Empren

Com són les noves normes de l’IVA en línia? Així afectaran les teues compres en Internet

6 des. 2021

A l’hora de comprar-te la roba o els productes d’electrònica, sols anar a una botiga local o prefereixes encarregar-ho en un comerç electrònic? La pandèmia ha accelerat la tendència a la digitalització dels consumidors, que cada vegada compren més per Internet, fins al punt que ha obligat a fer canvis en les normes de l’IVA per aconseguir una regulació adequada per als comerços electrònics europeus.


Les noves normes de l’IVA van entrar en vigor l’1 de juliol, mitjançant el Reial decret llei 07/2021, 27 abril. L’objectiu del Govern espanyol era ajustar-se a les directrius legals de la Unió Europea en la prevenció del blanqueig de capitals, la defensa del consumidor, les telecomunicacions, mesures relacionades amb la tributació i la reparació de danys a l’entorn i fins i tot el desplaçament de treballadors que proveeixen serveis transnacionals.


Quan comprem en Internet és molt important saber totes les condicions que envolten les vendes dels productes, així que t’explicarem en què consisteix el nou IVA perquè pugues organitzar-te i tingues un gran nivell d’estalvi buscant les ofertes dels teus productes amb total seguretat.


L’IVA en línia s’actualitza: ara segueix un model únic en la destinació

 

L’IVA o impost sobre el valor afegit és un impost que coneixes bé, perquè grava els productes i serveis que es produeixen dins i fora del territori nacional. És un impost indirecte, cosa que significa que no recau sobre la renda dels consumidors (com sí que ho fa l’IRPF), sinó que es recapta en el mateix moment en què s’esdevé la transacció.


A partir d’ara, el sistema de tributació en l’origen dona pas al model de tributació en la destinació, cosa que significa que es constitueix un nou model legal que hauran de seguir els estats membres o els comerços electrònics de la UE. En definitiva, ja no seran els consumidors els que duguen a terme el pagament de l’impost, sinó que seran els països els que s’encarreguen de recaptar l’IVA que pagaran els seus consumidors nacionals en el moment d’adquirir els béns o serveis.


En el moment de fer els canvis legals i establir els sistemes de finestreta única, es tindran en compte normatives com el règim de subjecció a l’IVA de productes prestats per via electrònica; l’extensió dels sistemes de finestreta única vigents i la reforma del règim comunitari de vendes a distància. L’objectiu és centralitzar els IVA de les vendes comunitàries en un únic document, evitant que siga cada país el que faça la declaració individual i optimitzant el procés amb vista al futur.


El pas següent per als comerços electrònics i els seus consumidors: els avantatges jurídics


Els afectats per les modificacions seran les empreses que venguen per internet, així com les plataformes en línia, els serveis de missatgeria, les autoritats duaneres i fiscals dels estats membres i els consumidors del nostre continent. Això sí, afectarà per igual les empreses que es localitzen en països de la UE i les que estan situades en altres països.


Amb aquest canvi d’IVA, ara serà l’empresari del comerç electrònic  el que faça el tribut en el cas que es donen dos supòsits, o bé que aquest facilite la venda en línia de béns que haja importat fora de la UE (amb un valor inferior als 150 euros) o bé que aquest autoritze la venda de béns d’un proveïdor que no estiga establit dins de l’espai comunitari.


En últim lloc, la tributació de l’IVA serà molt més fàcil per als comerços electrònics, perquè podran concentrar en un únic model els impostos que generen les compres dels seus clients, perquè l’organisme públic corresponent puga registrar-lo de manera virtual quan vulga. El gran avantatge d’aquest sistema és que les empreses europees tindran avantatges competitius ideals davant de les companyies estrangeres que presten els seus mateixos serveis o venen els seus mateixos productes, cosa que els permetrà abaratir els costos i promoure noves ofertes per als seus clients. Els consumidors, en suma, podran aprofitar les ofertes i els descomptes que estan per vindre per planificar les seues compres i aconseguir el millor nivell d’estalvi comprant per Internet.



 

 

Escrito el dl., 06/12/2021 - 00:00

Compartir este post

Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau. 
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau. 
 

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries. 


La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança. 
 

Què significa i quina és la funció del SEPA?

Què significa i quina és la funció del SEPA?

El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres. 


La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.