Al teu costat

Les resolucions d’Europa per al futur de la PAC

3 des. 2021

La Política Agrària Comuna (PAC) està definida com “una associació entre l’agricultura i la societat, entre Europa i els seus agricultors”, amb l’objectiu de fer costat als treballadors del camp perquè puguen fer la seua faena de manera equitativa, sostenible i respectant les diferències entre països.

Aquest 2020 ha sigut un any determinant per a Espanya, arran del Pla Estratègic d’Espanya per a la PAC post 2020. En aquest document, l’executiu ha proposat una sèrie de mesures que ajudaran els agricultors del present a preparar les seues eines i processos productius per al futur.

En aquest article t’explicarem en què consisteixen les nou resolucions que va adoptar la Comissió Europea el 2018 per a aconseguir una PAC nova i més justa per a l’entorn el 2023. Enguany i el següent respectaran els règims de subvencions que s’apliquen des de l’any 2015 per a la PAC, basats en el pagament bàsic, el verd i l’acoblat, però d’ací a dos anys començarem a veure els canvis per als agricultors i ramaders.

 

Què proposa la Comissió Europea per a la PAC del 2023?

Les nou resolucions que va presentar la Comissió Europea el 2018 per al futur de la PAC tenen en compte molts aspectes diferents, com la despoblació rural, la necessitat de cuidar la biodiversitat o el desequilibri actual entre la qualitat alimentària i sanitària dels productes.

La primera mesura per a corregir les dificultats que troben els agricultors per a tindre un bon salari està en la renda agrària variable. D’aquesta manera, es pot oferir una retribució justa per a ells i per als seus assalariats, millorant així la seguretat alimentària del fruit dels seus camps.

L’apartat següent es troba en l’actuació positiva davant el canvi climàtic. Els Acords de París ja van donar una sèrie de directrius perquè l’agricultura fora respectuosa amb l’entorn, però la Comissió Europea vol fer un pas avant per a afavorir models sostenibles que eviten l’ús de pesticides o herbicides.

El suport al relleu generacional és molt important per al futur de la PAC. Cada vegada es fan necessaris més incentius perquè els joves vagen al camp a treballar, a més de noves subvencions perquè els joves agricultors europeus puguen expandir la seua activitat per enfrontar-se als nombrosos reptes que estan per vindre.

La quarta resolució pretén augmentar la competitivitat, arran de l’augment de la demanda d’aliments a Europa. El medi rural ha de reinventar-se, a través de la digitalització; per a fer-ho és molt important que els organismes europeus puguen oferir noves oportunitats als agricultors en aquest terreny.

La protecció del medi ambient és un requisit indispensable perquè la biodiversitat cresca de manera paral·lela a les possibilitats dels cultius. D’aquesta manera, és molt més fàcil aconseguir que els serveis ecosistèmics ajuden a conservar els hàbitats i els paisatges per afavorir la vida de les espècies.

El sisé objectiu de la Comissió Europea consisteix a dinamitzar les zones rurals per evitar fenòmens com el de l’‘Espanya buidada’. És un fet que cada vegada més persones es traslladen a viure a les ciutats, però aquest organisme supranacional pretén incentivar noves mesures per aconseguir el creixement rural a gran escala.

També és molt important reequilibrar el poder en la cadena alimentària. La nova PAC vol aconseguir una resposta col·lectiva a les demandes socials en alimentació i salut, perquè no es malgasten els aliments i puguen arribar a través de mètodes sostenibles a la taula dels consumidors finals.

La biodiversitat i la preservació dels paisatges té un camí llarg fins a assolir-se, perquè es fa necessari buscar mètodes productius que no perjudiquen els animals i permeten que la flora cresca de manera sostenible. La base està en les eines, que han de ser adequades per evitar que el creixement dels camps acabe afectant la supervivència de l’entorn.

Finalment, la Comissió Europea es posa com a objectiu protegir la qualitat alimentària i sanitària. La lluita contra els antimicrobians, responsables de la deterioració dels aliments, porta a la implantació de noves subvencions perquè els agricultors puguen monitorar l’estat de salut de les seues collites amb l’ús de la tecnologia.

 

Caixa Popular ajuda els seus clients a gestionar la PAC

Aquests dos anys, els agricultors i ramaders tenen temps de sobres per a estudiar aquestes nou propostes que s’incorporaran a la nova PAC a partir del 2023. La Política Agrària del futur serà més sostenible, equilibrada i contemporània que mai.

En Caixa Popular, t’ajudem perquè pugues gestionar els teus tràmits de manera fàcil i ràpida, complint les teues obligacions sense preocupar-te per paperasses o desplaçaments innecessaris que et lleven temps per a allò veritablement important.

Com que sabem que cada treballador i cada empresari té una història diferent per contar, hem preparat molts productes i serveis que poden ajudar-te a aconseguir finançament o tindre una mesura real de l’estat dels teus camps. Si vols més informació, no dubtes a escriure en aquest formulari perquè et fem arribar una proposta personalitzada. Contactarem amb tu al més prompte possible.

 

 

Escrito el dv., 03/12/2021 - 14:46