Els teus diners

COM A ESTALVIADOR, EN QUÈ M’AFECTA LA INFLACIÓ ACTUAL?

4 gen. 2022

El preu de l’energia ha augmentat en els últims mesos i l’IPC també mostra una tendència ascendent. Aquests són els símptomes d’una inflació que a Espanya pot haver sigut parcialment causada per factors externs com la crisi logística i l’escassetat de certs recursos. El Banc d’Espanya apunta que el fenomen inflacionista és:

“aparentment transitòria i un origen extern”.


També ha afectat l’aturada de l’economia arran de la crisi pandèmica amb la recuperació consegüent, que determina un nou increment de la demanda. Podem afirmar que estem en un període de més inflació, però, afecta això el consumidor de béns i serveis únicament o també els estalviadors? La resposta és senzilla: la inflació afecta a tots, encara que de manera diferent.

En Caixa Popular ens importa la salut financera dels nostres clients i per això la prioritat del nostre equip de professionals és acompanyar-los i fer-los costat en la gestió de les seues finances, mitjançant un tracte exclusiu i amb una sèrie de productes i serveis adaptats a les necessitats de cada moment.

Hem de tindre present que, si la inflació es manté en el temps –de moment passem d’un IPC del 4% a un del 5,5% segons l’INE– el poder adquisitiu disminueix i els diners acumulats en el teu compte bancari perden valor. El Banc d’Espanya manté, no obstant això:

“no tot és estructural, sinó que també hi ha factors transitoris”.

Això significa que esperen que s’estabilitze i torne al rang considerat normal. De totes maneres, és important aprendre les alternatives com a estalviador davant una inflació, així que no deixes de revisar aquest vídeo:

[video width="1920" height="1080" mp4="/sites/default/files/articles/uploads/30novvideo-inflacion-caixa-popular.mp4" poster="/sites/default/files/articles/uploads/30nov-imagen-destacada-video-inflacion-caixa-popular.jpg"][/video]


Si eres client de la nostra entitat i t’agradaria ampliar informació sobre el servei d’atenció personalitzada i assessorament, recorda que pots sol·licitar cita prèvia des d’ací mateix, telefonar, enviar aquest formulari en línia perquè ens posem en contacte nosaltres al més prompte possible, o passar per una oficina de Caixa Popular directament. Tu decideixes!

 

Escrito el dt., 04/01/2022 - 00:00