Els teus diners

Les 5 dones valencianes més influents dels últims temps.

8 març 2018

Valencianes, lluitadores, artistes, revolucionàries… i dones. Moltes són les dones que han aportat el seu gra d'arena a conquistar una societat més igualitària; i des de Caixa Popular volem rendir un homenatge i donar tot el nostre reconeixement a les dones més influents de la Comunitat Valenciana.

Pilar de la Oliva

Va nàixer a Alzira en 1957 i des de l'any 2010 ocupa la presidència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Per ell, passen els casos judicials i els més importants de corrupció a la Comunitat Valenciana.

Sole Giménez

Va nàixer a París, però ja s'ha consolidat com una de les dones més influents en el panorama musical valencià. Se li coneix per ser la cantant del grup Presumptes Implicats, i hui és professora de veu en la Berklee School of València. A més, també és membre del Consell Valencià de Cultura des de 2014.

Patricia Campos

Natural d'Onda, Patricia Campos és un exemple de revolucionària per la seua naturalesa de pionera. Per a començar, és pilot de reactor de l'Armada Espanyola, passant per ser l'única espanyola entrenadora de futbol professional d'Estats Units. És el clar exemple del que suposa obrir-se terrè en un món d'homes. Ha arribat a jugar amb l'equip USA Navy, i és coneguda per la seua aposta per la integració dels joves a través de l'esport.

Pilar Mateo

La valenciana Pilar Mateo és una altra de les dones que han destacat en el nostre país. El seu èxit més destacable es deu a la tecnologia que permet controlar la Malaltia de Chagas. Està vinculada al món de la pintura però mai ha abandonat el món sanitari.

Ana LLuch

Anna Lluch Hernández, veïna de Meliana és coneguda com la metgessa del càncer. Exerceix i és cap del Servei d'Hematologia i Oncologia de l'Hospital Clínic Universitari de València. Investigadora i catedràtica, compta amb l'Alta distinció de la Generalitat Valenciana i més de deu guardons avalen els seus anys de recerca contra el càncer de mama.

Una persona admirable i admirada per la passió pel seu treball i la seua incansable lluita contra el càncer de major afectació entre la població femenina, sens dubte tot un referent més enllà de la Comunitat Valenciana.

Escrito el dj., 08/03/2018 - 08:28