pensar en la diferència entre estalviar i invertir, sembla senzill concloure que, si penses invertir, el primer pas és estalviar. I com comencem? Definint uns objectius d’estalvi concrets, senzills i mesurables.

I, després, tria alguna de les nombroses tècniques que hi ha, com, per exemple, el mètode dels sis sobres. No recordes en què consisteix? Es tracta de repartir els ingressos en sis sobres diferents amb un objectiu específic per a cada sobre; per exemple, despeses fixes o educació. Una altra fórmula pràctica per a començar a estalviar és el conegut com a mètode 50-20-30. En aquest cas es destina el 50 per cent dels ingressos a cobrir les necessitats i les despeses fixes, un 30 per cent per a assumir altres despeses personals i, finalment, un 20 % a l’estalvi.

Una vegada t’has proposat uns objectius d’estalvi i has escollit un mètode senzill per a tu, evita els errors comuns que t’impediran arribar a la teua meta financera, com ara, no concretar quants diners vols estalviar o plantejar-te estalviar a final de mes.

Ha arribat el moment d’invertir, com comence?

Caixa Popular et recomana que busques assessorament de professionals que t’ajuden a conéixer els productes d’inversió disponibles i, molt especialment, quin tipus d’inversor ets en funció del teu perfil de risc.

La realitat és que en el mercat trobaràs diferents productes per a invertir, ja que hi ha persones que estan disposades a assumir un risc més gran a l’hora de perdre el capital invertit a canvi d’optar a una rendibilitat més alta. Però, també, hi ha la possibilitat d’invertir en productes amb un risc més baix amb una possible rendibilitat inferior.

A través de Gescooperatiu, la Societat Gestora d’Institucions d’Inversió Col·lectiva del Grup de Caixes Rurals, trobem una opció variada i útil per a iniciar-te en el món de les inversions, sigues una persona conservadora o més aïna arriscada. Es tracta de les aportacions periòdiques en què el mínim mensual seria 30 €. Una opció accessible per a tota mena d’inversors!

Simula el rendiment de la teua inversió

Gescooperatiu ens proposa una fórmula d’inversió automàtica en què qualsevol persona pot destinar una quantitat periòdica per a invertir en productes d’acord amb el seu perfil de risc.

Tens disponible un simulador digital perquè et faces una idea de la manera com funcionen les aportacions periòdiques. Després de triar el perfil de risc que s’acoste més al teu cas específic, la quantitat de diners que vulgues invertir en un inici, la periodicitat que vulgues marcar a la teua aportació i el termini total de la inversió, al cap d’uns quants segons veuràs una aproximació del rendiment del teu capital invertit, sempre utilitzant com a base una rendibilitat esperada.

En Caixa Popular ens agrada recordar als nostres clients que, en tota inversió, ni el capital invertit ni la rendibilitat estan garantits, ja que també es poden generar pèrdues.

 

Escrito el dj., 12/03/2020 - 09:00

Compartir este post

Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau. 
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau. 
 

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries. 


La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança. 
 

Què significa i quina és la funció del SEPA?

Què significa i quina és la funció del SEPA?

El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres. 


La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.