AL TEU COSTAT

Irene, voluntària de Mamás en Acción: “Fer aquest voluntariat m’ha obert molt els ulls

7 des. 2021

Irene Silvestre Gandía té 26 anys i viu a Sant Antoni de Benaixeve. Treballa en Caixa Popular des del 2018. Va començar en l’entitat com a estudiant en pràctiques i ha continuat en la cooperativa fins hui. Actualment treballa en l’oficina de Catarroja, és gestora de clients. És una persona alegre, positiva i solidària, ja que ha col·laborat en diversos projectes de Mamás en Acción (una de les associacions amb què hem col·laborat fa poc en Caixa Popular).

Hui ens conta la seua experiència amb el voluntariat.

  1. Una frase que et definisca o siga important per a tu.

La frase que em defineix millor és: “Que res et lleve el somriure”. El meu somriure és part de la meua identitat i em dona forces per a enfrontar-me al dia a dia amb moltes ganes i positivisme.

  1. Amb quina entitat o entitats col·labores com a voluntària?

Actualment, estic en uns quants programes de voluntariat de Mamás en Acción.

  1. A què es dedica aquesta entitat?

Mamás en Acción és una entitat que treballa en diferents programes per secundar i acompanyar xiquets sense famílies o xiquets amb una situació familiar reptadora. Tenen uns quants programes en què pots desenvolupar diferents funcions:

  • Curasana: programa en què fem acompanyaments hospitalaris als xiquets que contrauen alguna malaltia i necessiten el nostre suport i la nostra companyia.
  • Felicidades: programa en què celebrem els aniversaris dels xiquets que estan en centres d’acolliment. Organitzem el berenar i els fem un detallet per intentar fer-los aquest dia una “miqueta” més especial.
  • Desván: programa en què classifiquem diferents donatius de joguets i roba per distribuir-ho més tard als nostres xiquets.
  1. Quan vas iniciar la teua col·laboració amb l’associació?

Hi vaig iniciar la meua col·laboració fa dos anys aproximadament; estava ja uns anys volent fer algun voluntariat i ma tia em va parlar de Mamás en Acción, qui eren i a què es dedicaven, i em vaig enamorar del projecte.

  1. En què consisteix aquesta col·laboració?

Aquesta col·laboració varia segons en quin programa estigues, en el programa de Curasana la cosa més important és que el xiquet no estiga sol a l’hospital, no importa l’edat que tinguen o la situació en què estiguen, simplement el fet que no estiguen sols és una acció que t’agraeixen amb un somriure, una abraçada o simplement una encaixada de mans.

En el programa de Felicidades, la col·laboració se centra en fer-los una festeta i acompanyar-los en un dia tan important per a ells. La majoria de les vegades no coneixes els xiquets, però el fet de fer-los el berenar, cantar-los “Aniversari feliç”, fer-los un regalet, ballar amb ells o fins i tot parlar amb ells i que et conten les seues inquietuds, fa que per a ells siga un dia diferent i especial.

  1. Què t’aporta a tu fer aquest voluntariat?

El fet de fer aquest voluntariat m’ha obert molt els ulls. M’ha ensenyat a valorar la meua família, a valorar-me a mi mateixa i els altres. Em sent molt afortunada de poder ajudar aquests xiquets, de fer-los especial l’estoneta que estàs amb ells i de donar-los afecte i alegria. També, per descomptat, de tindre la sort d’emportar-me grans coses d’ells. Crec fins i tot que la fortalesa que tenen ells mateixos te la transmeten i t’ajuden algunes vegades ells a tu més que tu a ells.

He aprés molt de Mamás en Acción i des d’ací m’agradaria agrair a tot el col·lectiu la tasca que desenvolupen i que ens donen l’oportunitat de poder fer-ho amb elles.

Des de Caixa Popular volem donar-te les gràcies, Irene, per transmetre l’esperit solidari que tant caracteritza la nostra entitat. Gràcies per haver contestat les nostres preguntes i explicar la teua experiència com a voluntària en Mamás en Acción. I gràcies, sobretot, per acompanyar i donar afecte a xiquets hospitalitzats que no tenen pares o no poden viure amb ells. Des d’ací continuarem fent costat a associacions que lluiten per aconseguir que no hi haja #niunniñosolo.

Si t’ha agradat la tasca que fa Irene en Mamás en Acción, ací tens un enllaç al seu web perquè conegues més la seua faena: mamasenaccion.es

Mamás en Acción és una associació de més de 1.500 persones que acompanyen i donen afecte a xiquets i xiquetes hospitalitzats que estan sols perquè no tenen família o no poden viure amb ella. Cosa que, encara que coste creure, és la realitat de quasi 50.000 xiquets al nostre país. Per això hem posat en marxa el projecte #niunniñosolo.

Sigues o no mamà, home o dona, jove o més adult... si pots donar afecte, pots ser una Mamá en Acción!

Escrito el dt., 07/12/2021 - 11:40