AL TEU COSTAT

Cinc habilitats clau per a l'exit en el lideratge empresarial

8 gen. 2022

Amb l’arribada del coronavirus i l’alentiment consegüent de l’activitat econòmica, s’ha posat a prova la resiliència de les empreses i la seua capacitat per a trobar solucions àgils als problemes que afecten la seua activitat. En l’àmbit del comerç exterior, el lideratge empresarial pren un paper imprescindible, ja que, més que mai, són necessaris els líders ben preparats per a afrontar els reptes del futur.

L’Informe sobre el lideratge empresarial per a assolir un planeta sa amb persones sanes, de les Nacions Unides, mostra que una persona preparada per a liderar una empresa ha de tindre valors addicionals a l’empatia o la iniciativa pròpia. Té una rellevància especial la necessitat de respectar i conservar el medi ambient, generant polítiques sostenibles que arriben a tots els nivells de l’empresa.

A continuació tractem les habilitats clau per al lideratge empresarial, que permeten establir una estructura per a estimular el cultiu del talent entre els empleats durant els processos productius. Aquests aspectes són necessaris tant en una pime com en una multinacional, ja que sempre es requereixen referents que comprenguen les necessitats dels clients per a augmentar el volum total de vendes en els mercats de destinació.

5 habilitats que has de dominar per a ser un bon líder


 Qualsevol organització que busque garantir l’estabilitat econòmica de la seua empresa és conscient de la necessitat d’identificar els seus líders futurs i dotar-los d’un conjunt sòlid de capacitats. Informes com el de CLO Media estableix que el 80% dels mil·lennistes (nascuts entre el 1981 i 1993) prefereixen treballar en empreses en què hi ha la possibilitat de desenvolupar-se a l’estranger, i el 77% afirmen que és més probable que s’hi queden com a empleats.

D’ací ve la necessitat d’oferir-los una formació completa que potencie les seues qualitats per a esprémer al màxim els coneixements que han adquirit durant la seua educació. Aquests són els cinc valors que permetran a les empreses dirigir el lideratge empresarial de les seues joves promeses:

 


  • En una empresa amb activitat en diferents països, un bon líder ha de demostrar la capacitat de prendre decisions per si mateix. Quins models productius s’implantaran en cada mercat? Com s’aplicarà la tecnologia per trobar noves millores competitives? Aquesta persona és l’encarregada de comunicar-se amb els seus delegats per establir una estratègia sòlida que permeta donar resposta a qualsevol repte que sorgisca en el moment.

  • Resistència a la pressió. Quan comencen a produir-se pèrdues, el primer a qui reclamaran els resultats serà al líder empresarial. Aquest ha de manejar la situació amb enteresa, reconeixent els errors propis i preparant un autèntic pla estratègic que permeta recuperar un bon nivell d’ingressos econòmics per al negoci.

  • Bons dots de negociació. El dia a dia d’una companyia és frenètic per la gestió amb proveïdors, agents comercials i clients, que són la base de tota la seua activitat. Per a aconseguir l’èxit, un bon líder ha de ser capaç de dur a terme diferents opcions de negociació depenent de cada situació.

  • Ètica de treball. Si un treballador ha de comptar amb les seues pròpies fórmules de treball per a optimitzar els recursos, un líder ha de mantindre una ètica de treball impecable com a referent. Actualment és molt valuós que una persona siga capaç d’organitzar els equips en l’ambient laboral, introduint noves metodologies com el màrqueting àgil per a oferir productes nous en temps rècord. Aquesta serà la clau que diferenciarà una empresa de les altres en un mercat o un altre.

  • Coneixements internacionals. Qui no vol un cap poliglot, que conega les cultures on té representació l’empresa? Aquesta persona ha de tindre una curiositat insaciable, perquè puga mimetitzar-se amb els mercats i els sistemes productius que són tendència allà on arriba el negoci. D’aquesta manera, podrà proposar canvis estructurals que permeten innovar i dur a terme millores decisives que impulsen el comerç exterior a nous horitzons.


  •  


 Amb aquestes cinc habilitats, un líder pot enfrontar-se a qualsevol situació per a prendre decisions rellevants en diferents zones geogràfiques. La millor decisió que pot donar una empresa és preparar un autèntic pla de formació per als seus empleats, seleccionant els que destaquen pel seu potencial i ajudant al seu desenvolupament professional. Hi ha diferents tipus de formació que poden donar suport a aquestes estratègies, de manera que els treballadors poden rebre una oportunitat de destacar per les seues tasques en el lideratge empresarial.

En Caixa Popular ens impliquem en el benestar de les empreses. És per això que oferim productes com els cobraments i pagaments internacionals o les garanties i avals per al seu negoci internacional, de manera que puguen centrar-se a oferir una formació adequada als seus treballadors per a convertir-los en líders empresarials. A més, poden rebre assessorament personalitzat per a saber quins passos han de fer en la seua implantació en els mercats a escala mundial.

 

 

Escrito el ds., 08/01/2022 - 00:00