Al teu costat

La crisi del COVID-19 desencadena nombroses iniciatives solidàries

3 des. 2021

La crisi sanitària a causa de la pandèmia del coronavirus COVID-19 ha comportat una crisi social sense precedents. I, com que en qualsevol caos hi ha un cosmos, han sorgit una gran quantitat d’iniciatives solidàries que volen fer aquesta situació com més suportable millor. Donació i fabricació de màscares, veïns que s’ofereixen percuidar els xiquets, persones que van a comprar-los a les persones majors i, fins i tot, comares que fan classes a les embarassades a través dels seus canals socials…

Des que el Govern va decretar l’estat d’alarma i el confinament de tots els espanyols, encara que estem separats, estem més units que mai. I això és el que es desprén de totes les idees que han sorgit durant aquests dies per a ajudar els col·lectius més vulnerables. N’hi ha prou de fer una passejada per les xarxes socials per a ser conscients d’aquesta realitat i, per què no, aportar-hi el nostre gra d’arena.

Hi vols col·laborar? Fes una ullada a aquestes Iniciatives solidàries

1. A la Comunitat Valenciana destaca la comare Celia Padilla, que ha decidit emetre a través del seu perfil d’Instagram, @matronasmillet, classes de prepart en directe. La següent és divendres, 27 de març, a les 17 hores.

2. Els veïns de la Safor confeccionen màscares casolanes de tela per repartir-les a les empreses de la seua zona i tractar d’ajudar a protegir els treballadors. Entre les empreses destinatàries de màscares hi ha l’hospital IMED de Gandia, en què han rebut almenys 200 màscares. A la Safor, també, una associació que va nàixer per a reciclar plàstic s’ha bolcat en la fabricació de màscares facials amb aquests plàstics per a donar-les als sanitaris de la regió i que puguen protegir-se millor contra el virus.

3. Persones desconegudes i d’altres de més conegudes, com el cantant Huecco, reparteixen menjar a domicili a persones que no poden eixir de casa a comprar, principalment als grups de més risc, com la gent gran.

 

4. Frenar la “corba Maps”. Amb el lema ‘Junts som més forts’, aquesta plataforma solidària recull i categoritza les diferents iniciatives solidàries que han sorgit de cap a cap del país. Educació, teletreball, ajuda a pimes i autònoms… Hi ha més de 500 iniciatives i el nombre puja! Tant si vols ser voluntari, com si tens una necessitat, fes una ullada a aquesta plataforma i som-hi! Tota ajuda és benvinguda en una situació tan excepcional com l’actual.

Frena la curva Maps

 

5. A Sevilla, un grup de voluntaris s’ha organitzat per ajudar els qui necessiten ajuda. Ja hi ha més de cent persones disposades a anar a comprar aliments i productes de farmàcia a les persones grans i també a cuidar els més menuts de casa. Si penses que pots donar un colp de mà o necessites ajuda, tens tota la informació en el seu perfil de Twitter @VCodvid.

6. Repartiment de menjar per als sanitaris. La tasca dels sanitaris és encomiable i els ciutadans els hi estem molts agraïts. Més enllà dels aplaudiments que ens uneixen diàriament a les 20.00 hores al balcó, el grup de restaurants Lalala s’ha sumat a aquest reconeixement repartint menjar al personal sanitari dels diferents hospitals de Madrid.

Heus ací només uns quants exemples. També gegants com Inditex, L’Oréal o Pronovias han posat en marxa iniciatives solidàries. T’animem a navegar per la xarxa i descobrir-ne moltes més. És meravellós veure el costat més humà de les persones.

Escrito el dv., 03/12/2021 - 14:38