28 març 2020
És temps de ser responsables i quedar-nos a casa. Arriba el cap de setmana i no se’ns acudeix cap idea millor que recórrer el món i descobrir llocs nous sense necessitat d’alçar-nos del sofà. Com? Agafa un dels llibres que et proposem més avall i prepara’t per a gaudir d’alguns dels llocs més màgics del planeta. T’abelleix fer una passejada per l’Antàrtida, la Patagònia, els Estats Units o Andalusia? Continua llegint!
Un dels plaers de la lectura és poder viatjar sense moure’s de casa. N’hi ha prou de passar pàgines per a ficar-se en la pell dels protagonistes d’una novel·la i, fins i tot, sentir-se un personatge més. Una bona descripció ens porta a veure paisatges increïbles, a submergir-nos en la cultura dels diferents llocs, a descobrir racons mítics, a viure un miler d’aventures…
5 llibres amb què es pot viatjar sense eixir de casa
- La volta al món en huitanta dies. Aquesta obra de l’escriptor Jules Verne és una joia de la literatura de tots els temps. Qui no ha viatjat alguna vegada amb Fogg i el seu majordom a bord d’un ferrocarril, d’un vaixell i, fins i tot, d’un globus? Després d’una aposta en què Fogg es juga la fortuna, tots dos s’embarquen en un viatge que els porta a fer la volta al món en tan sols huitanta dies. Un llibre que ens convida a viatjar per Anglaterra, França, Espanya, el canal de Suez, l’Índia, Hong Kong, el Japó i els Estats Units.
- Jack Kerouac en la seua obra A la carretera ens convida a acompanyar-lo en els viatges que va fer amb els amics per Mèxic i els Estats Units en els anys 50. La novel·la és el manifest de la generació beat i narra un estil de vida bohemi. A més, és considerada per la revista Time com una de les cent millors novel·les en anglés editades des del naixement de la revista l’any 1923 fins ara.
- Contes de l’Alhambra ens porta fins a Andalusia i, en concret, a la ciutat de Granada i la seua majestuosa Alhambra. És obra de Washington Irving, que n’és també protagonista. Va tindre la sort d’allotjar-se a l’Alhambra mentre escrivia aquest llibre en què descobrim diferents contes i llegendes que fan referència al monument.
- Bruce Chatwin en la seua obra A la Patagònia narra el viatge que va fer per la Patagònia argentina durant sis mesos. Per als amants d’aquest lloc, el llibre és considerat una Bíblia. Quant al plaer de viatjar, Chatwin comenta que “tots necessiten l’esperó d’una recerca per a viure; per al viatger aquest esperó rau en qualsevol somni”.
- El peor viaje del mundo, de l’explorador britànic Apsley Cherry-Garrard. L’autor hi explica les seues experiències en una expedició al pol sud entre els anys 1910 i 1913. El 2001, la revista National Geographic Adventure el va considerar el millor llibre d’aventures de tots els temps.
I t’agradaria conéixer alguna obra literària d’autor valencià o que explique una història que estiga relacionada amb la Comunitat Valenciana? Llavors, et presentem tres opcions que encaixen amb el teu interés.
- Alameda 54, novel·la negra que es desenvolupa a la ciutat de València, és obra d’Irene Estrada. Llegint aquesta novel·la podràs submergir-te en la investigació policial i en el delicat món de les proves, els errors i els assassinats.
- El secreto de mi abuelo, de Belén Monreal Jiménez, és la primera obra d’una col·lecció de narrativa infantil ambientada a València. Aventures i misteris per resoldre es converteixen en històries humanes entre familiars i amics en què el protagonista principal és el menut Iván.
- El pasado es un regalo, escrita per l’autora valenciana María Aixa Sanz. Aquesta novel·la és una història de la manera com un fet habitual en la vida d’una persona pot provocar un viatge interior que l’ompli d’esperança i força emocional, després d’enfrontar-se a pors i veritats incòmodes.
Ja ho sabeu, perquè entre tots puguem destruir aquest virus, el més important és #Quedatacasa. I per a fer-vos aquest confinament més suportable, hem preparat una selecció de llibres per a tots els públics. Esperem que us agraden!
Escrito el ds., 28/03/2020 - 09:00
Compartir este post
Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer
La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau.
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.
El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries.
La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança.

Què significa i quina és la funció del SEPA?
El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres.
La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.