3 des. 2021
La crisi sanitària a causa de la pandèmia del coronavirus COVID-19 ha comportat una crisi social sense precedents. I, com que en qualsevol caos hi ha un cosmos, han sorgit una gran quantitat d’iniciatives solidàries que volen fer aquesta situació com més suportable millor. Donació i fabricació de màscares, veïns que s’ofereixen percuidar els xiquets, persones que van a comprar-los a les persones majors i, fins i tot, comares que fan classes a les embarassades a través dels seus canals socials…
Des que el Govern va decretar l’estat d’alarma i el confinament de tots els espanyols, encara que estem separats, estem més units que mai. I això és el que es desprén de totes les idees que han sorgit durant aquests dies per a ajudar els col·lectius més vulnerables. N’hi ha prou de fer una passejada per les xarxes socials per a ser conscients d’aquesta realitat i, per què no, aportar-hi el nostre gra d’arena.
Hi vols col·laborar? Fes una ullada a aquestes Iniciatives solidàries
1. A la Comunitat Valenciana destaca la comare Celia Padilla, que ha decidit emetre a través del seu perfil d’Instagram, @matronasmillet, classes de prepart en directe. La següent és divendres, 27 de març, a les 17 hores.
2. Els veïns de la Safor confeccionen màscares casolanes de tela per repartir-les a les empreses de la seua zona i tractar d’ajudar a protegir els treballadors. Entre les empreses destinatàries de màscares hi ha l’hospital IMED de Gandia, en què han rebut almenys 200 màscares. A la Safor, també, una associació que va nàixer per a reciclar plàstic s’ha bolcat en la fabricació de màscares facials amb aquests plàstics per a donar-les als sanitaris de la regió i que puguen protegir-se millor contra el virus.
3. Persones desconegudes i d’altres de més conegudes, com el cantant Huecco, reparteixen menjar a domicili a persones que no poden eixir de casa a comprar, principalment als grups de més risc, com la gent gran.
POR NUESTROS MAYORES.
Hola #Madrid hemos comprado alimentos de primera necesidad no perecederos para aquellas #PersonasMayores que estén solas en casa y lo necesiten, tomando todas las medidas de precaución necesarias.
Tel: 660 18 12 58 pic.twitter.com/eyjT67vegG— HUECCO (@Huecco) March 16, 2020
4. Frenar la “corba Maps”. Amb el lema ‘Junts som més forts’, aquesta plataforma solidària recull i categoritza les diferents iniciatives solidàries que han sorgit de cap a cap del país. Educació, teletreball, ajuda a pimes i autònoms… Hi ha més de 500 iniciatives i el nombre puja! Tant si vols ser voluntari, com si tens una necessitat, fes una ullada a aquesta plataforma i som-hi! Tota ajuda és benvinguda en una situació tan excepcional com l’actual.
5. A Sevilla, un grup de voluntaris s’ha organitzat per ajudar els qui necessiten ajuda. Ja hi ha més de cent persones disposades a anar a comprar aliments i productes de farmàcia a les persones grans i també a cuidar els més menuts de casa. Si penses que pots donar un colp de mà o necessites ajuda, tens tota la informació en el seu perfil de Twitter @VCodvid.
6. Repartiment de menjar per als sanitaris. La tasca dels sanitaris és encomiable i els ciutadans els hi estem molts agraïts. Més enllà dels aplaudiments que ens uneixen diàriament a les 20.00 hores al balcó, el grup de restaurants Lalala s’ha sumat a aquest reconeixement repartint menjar al personal sanitari dels diferents hospitals de Madrid.
Heus ací només uns quants exemples. També gegants com Inditex, L’Oréal o Pronovias han posat en marxa iniciatives solidàries. T’animem a navegar per la xarxa i descobrir-ne moltes més. És meravellós veure el costat més humà de les persones.
Escrito el dv., 03/12/2021 - 14:38
Compartir este post
Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer
La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau.
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.
El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries.
La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança.

Què significa i quina és la funció del SEPA?
El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres.
La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.